打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 用過猿公既人入泥睇下 (急 求助 在線等...)

wc030201 發表於 2-10-2016 21:57
睇52講計力..
舊時馬fu bug會出唔到技。 己修正
風精 可能又出現相同bug掛 ...

係wo 馬fu真係打到傷出來,我試左盤古其他加攻速都係唔得..改d唔改d有夠廢的廠商
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 3-10-2016 16:07
係wo 馬fu真係打到傷出來,我試左盤古其他加攻速都係唔得..改d唔改d有夠廢的廠商 ...

人地都無玩過巨商 根本唔知有咩BUG 點改姐
回復 支持 反對

無錢買馬符 答唔到你係咪有bug
但用左風精就一定出唔到技

另外猿公技能公式如下

"森羅萬象":等級 x 40 + 攻擊力 x 48 (計打抗, 側邊威力1/2, 爆擊時 x 2,可打天)

"憤怒" 後攻擊力計算公式變動為:力量 x 0.4 + 等級 x 1.6 + 140 (連武器)
另外體力 x 3, 力量&智慧 x 2, 敏就唔知不過對威力無影響

我隻196LV全力鳳set猿公憤怒後+250念可以兩下技打死青銅雷鳥,爆擊就一下
但同寧2/寧3一樣要開左技先好用生死決,否則會取消左
配合鬼大黑天,項羽,德川,源氏打怪會快唔少
但要打怪實在太依賴祖金巨,絕不推薦做主力,
打王時特別係空怪幫幫手都還可以既
回復 支持 反對

herman_1755 發表於 4-10-2016 20:09
無錢買馬符 答唔到你係咪有bug
但用左風精就一定出唔到技

你點知公式...,馬符BUG真係改左
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 5-10-2016 01:10
你點知公式...,馬符BUG真係改左

著龍鱗飛虎頭甲90戒去fix左個攻擊力
打qq狗記底扣幾多血
著件鬼大黑天再打過
solve下面條數就得

A x 等級 + B x 攻擊力 = (傷害1)/0.43
A x 等級 + B x (攻擊力 + 95) = (傷害2)/0.43

除左申2權2呢d用乘數計攻擊力既技
其他技都一定有辦法計

靠數字巨商網不如靠自己
上數學堂專心d啦
回復 支持 反對

herman_1755 發表於 5-10-2016 19:21
著龍鱗飛虎頭甲90戒去fix左個攻擊力
打qq狗記底扣幾多血
著件鬼大黑天再打過

我都沒咩諗過用QQ狗計,因為技能有底傷.最多都係計大部份技能食咩野多例如天王  增長個D  1攻=1敏
回復 支持 反對