打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 詢問處 (可問配點、技能資料、物品資料、怪物資料但經驗值或王等資料除外)

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽

Re 29#

是的。(這個簡單所以先回了,其他一次過性回吧)
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
小子,你惹到我了!>.<
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

Re 33#

醫師夠點請先學「血印」
之後先學輔助 Lv.127 技
咁你就係全職醫師...

力刀勝高攻出招型夠高難度但玩 PK 升等都好廢... 一般人都唔會點組 (迴刀斬...)
敏劍可以做到低等升等速度爆快 因為有醫師幫你補血... 加防... 你可以去引到 Lv.55 怪 @ Lv.47
精劍過 Lv.57 就快活過神仙... 但就出技慢... 唯一可以屈死敏弓的 PK 手 加上有無視抵抗 屬性武點樣搞你都冇事...

敏 / 精劍優先...
如果要高防都冇問題 修敏... 精神技只修 護體 防護 屏障 就夠喇...
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
沒有太大作用...
通常追求高攻都唔會點樣配點...

但係唔使技能點就梗係 Master 佢先...
技能都係點夠即止就可...

如果你係玩力拳
建議你唔好雙修...
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
勇開服兩個禮拜後冇玩... 呢個問題恕我答唔到你...
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

Re 41#

問題問得好!鼓掌!

Lv.100 以下其實真係醫師好升好多架
醫師係高等級先學「血印」(元氣強化 [力量])

其他都用精神...
由於醫師唔會點樣學攻擊技能...
所以就算氣力值高都變左冇乜用...

所以醫師應該咁樣學:

吸星術 點夠學技即可
生命恢復 點夠學技即可
生生不息 三級 (後期冇用,除非 10000 血或以上)
毅力激發 兩級
氣力加速 自選...
吸星大法 不學 (學醫唔係用黎醫死人架 ^^)
治癒術 七級 (八同九只係持續時間分別)
加速 三級 (學生體要用)
大健康符 滿 (大補技必需滿)
地靈防護 滿 (30迴避唔野少)
生體加速 滿 (爆速吧!)
狂戰提升 不學 / 滿
復活術 自選... (Master 只需 12 技能點)
精靈召喚 (唔太記得名喇不過唔學好過學 唔好醫死人 ^^)
扣束指令陣 (扣一血定人技你話要唔要學丫?) -> 你答我學就死囉 <-
(又唔記得名喇我... 不過有技能點先學啦 可能需要用到其他冇叫你學過的技能架 ^^)

元氣強化 (學完復活術可以試加力量學呢個... 一係唔學一係就爆左佢)

醫師唔幫人補就冇用架喇...
一係醫己一係醫人...
唔做就係廢人...

有唔明回帖!
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
Re 43#
冇辨法,食水吧...

Re 44#
雙修即係加唔同類型能力 (力敏精體耐)
力拳建議四修 (少敏 for 破壞盔甲,多精 for 熱血,體力... 玩長命)
但係絕對需要 Lv.190 以後先做到以上效果,冇把握 190 建議唔修精神
同埋力技方面需要留點學熱血同破壞盔甲 (總數二十三技點)

Re 45#
開 2 個 Lv.26 紅名人 (去 0ser 殺人會扣屬性... 屬性會代表顏色同跌裝機率... 紅色超易跌)
一個 Lv.26 殺一個 Lv.26
同一個人狂做 10 次
開個需要生活點數的角色出黎
殺紅名人 (註:橙色以上者不扣屬性同加生活點數)

(註:Lv.26 係出校最低需求,殺人亦要在校外)
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

Re 47#

開兩個 Lv.26 的人
其中一個人殺就好 (因為 Lv.26 係出校最低需求同時亦係最少血最易死)

兩個 Lv.26 人出到校外其中一個開片殺...
殺到紅名同埋屬性 -100 以上
關掉白名的 Lv.26 角色
開入 Lv.153 角色去殺紅名 Lv.26

↓故事情節好懂版 (原創希望有 5 分加)↓
兩個角色,甲君同乙君。
甲同乙同係 Lv.26 同埋冇加過血。
兩個都做完「出校任」之後出校同埋過 0server [PK]。
甲君殺乙君最少 10 次。
甲君會變成紅色名同埋屬性 -100
呢個時候丙君 (Lv.153) 將甲君狂殺!一百次、一千次!
每殺一次都會拎到 5~10 (唔記得幾多) 生活點數。

建議事項:在復活點附迎撕殺,頻率會較高。
建議事項:甲乙君都唔好加血 (愈長命愈難殺)
重要事項:乙君被甲君打時不得還手,只有復活!
重要事項:雖然丙君高血好難死,但係甲君都唔好用丙君黎做對象,丙君會少好多血,同時難打好多
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
校內是禁止 PK 的
仲有殺人方法係:「z」+ 角色 + 技能 (普通攻擊好似唔得,要先用技能)
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

Re 52#

應該就差唔多,精神技睇落低攻擊力,但係攻擊力係靠氣力值提升
即係話爆精,其他精技都會提升攻擊力!

醫師清技太慢,加上應該唔多夠技能點,考慮學血印爆精神好了!

如果你想玩魔師都有辦法:
附加效果技能優先學 (火、毒、暈、冰、電、石化)
之後有點就學埋醫師組技能 (生生不息3、毅力激發2、大健康符滿、地靈滿)
仲有技能點就爆力學血印...
之後你反正都唔夠精神,就梗係玩長命!^^

(P.S.: 每個人唔同教法... 歡迎拎黎參考,但係配點絕對不能錯!一定要慳!共通浪費技能點技能唔好學 [包括體能強化] )

回復 支持 反對