樂古Nakuz

標題: [問題討論]小弟有d野想問 [打印本頁]

作者: 。﹏小DAY..☆    時間: 11-1-2008 20:17
標題: [問題討論]小弟有d野想問
疊兵: 點疊弩炮
              步.弓.馬

控兵技術:按z同x有咩分別

村逃問題:d法拉利點樣整到自己識打兵/木牆

evo問題: 一開始文兵對打,  del門有咩用
            有咩方法可以用文兵勁d
            4種mode分別用咩方法玩先勁

樂堡問題:點解8p+塔血會自己爆塔死亡

lag機問題:有咩方法可以跟lag機的人玩~而唔會卡兵(d兵出唔到,如條頓,首何)

影相問題:點樣影相/全圖相

作者: nomygf    時間: 11-1-2008 20:45
疊兵: 點疊弩炮
              步.弓.馬

答 : 我只懂在短距離用 Z 再按 S 就可以

控兵技術:按z同x有咩分別

答 :
X 防衛, 轉防護單兵, 例如國王, 使用在國王身上後, 兵種便會將所有接近國王的敵兵殺死
Z 在路線中遇上的敵兵會被殺死

村逃問題:d法拉利點樣整到自己識打兵/木牆

答 : 不清楚, 但是眼鏡車發放的子彈, 會傷害到自己兵/敵兵/途中的任何東東

evo問題: 一開始文兵對打, del門有咩用

答; 引民兵進自己基地, 待主塔幫手殺民兵

有咩方法可以用文兵勁d

答 : 先出 用z出15隻民兵到出面, 再 兩隻兩隻民兵用z出去幫手

4種mode分別用咩方法玩先勁

答 : 沒有實際的吧

樂堡問題:點解8p+塔血會自己爆塔死亡

答 : Skip

lag機問題:有咩方法可以跟lag機的人玩~而唔會卡兵(d兵出唔到,如條頓,首何)

答 : 只要在內部觸法移去防洗兵的效果

影相問題:點樣影相/全圖相

答 : ctrl + 12 (必需在遊戲中按)
作者: 。﹏小DAY..☆    時間: 11-1-2008 21:19
點解我按X~之後按自己隻兵~攻速會快左??

只要在內部觸法移去防洗兵的效果
EVO LAG機點算
作者: nomygf    時間: 11-1-2008 21:35
標題: 回復 3# 的帖子
正確來說攻速沒有快到,
只是平時的攻擊,
殺死一兵後, 會停頓了約1秒後先會再殺兵
用了 X 會將停頓時間降低些小
作者: 。﹏小DAY..☆    時間: 11-1-2008 21:40
咁EVO果個呢????
作者: nomygf    時間: 11-1-2008 22:02
標題: 回復 5# 的帖子
Lag我也沒法子 ._."
只好叫Lag機者不要Lag
作者: 已經被他人使用    時間: 11-1-2008 22:44
標題: 回復 6# 的帖子
也就是叫lag機者棄權或離開 =
作者: ○•神之箭●◎    時間: 11-1-2008 23:38
都可以用d粗暴d既方耘..[叫]佢走
作者: 星神.丁    時間: 12-1-2008 09:34
我想問下點解有人lag機冇龜
作者: 幻影/廢人    時間: 12-1-2008 10:37
我想補充一點
全地圖要等遊戲完結左先可以影
作者: YYK123    時間: 12-1-2008 11:57
標題: hi
原帖由 星神.丁 於 12-1-2008 09:34 發表
我想問下點解有人lag機冇龜

唔係太勁掛!!!幫到你ma!
作者: 已經被他人使用    時間: 12-1-2008 13:00
標題: 回復 11# 的帖子
wt's are you taking about?push shit?
作者: nomygf    時間: 12-1-2008 13:24
標題: 回復 10# 的帖子
唔一定
只要輸入 marco 就可以了 ;P
作者: 幻影/廢人    時間: 12-1-2008 15:26
標題: 回復 13# 的帖子
你估下一年有幾多埸可以用秘技丫拿

每年,玩AOC因為廢機而LAG死既人,有267人
但係,用秘技而LAG死既人,近乎0;P
作者: hk24399    時間: 12-1-2008 17:58
我想問- -"   樂堡果到  你話skip  係咩意c- -?(我唔明 )

上次同樓主玩樂堡(我上次+塔攻冇事+塔血就死左)- -
作者: 風信子223    時間: 12-1-2008 20:02
只是平時的攻擊,
殺死一兵後, 會停頓了約1秒後先會再殺兵
用了 X 會將停頓時間降低些小
作者: 星神.丁    時間: 12-1-2008 22:16
原帖由 hk24399 於 12-1-2008 17:58 發表
我想問- -"   樂堡果到  你話skip  係咩意c- -?(我唔明 )

上次同樓主玩樂堡(我上次+塔攻冇事+塔血就死左)- -

請問有冇人 得閒可以改左個bug佢
要地圖可以問我拎

而家樂堡因為冇咩人玩,個作者都唔去更新個地圖

其實樂堡好好玩,之前真係好多人玩

但係d人唔見哂,

一齊宣傳下樂堡啦~

by:小DAY
作者: 221788947    時間: 20-1-2008 10:33
LAG冇計嫁  叫人關野囉
作者: eyab34    時間: 20-1-2008 10:34
原帖由 nomygf 於 12-1-2008 13:24 發表
唔一定
只要輸入 marco 就可以了 ;P

多人連線遊戲即使允許使用秘技也不能用marco
不信的話你可以試試
作者: 馭影靈風    時間: 20-1-2008 12:17
入堡封住堡的東南西北再放出來則形成疊兵

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2