樂古Nakuz

標題: [討論][美劇]『超能英雄 HEROES』專版: 明珠台星期二22:35 [打印本頁]

作者: 德拉古拉    時間: 23-5-2007 10:38
標題: [討論][美劇]『超能英雄 HEROES』專版: 明珠台星期二22:35

拯救電視台的傳奇劇集  

《超能英雄》成為繼《迷失》、《越獄》後美劇的新寵。故事講述一次日全食使全球投入陰影之後,一些普通人突然發現自己獲得了超能力。然後這群分布在世界各地的超能力人,逐漸被一些看似偶然的因素連接到了一起。他們發現,三個月後紐約將會被一次核爆炸所摧毀,而他們自己正是拯救這次爆炸的英雄。

《超能英雄》在去年9月25日開播,據尼爾森調查公司資料顯示:平均v?.2%的18∼49歲主力收視人群收看該劇。如此高的收視率讓所有人吃了一驚。美國媒體都以『Heroes拯救了NBC』作為標題來介紹該劇,之後《傳媒生活》雜誌更撰文『向Heroes致敬:今年最好的新劇集體』。值得一提的是,在2006年美國電影學院評選的年度十大電視劇中,《超能英雄》也榜上有名。  

電影元素令觀眾沉迷  暴力、懸念、科幻等所有好萊塢電影元素都融入了《超能英雄》,該劇劇情緊湊,每集開場第一秒鐘就讓人汗毛倒豎直到最後一秒,再加上每集最後都要留下懸念,讓人欲罷不能。《超能英雄》的懸念設置得如此精巧,以至於大導演斯皮爾伯格都被吸引住了,在去年11月的美國艾美獎頒獎儀式上,他公開承認正在追看該劇。『每周一晚上9點我都會看《超能英雄》,不過我會立即把我的孩子們請出客廳。因為里面的一些場景太血腥、暴力了,肯定會對孩子的心靈造成傷害。』關于該劇的視覺效果,斯皮爾伯格的話應該最具權威性:『這是我最喜歡的一部劇集,它的震撼效果無與倫比。』  

對接前沿科學是成功秘訣  

事實上,《超能英雄》最吸引人的正是它對前沿科學的『成功對接』。關于DNA,《超能英雄》提出了平凡人突變的理論。按照專家的說法,在理論上這是存在的。現在最明顯的表現之一,就是因為人類濫用抗生素,導致很普通的病菌都出現了抗藥性;還有早熟成了越來越普遍的現象。DNA的變異過程可以理解為是進化的一部分,在《超能英雄》的劇情中,也有這樣的論調:人類是否還在進化?『是關于世界各地的普通人在發現自己有特殊能力之後如何生活的故事。』《超能英雄》的編劇GregBeeman這樣說,『「英雄」就來自我們身邊。』記者楊帆

http://www.nbc.com/Heroes/

Claire Bennet

有自癒能力的啦啦隊隊員

D.L Hawkins

Niki的丈夫,可以穿過任何物質

Isaac Mendez

可以畫出未來的畫家

Hiro Nakamura

控制時間+瞬間轉移的日本文員

Matt Parkman

識得讀心術的警員

Peter Petrelli

可以複製其他人的超能力的男護士,其中一個最關鍵的英雄

Micah Sander

可以同機器和電子溝通,Niki+D.L的兒子

Nathan

飛行;佢係Peter的哥哥

Niki Sander

發現鏡入面會出現第二個自己

Mohinder Suresh

【頻  道】:NBC
【劇  名】:Heros-英雄
【首  播】:92521
【類  型】:劇情
動作
冒險
科幻
【主  演】:
Noah Gray-Cabey 飾 Micah Sanders
Milo Ventimiglia 飾 Peter Petrelli
Hayden Panettiere 飾 Claire Bennet
Greg Grunberg 飾 Matt Parkman
Adrian Pasdar 飾 Nathan Petrelli
Ali Larter 飾 Niki Sanders
Tawny Cypress 飾 Simone Deveraux
Santiago Cabrera 飾 Isaac Mendez
Leonard Roberts 飾 D.L. Hawkins
Masi Oka 飾 Hiro Nakamura
Sendhil Ramamurthy 飾 Mohinder Suresh

【劇情簡介】:
有些人天生不凡。他們以為自己與他人一樣,沒有什麼不同直到有天他們使出了無與倫比的能力。
在日本,有個小職員可以用意志自由移動物體;
在紐約,一個激進的藝術家能夠繪製未來的圖畫;
在洛杉磯,一個不得志的小員警能夠看穿人內心的想法;
在其他某個地方,一個高中啦啦隊員發現她的身體牢不可摧;
而另一個單身媽媽則發現她的第二自我能力非凡。
這些能力讓他們成為英雄,英雄的使命就是拯救人類,而他們的事蹟將被載入史冊

是印度馬德拉斯大學的一位基因學教授。他的父親Chandra同樣是位教授。
多年前Mohinder的父親發表了一番言論,說有大事件將改變全人類,然後便從學術界和印度消失了,去紐約尋找自認為存在的答案。三天前,Chandra被殺,Mohinder來到紐約,希望找到父親被殺的原因。從而,他發現父親真正的工作是什麼,與此同時,另有其人也在挖掘Mohinder父親的工作內容。

17歲,是德克薩斯州Odessa的一個高中啦啦隊員。突然她的高中生活發生了巨變。她能夠讓一根鋼管插進他的脖子,或者從80英尺高的地方跳下來而毫髮無損。下個星期,Sat比賽就要舉行了,這項比賽非常重要,Claire是否回利用她的能力來做點什麼呢?

是東京yamagato公司的一個操作員,隨大流的小人物,辛勤工作日復一日,其實內心反叛。他的辦公室混亂不堪,思維經常出現錯覺。當他不想工作的時候,就盯住時鐘,希望時鐘回走,即使是一秒也好,但是這從來沒有發生過。直到有一天

Niki Sanders
,以前是個娛樂場的舞娘,現在靠網路色情表演來養活自己和兒子。由於Niki的丈夫犯案在逃,她生活拮据,不得不向流氓Linderman借債度日,同時將自己的兒子送到私立學校讀書。隨著Linderman這個流氓對Niki變本加厲的要求,Niki承受了巨大的壓力,
生活軌跡發生了偏移,她開始在鏡子中看到異象。

Peter Petelli
,他是政治家Nathan Petelli的弟弟,一直生活在哥哥的陰影下。Peter是一個醫院的護士,總是感覺將來會做一番大事。他經常做夢,夢
作者: nm3334    時間: 23-5-2007 11:12
套野咁鬼似4400ge=.=
又係講一班人冇啦啦有左超能力@@
無記播!?expect~~!!!
作者: j32738    時間: 23-5-2007 11:50
係唔係PEARL播丫= =
作者: 張無辰    時間: 23-5-2007 12:50
o岩o岩做完第一季

呢套野其實好好睇

係有時太多人太多劇情

有dd亂

再埋呢套野幾血腥...~
作者: nm3334    時間: 23-5-2007 13:25
標題: 回復 #4 張無辰 的帖子
你邊到睇完第一季=.=??
作者: 德拉古拉    時間: 23-5-2007 17:18
原帖由 nm3334 於 2007-5-23 11:12 AM 發表
套野咁鬼似4400ge=.=
又係講一班人冇啦啦有左超能力@@
無記播!?expect~~!!!

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20070317&sec_id=462&subsec_id=830&art_id=6909601

蘋果日報》:西劇熱湧港 《 Heroes 》異士6月登陸TVB
作者: 張無辰    時間: 23-5-2007 18:17
原帖由 nm3334 於 2007-5-23 13:25 發表
你邊到睇完第一季=.=??

咪又係係大陸等d同胞翻譯完放出黎~~
作者: s00113151    時間: 23-5-2007 18:53
作者: 德拉古拉    時間: 23-5-2007 19:42
原帖由 張無辰 於 2007-5-23 06:17 PM 發表

咪又係係大陸等d同胞翻譯完放出黎~~

我都係呀 哈哈

最尾個集 hiro去返戰國時代
見到宮本武藏
我估武藏可能會比hiro
作者: 張無辰    時間: 23-5-2007 19:45
原帖由 德拉古拉 於 2007-5-23 19:42 發表

我都係呀 哈哈

最尾個集 hiro去返戰國時代
見到宮本武藏
我估武藏可能會比hiro

我到e家都唔知個個劍聖叫咩名= =

我想知peter同佢阿哥點= =
作者: 德拉古拉    時間: 24-5-2007 10:10
原帖由 張無辰 於 2007-5-23 07:45 PM 發表

我到e家都唔知個個劍聖叫咩名= =

我想知peter同佢阿哥點= =

個劍聖叫宮本武藏
peter同佢阿哥可能死左
不過我估peter唔會咁易死
作者: rkelvin    時間: 24-5-2007 10:46
我睇到第6ja...

hk好似冇咩人睇heros

d人睇晒pb=0=
作者: NamiTamaki9657    時間: 24-5-2007 10:52
拯救人類?? 係唔係講佢地用d超能力打咩怪物呀個d??
作者: 張無辰    時間: 24-5-2007 18:12
原帖由 德拉古拉 於 2007-5-24 10:10 發表

個劍聖叫宮本武藏
peter同佢阿哥可能死左
不過我估peter唔會咁易死

如果真係宮本武藏

個時佢應該好老
作者: nm3334    時間: 25-5-2007 18:28
如 西 版 《 十 兄 弟 》

其 實 早 在 今 年 1 月 尾 , Now 寬 頻 Star World 已 率 先 播 映 《 Heroes 》 , 但 今 年 中 , 觀 眾 已 能 在 免 費 頻 道 收 看 得 到 。 至 於 劇 中 擁 有 超 能 力 的 主 角 均 身 懷 絕 技 , 如 飛 天 、 時 空 轉 移 和 擁 不 死 之 身 等 等 , 猶 如 西 洋 版 《 十 兄 弟 》 一 樣 , 無  遂 借 《 十 兄 弟 》 餘 威 為 《 Heroes 》 造 勢 , 在 本 月 30 日 於 將 軍 澳 電 視 廣 播 城 舉 行 的 大 型 活 動 上 , 找 來 十 兄 弟 亮 相 助 威 , 公 布 明 珠 台 稍 後 播 映 《 Heroes 》 事 宜 。

..........................o咀=.=無記咪搞呢d野啦!!十兄弟影衰晒heroes套野,跟本冇得比
作者: 張無辰    時間: 26-5-2007 12:06
唔好呀= =
十兄弟d人個個都奇奇呢呢...

套劇d女咁靚
d人咁認
唔好呀T^T~~
作者: 德拉古拉    時間: 26-5-2007 13:44
十兄弟都冇heroes個d咁勁
作者: oo00ALAN00oo    時間: 20-7-2007 21:11
標題: [討論][外劇]『超能英雄 HEROES』專版

拯救電視台的傳奇劇集  

《超能英雄》成為繼《迷失》、《越獄》後美劇的新寵。故事講述一次日全食使全球投入陰影之後,一些普通人突然發現自己獲得了超能力。然後這群分布在世界各地的超能力人,逐漸被一些看似偶然的因素連接到了一起。他們發現,三個月後紐約將會被一次核爆炸所摧毀,而他們自己正是拯救這次爆炸的英雄。

《超能英雄》在去年9月25日開播,據尼爾森調查公司資料顯示:平均v?.2%的18∼49歲主力收視人群收看該劇。如此高的收視率讓所有人吃了一驚。美國媒體都以『Heroes拯救了NBC』作為標題來介紹該劇,之後《傳媒生活》雜誌更撰文『向Heroes致敬:今年最好的新劇集體』。值得一提的是,在2006年美國電影學院評選的年度十大電視劇中,《超能英雄》也榜上有名。  

電影元素令觀眾沉迷  暴力、懸念、科幻等所有好萊塢電影元素都融入了《超能英雄》,該劇劇情緊湊,每集開場第一秒鐘就讓人汗毛倒豎直到最後一秒,再加上每集最後都要留下懸念,讓人欲罷不能。《超能英雄》的懸念設置得如此精巧,以至於大導演斯皮爾伯格都被吸引住了,在去年11月的美國艾美獎頒獎儀式上,他公開承認正在追看該劇。『每周一晚上9點我都會看《超能英雄》,不過我會立即把我的孩子們請出客廳。因為里面的一些場景太血腥、暴力了,肯定會對孩子的心靈造成傷害。』關于該劇的視覺效果,斯皮爾伯格的話應該最具權威性:『這是我最喜歡的一部劇集,它的震撼效果無與倫比。』  

對接前沿科學是成功秘訣  

事實上,《超能英雄》最吸引人的正是它對前沿科學的『成功對接』。關于DNA,《超能英雄》提出了平凡人突變的理論。按照專家的說法,在理論上這是存在的。現在最明顯的表現之一,就是因為人類濫用抗生素,導致很普通的病菌都出現了抗藥性;還有早熟成了越來越普遍的現象。DNA的變異過程可以理解為是進化的一部分,在《超能英雄》的劇情中,也有這樣的論調:人類是否還在進化?『是關于世界各地的普通人在發現自己有特殊能力之後如何生活的故事。』《超能英雄》的編劇GregBeeman這樣說,『「英雄」就來自我們身邊。』記者楊帆

http://www.nbc.com/Heroes/

有自癒能力的啦啦隊隊員

D.L Hawkins

Niki的丈夫,可以穿過任何物質

Isaac Mendez

可以畫出未來的畫家

控制時間+瞬間轉移的日本文員

Matt Parkman

識得讀心術的警員

Peter Petrelli

Micah Sander

可以同機器和電子溝通,Niki+D.L的兒子

Nathan

飛行;佢係Peter的哥哥

Niki Sander

發現鏡入面會出現第二個自己

作者: 張無辰    時間: 20-7-2007 21:19
無記改個名叫超能英雄= =???

我中意HIRO~
個樣好得意
作者: 古捷度    時間: 21-7-2007 03:16
這個....幾個月之前聽到有人在討論,我也想看
可是當時太忙了....= =|||
佢第一次賣廣告,仲以為明珠黎個「美國英雄的暑假」(我是英雄迷啦~)
點知原來唔係= =
睇完依個post先知記所謂既Heroes係依套
不過我都必睇的啦~><
作者: oo00ALAN00oo    時間: 21-7-2007 09:33
用2日睇完Season 1
作者: hugotwy    時間: 21-7-2007 10:09

咁佢咪可以玩哂??樣樣都有齊wor:lol
作者: 冬祭    時間: 21-7-2007 12:04
呾咪好似變左x-men咁-.-
作者: 張無辰    時間: 21-7-2007 13:41
原帖由 hugotwy 於 2007-7-21 10:09 發表

複製左都要識運用先得...~
作者: nm3334    時間: 21-7-2007 13:51
我想睇呀~~!
又唔想等明豬台一個星期一集咁等
作者: oo00ALAN00oo    時間: 21-7-2007 15:05
原帖由 nm3334 於 2007-7-21 13:51 發表
我想睇呀~~!
又唔想等明豬台一個星期一集咁等

http://www.nbc.com/Video/rewind/full_episodes/heroes_01.shtml
作者: 古捷度    時間: 21-7-2007 16:09
原帖由 冬祭 於 2007-7-21 12:04 發表
呾咪好似變左x-men咁-.-

我想問一問邊到似?= =

原帖由 hugotwy 於 2007-7-21 10:09 發表

可能你對美國英雄知識少..
1.複製係係暫時性定永久性..?
2.一個複製左他人異能既新手同一個運用該能力技巧純熟既人打你估邊個勁D=3=

作者: wong2431    時間: 21-7-2007 16:30
實睇LA...最中2睇E D
作者: hihiken    時間: 21-7-2007 16:36
介紹哂D能力= =
雖然只係睇左2個...
有冇人知幾時做?
作者: 張無辰    時間: 21-7-2007 16:51
原帖由 古捷度 於 2007-7-21 16:09 發表

我想問一問邊到似?= =

可能你對美國英雄知識少..
1.複製係係暫時性定永久性..?
2.一個複製左他人異能既新手同一個運用該能力技巧純熟既人打你估邊個勁D=3=

唔知你有無睇season1啦

1.係永遠的(起碼暫時係~)
2.好快就會上手...而且好多技能都係被動的..例如啦啦隊長的自癒、parkman讀心術
作者: oo00ALAN00oo    時間: 21-7-2007 17:35
遲D有人會教佢點樣用超能力
作者: 細佬kau    時間: 22-7-2007 13:56
宜家睇緊呀..
唔錯唔錯...
tvb幾時播呀??
作者: 極    時間: 24-7-2007 19:11
好睇呀,睇到第10集喇...
戲情緊湊...但套野令我諗起十兄弟...
作者: 241099    時間: 25-7-2007 00:25
作者: 細佬kau    時間: 25-7-2007 12:35
睇到15集咋..............
有冇人知啦啦隊長個father既手下係咪識洗腦?
作者: s1678900    時間: 26-7-2007 18:36
我想問拉拉隊隊長果個老豆系好定奸嫁.....

e家睇落好好睇@_@""""

好多個人都有超能力wo..套隻入面= =
作者: 張無辰    時間: 26-7-2007 18:38
海地人係識洗腦的

啦啦隊長老爸可以叫做忠O既
~
作者: 極    時間: 27-7-2007 22:03
原帖由 張無辰 於 26-7-2007 18:38 發表
海地人係識洗腦的

啦啦隊長老爸可以叫做忠O既
~

我覺得...成套野無個真係奸...包括sylar...linderman班友等...
只係唔明nathan最後點解一定要抱走peter...
peter自己都識飛喇...再唔係叫claire/當場其中一個射死佢都得喇...

聽人講sylar仲未死...有無人知點解...
作者: oo00ALAN00oo    時間: 28-7-2007 00:11
原帖由 於 27-7-2007 22:03 發表

聽人講sylar仲未死...有無人 ...

佢爬左落渠
作者: ☆▂鋒*仔〃    時間: 28-7-2007 19:31
     超能英雄??  係咪卡通果隻GA真人版呀??
作者: 張無辰    時間: 30-7-2007 16:34
原帖由 於 27-7-2007 22:03 發表

我覺得...成套野無個真係奸...包括sylar...linderman班友等...
只係唔明nathan最後點解一定要抱走peter...
peter自己都識飛喇...再唔係叫claire/當場其中一個射死佢都得喇...

聽人講sylar仲未死...有無人 ...

傻啦

PETER
個時連自己都控制唔到....

同埋如果佢比人射死左
未必可以返生

SYLAR當然未死

咁易死啦喎~~
主角之一啵~
作者: rico818    時間: 30-7-2007 17:45
作者: BR大逃殺    時間: 30-7-2007 19:19
請問tvb幾時做? 我唔想dl
作者: 張無辰    時間: 30-7-2007 19:23
原帖由 rico818 於 30-7-2007 17:45 發表
唔知有冇人覺得s1係度拖住黎做-.-係咁係度兜圈,遊花園

仲有Peter既能力好屈機-.-希望黎緊第2季,角色發展會平均d.....唔會某一個角色變到好勁,

其他人純做配角.....最好S2入面Hiro係古代會變強........咁多 ...

第一季中段係有少少拖
但前後期都好睇~
作者: s1678900    時間: 30-7-2007 20:06
第完23集喇,..好鬼店呀- -最尾睇hiro去左古代- -唔知會發生d咩事呢....勁想睇第2季呀-.-""
作者: mylove_amy    時間: 30-7-2007 20:32
標題: 回復 #28 s1678900 的帖子
我有排都未睇哂呀,,現家先第5集
好好睇呀+_______+
作者: rico818    時間: 30-7-2007 21:58
作者: 張無辰    時間: 30-7-2007 22:51
原帖由 rico818 於 30-7-2007 21:58 發表
不過講真.....呢套野都唔係太吸引,

Supernatural好睇過呢套野好多(我覺得)

各花入各眼姐~~~
作者: rico818    時間: 31-7-2007 14:32
作者: 細佬kau    時間: 31-7-2007 14:44
好似好正咁喎...
快d出la...
我仲未睇曬第1季...
唔想咁快睇曬...
作者: mylove_amy    時間: 1-8-2007 14:07
我第1季都未睇哂.....唔好咁快播
最好就我睇哂佢就播
作者: 張無辰    時間: 1-8-2007 16:15
呢套野d女角個個都幾靚女=3=~~
作者: s1678900    時間: 1-8-2007 16:28
原帖由 張無辰 於 1-8-2007 08:15 發表
呢套野d女角個個都幾靚女=3=~~

套野入面d男主角都靚仔呀-0-
作者: LYKuen    時間: 1-8-2007 19:31
我想問如果down黎睇..有冇中文字幕?
作者: s1678900    時間: 2-8-2007 15:55
有 中文字幕的..foxy同迅雷果到都好似有得dl
作者: 細佬kau    時間: 2-8-2007 22:26
有咩網有得dl呀..
唔駛用foxy.bt呢d
作者: ken456654    時間: 3-8-2007 09:28
係peter自爆陣,點解佢唔自己走,佢都可以fly呀.
作者: lhyjason    時間: 3-8-2007 10:41
好似幾好睇WO @@
個日本文員英文名,中村俊輔既?
作者: s1678900    時間: 3-8-2007 10:49
peter自爆果陣都控制吾到自己d力量= ="" 應該系話peter控制唔到自己d力量先自爆

無記播緊第幾集??

作者: 亨利14~    時間: 3-8-2007 16:00
我bt dl緊第一季~
睇左第一集~
好好睇~
最like個日本人~
作者: s1678900    時間: 5-8-2007 16:48
冇乜人系呢到post- -推下先

星期2有得做喇- -好好睇的.大家睇下
作者: 亨利14~    時間: 5-8-2007 16:55
原帖由 s1678900 於 5-8-2007 16:48 發表
冇乜人系呢到post- -推下先

星期2有得做喇- -好好睇的.大家睇下

等明珠台太慢la-0-"
自己dl仲好-0-"
作者: mgs2089    時間: 5-8-2007 18:07
li 套野好似幾好睇咁,之前雜誌介紹過
作者: s1678900    時間: 5-8-2007 19:42
原帖由 亨利14~ 於 5-8-2007 08:55 發表

等明珠台太慢la-0-"
自己dl仲好-0-"

我睇哂- -不過想再重睇ja- -""
作者: 亨利14~    時間: 6-8-2007 21:36
原帖由 s1678900 於 5-8-2007 19:42 發表

我睇哂- -不過想再重睇ja- -""

我都睇晒~
第二季出左未ga?
作者: s1678900    時間: 6-8-2007 21:54
原帖由 亨利14~ 於 6-8-2007 13:36 發表

我都睇晒~
第二季出左未ga?

我諗拍緊掛- -邊有甘快出

不過我好想睇第2季- -
作者: 亨利14~    時間: 6-8-2007 23:00
原帖由 s1678900 於 6-8-2007 21:54 發表

我諗拍緊掛- -邊有甘快出

不過我好想睇第2季- -

好似話8月出~
即係出緊掛-0-"
我想知peter同佢阿哥有冇死-0-"
作者: s1678900    時間: 7-8-2007 02:01
原帖由 亨利14~ 於 6-8-2007 15:00 發表

好似話8月出~
即係出緊掛-0-"
我想知peter同佢阿哥有冇死-0-"

主角呀哥吾會甘易死掛= =可能俾d吾知咩神人救番:lol
作者: 亨利14~    時間: 7-8-2007 08:47
原帖由 s1678900 於 7-8-2007 02:01 發表

主角呀哥吾會甘易死掛= =可能俾d吾知咩神人救番:lol

peter應該唔會有事ge,佢阿哥就好難講-0-"
作者: mylove_amy    時間: 7-8-2007 11:41
標題: 回復 #52 亨利14~ 的帖子
係囉,,一套野一定有人死先有人加入....
作者: 亨利14~    時間: 7-8-2007 12:33
原帖由 mylove_amy 於 7-8-2007 11:41 發表
係囉,,一套野一定有人死先有人加入....

無人加入ge話,套野好難做落去,通常有幾多季ga 呢d外劇?
作者: milky122    時間: 7-8-2007 13:52
我体到第4集   個啦啦隊個女仔個身真係好嘔心=0=
作者: diemouse    時間: 7-8-2007 13:57
其實個編劇平恆角色既能力方法真係好店

peter雖然有複製能力 但係複製左之後既熟練度 跟本就係初哥
要學一排先至掌握個種能力

hiro有時間能力=.= 但因佢性格關係~成日做野都唔嗲唔吊

作者: 亨利14~    時間: 7-8-2007 14:41
今日無睇到heroes真係唔係好慣-0-"
我琴日一睇晒就delete左,而家感覺好似無咩做咁-0-"
作者: 殷*Angora^^    時間: 7-8-2007 17:38
HIRO好得意呀^^
其實套野邊個係奸角?
係咪peter既呀哥,同埋clarie老豆
作者: s1678900    時間: 7-8-2007 17:56
peter 呀哥 同  clarie老豆都系好嫁- -""奸人系slary(吾記得點串).....

正@_@今晚有得做@___@" 大家記住睇
作者: tommy1999    時間: 7-8-2007 18:03
今日就有得睇
好期待~~
作者: 亨利14~    時間: 7-8-2007 19:00
原帖由 tommy1999 於 7-8-2007 18:03 發表
今日就有得睇
好期待~~

幾個月都未播完,自己dl仲好la~
我番睇多次-0-"
而家dl緊-0-"
作者: 笨光    時間: 7-8-2007 19:21
呢套劇好似好好睇@@"睇新閒講,佢係美國勁過逃同迷@@
作者: s1678900    時間: 7-8-2007 19:32
原帖由 亨利14~ 於 7-8-2007 11:00 發表

幾個月都未播完,自己dl仲好la~
我番睇多次-0-"
而家dl緊-0-"

= =吾知點解系電視睇會覺得好睇d-口-""...
作者: 殷*Angora^^    時間: 7-8-2007 20:09
原帖由 s1678900 於 7-8-2007 17:56 發表
peter 呀哥 同  clarie老豆都系好嫁- -""奸人系slary(吾記得點串).....

正@_@今晚有得做@___@" 大家記住睇

sylar?"
佢出個鏡未?
係咪第3集俾parkman射幾槍果個?
作者: 劍族-樺    時間: 7-8-2007 23:10
好正呀~岩岩睇第一集
個女仔勁過跌洛黎一d事都冇= =
作者: s1678900    時間: 7-8-2007 23:41
原帖由 殷*Angora^^ 於 7-8-2007 12:09 發表

sylar?"
佢出個鏡未?
係咪第3集俾parkman射幾槍果個?

系..你睇落去就知佢點解殺人...

haha岩岩睇完第一集@____@正
作者: 叮仔    時間: 8-8-2007 11:21
細路佢啊媽好索
作者: 冬祭    時間: 8-8-2007 11:28
好正,,,知道未來果個畫我有好多錢;P
作者: 亨利14~    時間: 8-8-2007 11:33
原帖由 冬祭 於 8-8-2007 11:28 發表

之後畫多幅你破產~
作者: ericlcl    時間: 8-8-2007 12:24
原帖由 冬祭 於 8-8-2007 03:28 發表

睇黎你誤解左少少野
唔係佢畫乜,個未來就變乜
只係佢可以透過畫黎預知未來
同埋呢...佢係要吸左毒先可以施展個能力
作者: tommy1999    時間: 8-8-2007 13:33
第一集miss左前15mins
唔知佢講乜??
有無人可以話比我知
我唔想dl
作者: s1678900    時間: 8-8-2007 14:18
Isaac後黎吾洗吸毒都可以畫到畫喇:lol

不過最後俾人殺左
作者: 朱仔成    時間: 8-8-2007 16:28
我想問佢去到第幾季...外國黎計
作者: nthl93723    時間: 8-8-2007 16:45
原帖由 朱仔成 於 8-8-2007 08:28 發表
我想問佢去到第幾季...外國黎計

外國9月播第2季~

明明第1季臨尾peter自爆左架wo~第2季d相有番佢係度~神奇牙~
作者: 亨利14~    時間: 8-8-2007 16:51
原帖由 nthl93723 於 8-8-2007 16:45 發表

外國9月播第2季~

明明第1季臨尾peter自爆左架wo~第2季d相有番佢係度~神奇牙~

你有預告片睇ar?
peter學左再生~
其實一早就知peter會無事~
hiro去未來果陣,peter爆完都無事~
但點解有疤痕係佢塊面度ge?!
作者: nthl93723    時間: 8-8-2007 16:58
原帖由 亨利14~ 於 8-8-2007 08:51 發表

你有預告片睇ar?
peter學左再生~
其實一早就知peter會無事~
hiro去未來果陣,peter爆完都無事~
但點解有疤痕係佢塊面度ge?!

邊度有預告片睇??我想睇ar~第2季9月先做我想睇左預告片先ar~
我淨係睇第2季個幅團體相(係咪叫團體??)見到peter企左係左邊即係佢牙哥隔離(好似係佢牙哥)
你話疤痕個度係咪之前有集講見到未來個peter同日本仔個度??我見到佢有條疤痕係2隻眼中間鼻樑高少少既地方~同埋個日本仔.........口下面有1細執鬚又gel行個頭~好搞野
作者: 亨利14~    時間: 8-8-2007 17:41
原帖由 nthl93723 於 8-8-2007 16:58 發表

邊度有預告片睇??我想睇ar~第2季9月先做我想睇左預告片先ar~
我淨係睇第2季個幅團體相(係咪叫團體??)見到peter企左係左邊即係佢牙哥隔離(好似係佢牙哥)
你話疤痕個度係咪之前有集講見到未來個peter同日本仔 ...

9月幾播,但我地點先睇到?
9月幾係邊度播?
第一集,睇到日食果陣播果首歌,有冇人知係咩名?
我想dl~
作者: nthl93723    時間: 8-8-2007 17:45
原帖由 亨利14~ 於 8-8-2007 09:41 發表

9月幾播,但我地點先睇到?
9月幾係邊度播?
第一集,睇到日食果陣播果首歌,有冇人知係咩名?
我想dl~

外國9月先播第2季~我都唔知邊度有得睇~試下foxy la~
作者: s1678900    時間: 8-8-2007 17:59
原帖由 nthl93723 於 8-8-2007 08:58 發表

你話疤痕個度係咪之前有集講見到未來個peter同日本仔 ...

haha未來日本仔好惡-.-同之前kaikai地吾同- -佢演戲真系叻=.=

作者: 亨利14~    時間: 8-8-2007 23:37
原帖由 s1678900 於 8-8-2007 17:59 發表

haha未來日本仔好惡-.-同之前kaikai地吾知- -佢演戲真系叻=.=

真係超勁,比到人兩種感覺~
作者: 張無辰    時間: 9-8-2007 18:56
HIRO好可愛

中意佢傻傻地的樣~
未來的他太兇了...

PS一下
演佢個個智商好高的....
唔知140定150定幾多..
總之就係天才=口=~
作者: 亨利14~    時間: 10-8-2007 00:05
原帖由 張無辰 於 9-8-2007 18:56 發表
HIRO好可愛

中意佢傻傻地的樣~
未來的他太兇了...

PS一下
演佢個個智商好高的....
唔知140定150定幾多..
總之就係天才=口=~

真係幾高下喎,佢正職都係演員黎ga??
作者: oo00ALAN00oo    時間: 10-8-2007 00:17
原帖由 亨利14~ 於 10-8-2007 00:05 發表

真係幾高下喎,佢正職都係演員黎ga??

佢仲有做電影視覺特技效果 e.g. Pirates of the Caribbean , Star Wars prequel trilogy

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2