樂古Nakuz

標題: [原創]三國遊戲系列(一) [打印本頁]

作者: 周伯    時間: 10-10-2008 20:21
標題: [原創]三國遊戲系列(一)

【中文名稱】:三國遊戲系列(一)
【英文名稱】:
【遊戲制作】:過20間遊戲公司的作品
【文件大小】:97.15GB(但是我只是用了80.3GB)
【遊戲發行】:周伯(清觀 都是本人)               
【遊戲語言】:中文,日文,簡體字
【有效限期】:不明
【做種時間】:已經交由內地熱心人士代為做種
【遊戲頹型】:PC,街機,其他遊戲機      
【遊戲簡介&遊戲截圖】:周伯用4年時間而找到的三國遊戲系列第一集,我盡了最大的努力服務大家,這個種子會是本人的終極系列之一(可能出二),請大家支持本人
先逐一分類講有什麼game先?
先行多謝[三國題材遊戲大全]網站的遊戲支援,其他論壇網友的支援都是非常重要的
首先是模擬器系列(內附模擬器)

CPS街機模擬器和遊戲:
三國志Ⅰ黃巾起義
三國志Ⅱ赤壁之戰
三國志Ⅱ赤壁之戰(18種修改版)
三國志Ⅱ赤壁之戰(修改版)

FC任天堂紅白機模擬器和遊戲:
三國志4赤壁風雲(中文版)
三國志Ⅰ-中原之霸者
三國志Ⅱ-霸王的大陸
三國志英傑傳(中文版)
三國志群雄爭霸(中文版)
吞食天地

GBA遊戲機模擬器和遊戲:
《真·三國無雙Advance》
三國志英傑傳(日文)
光榮三國志Ⅳ(日文)
三國志Ⅳ (中文)
三國志孔明傳(日文)

GBC任天堂GameBoyColor模擬器和遊戲:
三國志1傲視天下(中文)
光榮三國志Ⅱ (中文)

GB任天堂GameBoy模擬器和遊戲:
三國英雄傳(中文)
光榮三國志Ⅰ(中文)

IGS街機模擬器和遊戲:
三國戰紀1(中文版3個版本)
三國戰紀2(中文版2個版本)

MAME街機模擬器和遊戲:
問答三國志 謀略的霸者

MD世嘉五代模擬器和遊戲:
三國誌列傳-亂世群英
吞食天地 III
三國演義(中文版)
MD三國演義中文修改版
霸王三國志(中文版)

NDS任天堂DS模擬器和遊戲:
真·三國無雙DS

SFC超級任天堂模擬器和遊戲:
三國志3晴空中文版
三國志正史天舞三國
光榮三國志Ⅲ(中文)
光榮三國志Ⅳ(日文)
光榮三國志英傑傳(日文)
光榮超級三國志Ⅰ(日文)
光榮超級三國志Ⅱ(日文)
吞食天地之三國英雄傳

橫山光輝三國志1 (中文)
橫山光輝三國志2 (日文)
橫山光輝三國志盤戲

WS遊戲機模擬器和遊戲:
光榮三國志1 (日文版)
光榮三國志2 (日文版)

之後就開始正式PC版本:
三國志1至三國志11+各版本加強版(三國志1請用dosbox0.72啟動)

三國大戰

三國之星海風雲
三國之星海風雲2

三國孔明傳簡體中文版

三國伏魔
三國志孔明傳

三國志英傑傳
三國志英雄傳簡體中文版
三國志曹操傳+簡體版+外傳

三國志擊天
三國英雄傳
三國風雲2
三國連環炮繁体中文版
三國群俠傳

三國群英大富翁
三國群英傳1-7

三國群英傳3加強版
三國趙雲傳
三國趙雲傳之縱橫天下【正版3CD】
三國戰略之十六張麻將
三國霸業1-2

反三國志中文版
幻想三國志免安裝完美中文版
幻想三國志2續緣篇繁體中文完美破解版
幻想三國誌3

幻想三國志4完美破解版
呂布與貂蟬
赤壁之戰
制霸三國1-2
武將爭霸
武將爭霸2
臥龍與鳳雛
星際三國
真三國無雙3Hyper中文版

真三國無雙4Special中文版

無雙大蛇

富甲天下1-5

傲世三國
傲世三國之三分天下
劉備傳
徵天風舞傳三國志異
鄭問之三國志

龍狼傳破凰之路
(華容道3000)
三國立志傳1-3
三國立志傳3曹操傳

《暗棋三國》硬盤版
《戰國史》三國劇本
QQ三國志
一統天下-三國群俠
三國志風雲再起+簡體版(有音樂)
三國志雄霸天下
三國封神
三國英雄傳
三國英豪1-2

三國麻將風雲
三國鼎立2
三國演弈之三國棋俠傳
三國演義

三國演義3
升龍三國志
吞食天地之三國外傳

吞食天地2

赤壁
赤壁之戰
官渡
臥龍傳

烏鷺-三國英雄(此遊戲有木馬,切勿下載)
烽火三國1代
《烽火三國2》硬盤版
麻雀三國
報數!三國演義
煮酒論英雄·三國演義知識問答
街機遊戲《三國志2》
雄霸天下三國篇
新三國演義99
嬉笑春秋
龍王三國演義
龍騰三國
簡易三國志
簡易三國志2

這裡的遊戲已經給Trend Micro PC-cillin Internet Security 2007掃毒2次,確保安全!!!
這次本人找到的game已經是三國遊戲歷代的成果,大部分可能大家都未聽過
希望大家可以bt之後上傳做種,造福全中,港,台和華人三國遊戲愛好者

種子:
__________________.torrent - 1.36MB
http://www.badongo.com/file/17468243
http://www.sendspace.com/file/p94wrd

更正:
三國遊戲系列\三國遊戲系列(一)\SFC超級任天堂模擬器和遊戲 中的 三國志正史天舞三國.rar 其實是 三國遊戲系列\三國遊戲系列(一)\FC任天堂紅白機模擬器和遊戲 file中的遊戲, 請大家啟動正確模擬器!!!

三國遊戲系列.torrent

1.36 MB, 下載次數: 6627

作者: 無名方士    時間: 10-10-2008 21:33
的確好多Game.只可以講期待
作者: luichungyin    時間: 13-10-2008 17:34
係咪要bt??
係嫁話點裝bt教教我
作者: Rex Tamkw    時間: 18-10-2008 13:28
嘩..我想問要下載幾耐先可以下載完-.-""
作者: 周伯    時間: 19-10-2008 00:18
原帖由 ※華仔※ 於 18-10-2008 01:28 PM 發表
嘩..我想問要下載幾耐先可以下載完-.-""

最少都個幾月= =[[m420]]
作者: Rex Tamkw    時間: 19-10-2008 15:05
原帖由 周伯 於 19-10-2008 00:18 發表

最少都個幾月= =[[m420]]

= =""我冇咩耐性=口=...仲要下載個幾月..[[yoyo_141]] [[yoyo_141]] 我中意玩三國志6多d..[[yoyo_156]] 好玩[[yoyo_147]]
作者: 周伯    時間: 19-10-2008 15:06
如無意外,聽日開始做種
不過大家唔好轉貼,因為太多人下載好易有問題
作者: Rex Tamkw    時間: 19-10-2008 15:07
原帖由 周伯 於 19-10-2008 15:06 發表
如無意外,聽日開始做種
不過大家唔好轉貼,因為太多人下載好易有問題

下載緊-.-""" 得幾kb/s .... 慢到嘔血[[yoyo_148]]

作者: 周伯    時間: 19-10-2008 15:12
聽日先正式,你想偷雞[[m54]]
作者: 無名方士    時間: 19-10-2008 15:20
標題: 回復 10# 的帖子
你可以先設定閱讀權限
作者: Rex Tamkw    時間: 19-10-2008 15:22
原帖由 無名方士 於 19-10-2008 15:20 發表
你可以先設定閱讀權限

好在..我下載左了...偷步先...e家先得0.1 % =.=""[[yoyo_148]]
作者: 周伯    時間: 19-10-2008 16:40
不過由得你們la(我唔做種你們就冇得下載[[m94]] )
作者: Rex Tamkw    時間: 19-10-2008 21:23
原帖由 周伯 於 19-10-2008 16:40 發表
不過由得你們la(我唔做種你們就冇得下載[[m94]] )

唔好咁啦...最多我講對唔住囉-.-""
作者: 周伯    時間: 20-10-2008 00:02
我會如期做種,大家等下la
作者: devilchung    時間: 20-10-2008 05:29
原帖由 周伯 於 20-10-2008 00:02 發表
我會如期做種,大家等下la

話說- -你先前果4個種入面D野我都係度做緊種-.-...
姐係舊野呢個都有果D我都做緊種=.=...

話說個種做到咁多野-.-..搞到我部P3一開就HAND緊-V-[[onion_03]]

同埋點解唔用番方便小小的FLASHGET做種呢-.-...用果個BIT乜鬼整的話
用其他程式開檔的人會多左好多野的0.0...
你話你點解有8X幾GB但最後有成9X幾GM就係因為多左好多果D野0.0..
先前你三國網果4個種都無呢D野的0.0...

作者: 周伯    時間: 20-10-2008 07:46
原帖由 devilchung 於 20-10-2008 05:29 AM 發表

話說- -你先前果4個種入面D野我都係度做緊種-.-...
姐係舊野呢個都有果D我都做緊種=.=...

話說個種做到咁多野-.-..搞到我部P3一開就HAND緊-V-[[onion_03]]

同埋點解唔用番方便小小的FLASHGET做種呢-.-.. ...

第一,我唔識用flashget= =
第二,我開始做種時都是handhand地
原本我是想整(五),但是大陸方面話唔夠種/冇種,叫我出統一系列= ="[[m117]]
現在(一)-(四)還有幾多人下載
作者: devilchung    時間: 20-10-2008 08:09
原帖由 周伯 於 20-10-2008 07:46 發表

第一,我唔識用flashget= =
第二,我開始做種時都是handhand地
原本我是想整(五),但是大陸方面話唔夠種/冇種,叫我出統一系列= ="[[m117]]
現在(一)-(四)還有幾多人下載

FLASTGET有個指令係制作bt檔..之後選資料夾..咁就整到..
唔會似BC果個咁-.-...整多左幾GB野出黎..
作者: 周伯    時間: 20-10-2008 13:32
原帖由 devilchung 於 20-10-2008 08:09 AM 發表

FLASTGET有個指令係制作bt檔..之後選資料夾..咁就整到..
唔會似BC果個咁-.-...整多左幾GB野出黎..

太遲了- -,現在已經發佈左[[m100]]
作者: 周伯    時間: 21-10-2008 07:17
你們已經完成幾多%?
作者: devilchung    時間: 21-10-2008 08:24
話說..我每次一開FLASHGET就要等佢HAND好耐先LOAD完你個FILE=.=
作者: Rex Tamkw    時間: 21-10-2008 09:36
原帖由 devilchung 於 21-10-2008 08:24 發表
話說..我每次一開FLASHGET就要等佢HAND好耐先LOAD完你個FILE=.=

下...why我冇你e個野發生既...我開果陣都唔lag...
作者: [H]神之判官    時間: 21-10-2008 17:25
有冇人嘗試down哂全部game?
作者: cyris    時間: 21-10-2008 18:18
原帖由 [H]神之判官 於 21-10-2008 17:25 發表

真係多得好離譜,仲有,都慢得好離譜,所以冇down曬
作者: devilchung    時間: 21-10-2008 18:50
原帖由 [H]神之判官 於 21-10-2008 17:25 發表

話說..我就黎dl哂全部..

回22樓..

我部機係P3黎..1GHz都未到..
只係部機ram2GB HDD係500GB ONLY=.=...
LOAD佢LOAD得好慢的..
作者: 周伯    時間: 21-10-2008 23:07
我只是P2(不過3.4GHz)
用netvigator 8mb,大家慢慢等la
作者: devilchung    時間: 21-10-2008 23:49
我等完喇..下載完成..
作者: 周伯    時間: 22-10-2008 13:18
原帖由 devilchung 於 21-10-2008 11:49 PM 發表
我等完喇..下載完成..

你dl邊隻game?
作者: Rex Tamkw    時間: 22-10-2008 18:27
原帖由 周伯 於 22-10-2008 13:18 發表

你dl邊隻game?

我下載緊 x想三國志3 係7仔見到好似 rpg 咁...
作者: devilchung    時間: 23-10-2008 00:05
原帖由 周伯 於 22-10-2008 13:18 發表

你dl邊隻game?

全部...已經不計算你先前係大全1-4集有的野
作者: 周伯    時間: 23-10-2008 17:25
暫時幫我上傳下,未來一星期做唔到種
作者: Rex Tamkw    時間: 23-10-2008 17:37
原帖由 周伯 於 23-10-2008 17:25 發表
暫時幫我上傳下,未來一星期做唔到種

下...why冇啦啦唔做...
作者: devilchung    時間: 24-10-2008 00:13
原帖由 ※華仔※ 於 23-10-2008 17:37 發表

下...why冇啦啦唔做...

佢真人應該有野做唔係度唔得閒開機做種掛..
作者: victorl02429    時間: 25-10-2008 12:38
揾人做種丫~~~~~~~
好慢丫><
作者: devilchung    時間: 25-10-2008 23:18
原帖由 victorl02429 於 25-10-2008 12:38 發表
揾人做種丫~~~~~~~
好慢丫>

周老頭不在..呢度好似得我齊..我都做緊種
只不過我屋企係斷線窄頻...體諒下好無-.-
作者: Rex Tamkw    時間: 26-10-2008 18:37
我下載左3日都係得11%炸=口=""[[yoyo_141]] 我下載5隻pc game...
作者: victorl02429    時間: 28-10-2008 16:43
周老頭幾時返ga.....
一隻pc game都未下到= =
作者: 周伯    時間: 29-10-2008 18:36
本人已經可以再次做種,大家會重見天日
作者: devilchung    時間: 29-10-2008 19:05
原帖由 周伯 於 29-10-2008 18:36 發表

[[onion_50]] 我部電腦可以休息了
我部機係我去左澳門3日...3日都無關過=.=[[onion_53]]
[[onion_57]] 番到屋企就俾人插鬼死我=.=
作者: Rex Tamkw    時間: 29-10-2008 19:10
原帖由 周伯 於 29-10-2008 18:36 發表

太好啦...我終於可以下載啦[[yoyo_118]]
作者: victorl02429    時間: 30-10-2008 12:51
原帖由 周伯 於 29-10-2008 10:36 發表

多謝周伯><
作者: sanguogame    時間: 14-11-2008 18:21
烏鷺-三國英雄发现virus ,请核查。我用norton和.kaspersky.都查出来。
作者: 周伯    時間: 16-11-2008 00:03
原帖由 sanguogame 於 14-11-2008 06:21 PM 發表
烏鷺-三國英雄发现virus ,请核查。我用norton和.kaspersky.都查出来。

我的Trend Micro PC-cillin Internet Security 2007還是查不出[[m37]]
作者: devilchung    時間: 16-11-2008 22:18
原帖由 sanguogame 於 14-11-2008 18:21 發表

我幾部機用左NORTON,NOD32,卡巴2009,AVG..都搵唔到有..
係咪你部機本身有VIRUS之後整到落去
作者: sanguogame    時間: 17-11-2008 14:23
標題: 回復 43# 的帖子
奇怪,你能不能把这个游戏单独发给我 sanguogame@126.com,我再查一下,是不是这里的软件误报?

Source: D:\Temp\Rar$DR02.875\烏鷺-三國英雄\烏鷺.exe
Click for more information about this threat : Backdoor.Graybird

作者: newplayer12    時間: 18-11-2008 01:23
話唔定睇得唔玩得
作者: sanguogame    時間: 18-11-2008 09:27
网络三国牌已经开放下载,如果需要就赶紧,我不会开放很长时间。
http://www.sanguogame.com.cn/dow ... e/wlsgp-game-d.html
作者: 周伯    時間: 29-11-2008 23:33
原帖由 sanguogame 於 17-11-2008 02:23 PM 發表
奇怪,你能不能把这个游戏单独发给我 sanguogame@126.com,我再查一下,是不是这里的软件误报?

Source: D:\Temp\Rar$DR02.875\烏鷺-三國英雄 ...

作者: devilchung    時間: 2-12-2008 23:20
老周0.0你幾時先做番種-.-
我多手DEL左幾個GAME-.-..但果幾隻無人DL~.~無人上傳- -日日都係0KB/S
作者: 周伯    時間: 10-12-2008 00:03
現在宣佈:已經有人99.6%,本人預計本星期將完成第一個種子,謝謝大家2個多月來的支持!!!
作者: devilchung    時間: 10-12-2008 20:00
原帖由 周伯 於 10-12-2008 00:03 發表
現在宣佈:已經有人99.6%,本人預計本星期將完成第一個種子,謝謝大家2個多月來的支持!!!

a_a我月頭前完成左100%你沒看到嗎xd(我本身就有1-11的三國-.-唔洗dl果度xd)
作者: andy90056    時間: 27-12-2008 01:36
太棒ㄌ~我找趙雲傳找好久ㄌ~感恩阿
作者: ericcheunghoman    時間: 28-12-2008 23:59
三國立志傳1-3
我真係好想搵番  可唔可以比個放種時間我下載番呀 好懷念呀 大大
作者: devilchung    時間: 29-12-2008 08:49
原帖由 ericcheunghoman 於 28-12-2008 23:59 發表
三國立志傳1-3
我真係好想搵番  可唔可以比個放種時間我下載番呀 好懷念呀 大大

你dl吧..我只要起左身就會做種比人下- -"我完成左100%有1個月了
作者: abc111    時間: 10-1-2009 12:12
三國志11加強開唔到..
我用daemon開.跟住系統話
檔案的執行失敗
path:\koei\san10pk tc\
file:\koei\san10pk tc\san10pk.exe
作者: luckyOOO    時間: 18-1-2009 11:58
我用迅雷下載
佢話我磁盤不可寫 創建文件失敗
   發生錯誤  退出
....點好?
作者: pikacach    時間: 9-4-2009 21:48
全部都想要
可是太多了...
要下很久
作者: Rex Tamkw    時間: 23-5-2009 19:12
周伯....家陣 出面周街都係你e個喎....會唔會有人唔小心 流左出街??
作者: [S]生命泉源    時間: 25-5-2009 21:07
我只想玩星海風雲 唔想dl咁多野o.o.....
作者: sniperspy    時間: 28-6-2009 09:30
請問吞食天地之三國外傳安裝時既密碼是什麼呢?Thanks!
作者: 周伯    時間: 27-9-2009 17:15

推e個精華貼(我的嘔心瀝血之作)
我已經唔做種,應該有人接手
作者: 周伯    時間: 27-9-2009 17:18
周伯....家陣 出面周街都係你e個喎....會唔會有人唔小心 流左出街??
※華仔※ 發表於 23-5-2009 07:12 PM

會有咩事(唯一怕幾十間公司聯告= =)
作者: 周伯    時間: 27-9-2009 17:19
請問吞食天地之三國外傳安裝時既密碼是什麼呢?Thanks!
sniperspy 發表於 28-6-2009 09:30 AM

密碼為 http://sanguogame.126.com
作者: sniperspy    時間: 9-10-2009 10:31
唔該晒, 已成功安裝吞食天地-三國外傳

但速度太快, 有什麼方法可以減慢速度呢?
作者: cmcchi    時間: 6-10-2010 12:42
周伯 可唔可以為 三國霸業2 做一做種

我卡左係 99.9%   一直差一個幾KB 的 三國霸業2安裝片.mds (有的你可以直接SEND我嗎 ?)

無奈 /_\
作者: maktinyau    時間: 12-3-2011 20:30
你係咪比我地dl...
幾個月?!?!
作者: 周伯    時間: 26-6-2011 22:07
我交左俾大陸的網友做種好耐,應該是全年無休(相反之前的三國志全系列(一)至(四)就已經全面停種,dl到已經是奇蹟(大陸反而最多人post(一)代,e個新版太大了)

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2