樂古Nakuz

標題: 大家覺唔覺瑪奇小左好多人?? [打印本頁]

作者: tonywan    時間: 19-1-2010 19:34
標題: 大家覺唔覺瑪奇小左好多人??
我覺[[onion_56]] [[onion_78]]
作者: 倩儀    時間: 19-1-2010 21:10
我不覺
反而最近瑪奇版人流多了很多^^
作者: sacps041127    時間: 19-1-2010 21:47
-w-指我嗎???(拖
現在是上學時候
假期會多返D人
作者: 霍仔    時間: 21-1-2010 02:27
不覺
我係安ser 之前g4~g8 果時 多人時都係ser full 其他ser mo野
e家 1ser full 加 2~3個ser 擁擠
對一隻出jo幾年ga game 玩家人數唔單止mo下降 反之有升 已經拍晒手掌了
作者: y2975627    時間: 24-1-2010 11:35
差唔多
可能會小左小小
作者: HOHKCOMMEEX    時間: 1-3-2010 09:32
我由出GAME開始一直支持.....可惜係....心理上接受唔到(7日重生.)

不過我可以話瑪奇係NO.1既GAME@@!!!!
作者: y2975627    時間: 1-3-2010 22:11
點解接受唔到7日重生........你想一日重生?
作者: 00novice00    時間: 2-3-2010 01:02
比起以前
現在算多的了...
自重免費之後啊...(ry
作者: y2975627    時間: 2-3-2010 16:40
大佬隻game出左幾年了
作者: 霍仔    時間: 4-3-2010 03:00
講比大家知 好多老手都對7日重生不能接受 本人也是
不計重生費
就game公平性去睇已經有問題
人地舊玩家o係本來o係前三年多一直三星期重生 "慢慢"地"培養"角色
三年之後 如果那玩家暫時不玩一年 剛剛瑪奇推出1星期重生一次
那別人玩3年才到的境界 你一年不就追到了嗎? 公平?
瑪奇一直改板 已經十分優待新人 生活技練得比之前易
改做 淘金 扣更多的減敏裝 扣成功率水 扣成功率溶爐 羊毛包 做布的手套等等
已經對別人之前辛辛苦苦升成的生活技 不公平了

除了不公平現象 第二個原因是 影響隻game ga生存時間
重生3倍快下 ap獲得能力正比下的快也近3倍
升技除了要經驗上100 重要的還是要ap
安ser已經見到上7000lv以上的神人 加上探經 生日ap
ap也快9000吧
瑪奇技能不升段 全升到上限也用不過7000ap
那便像其他game一樣 大部份人開始頂lv了 便有壓力要開放更高lv
瑪奇也是 開始會更多人ap多得沒技升
難度瑪奇不理他們 不開新技能?
開始不多人頂ap時 可能壓力不大
但明顯開技消ap的速度遠不會及3倍重生下的ap增長
最後只會不斷有人 玩mo可玩下 暫停不玩
好運的 會回來 不好的 可能就那裡流失了

我是開瑪奇半年便玩 本人升lv不是太努力
可是比我努力多去升lv的舊戰友們 朋友們.......... 大多沒玩
在3星期重生也有這個問題 一星期重生不是更嚴重嗎
作者: 小小百百百    時間: 6-3-2010 02:49
其實樓上諗得太極端......
如果瑪奇唔係咁樣改變既話根本發展唔到落去,
試諗下,瑪奇累等冇上限,唔似得其他online game咁有最高lv
如果一個玩左3年既老手佢累等2000咁,新手冇可能追到老手
隻game點發展?老手玩哂?

而加好簡單一個問題,你番學讀書,數學定理經過幾百年數學家既努力先證明到
而加唔洗你諗,教哂你,公唔公平?
那別人研究幾百年才找到的定理 你一日不到就學到了 公平嗎?
咁樣諗野,咁樣點樣發展?

老手不滿7日重生原因係佢地覺得自己好容易比人超越姐-.-
人地新手7日重生,老手都可以7日重生,老手7日升到100lv都得啦,
新手7日有冇40lv都未知
作者: y2975627    時間: 7-3-2010 11:54
同意上面既說話
作者: 倩儀    時間: 7-3-2010 12:20
這遊戲好玩的地方除了是技能甚麼甚麼的
最重要係好多"同伴"
好多野都可以一齊玩
管你是新手還是老手
作者: y2975627    時間: 7-3-2010 13:51
自已公會多人就得啦@@
作者: 紫櫻琉璃    時間: 7-3-2010 18:48
我不覺得耶˙ ˙
反而安黛莉人變多就是了XD
--
七天重生...其實我是因為這原因才會回來玩的
但我不認為新手會很容易追上老手耶
雖然等級上跟技能上可能會很快接近老手
但老手如果有在玩的話...其實他們也會一直重生,升級
要"超越"的話倒是要老手不再重生才能超越喔

雖然現在新手加速接近老手
但是老手的經驗,歡樂時光是新手沒有的
灰狼團...艾普團...這是現在的新手無法體驗到的

作者: 天雨乂    時間: 10-3-2010 17:07
不計重生費
人地舊玩家o係 ...
霍仔 發表於 4-3-2010 03:00

的確 辛苦升來的等級很快就被追過了
也令遊戲帳號大跌價
作者: 武哉    時間: 19-3-2010 11:32
不計重生費
人地舊玩家o係 ...
霍仔 發表於 4-3-2010 03:00

我好同意你既講法,
我都係因為呢個原因冇玩(終於都未過到心理關卡)
一路都想重玩,
但唔知點解重玩果時,
冇哂以前玩既FEEL,嗚‥
作者: [H]真.天龍神    時間: 20-3-2010 22:49
我不覺得耶˙ ˙
反而安黛莉人變多就是了XD
--
七天重生...其實我是因為這原因才會回來玩的
但我不認為新手 ...
紫櫻琉璃 發表於 7-3-2010 18:48

那是另一種可悲
作者: 倩儀    時間: 23-3-2010 17:33
那是另一種可悲
[H]真.天龍神 發表於 20-3-2010 22:49

你....怎當版主的 = ="
作者: [H]真.天龍神    時間: 23-3-2010 18:29
你....怎當版主的 = ="
倩儀 發表於 23-3-2010 17:33

What do you mean?
作者: 懵仔魚    時間: 23-3-2010 18:39
我係貝婷
打影任的人
感覺少了很多人
就算係更新左
同更新之前都係差唔多
d人名都背得出= =
d分流唔係成日爆(雖然我唔想,因為要迫開人們)
係唔係把ser合起來好d(不過唔好,就無得做個d game先會做)
係電視到宣傳下啦
作者: 倩儀    時間: 23-3-2010 19:15
What do you mean?
[H]真.天龍神 發表於 23-3-2010 18:29

別說些灰暗的話題呀!(打
作者: [H]真.天龍神    時間: 23-3-2010 19:23
別說些灰暗的話題呀!(打
倩儀 發表於 23-3-2010 19:15

嗚嗚  我知錯了  攻煮別打(抱頭哭
作者: 倩儀    時間: 23-3-2010 19:24
嗚嗚  我知錯了  攻煮別打(抱頭哭
[H]真.天龍神 發表於 23-3-2010 19:23

身為親衛隊的你如此失職....罰你跑CD全結局一遍!(拖
作者: y2975627    時間: 24-3-2010 09:51
我依家番黎玩番瑪奇o.0
作者: 陰陽座粉絲◆嘉    時間: 16-4-2010 12:12
最初離開瑪奇的原因是因為未能適應更新...(g3以後 新大陸等)
我回來瑪奇的最大原因,居然是因為被新大陸所吸引..(炸)

對我來說瑪奇這遊戲的持續性是頗高的

至於樓上所說的灰狼團...艾普團...的確不再
我有幸曾經成為那一位.有過那樣的經驗.

過往樂趣是現在難以體驗 ,但依然還有值得發掘和欣賞的地方.而且是不會停止
作者: 倩儀    時間: 22-4-2010 17:57
一般多問題的遊戲討論區才熱鬧XD
而且瑪奇聊天系統很完善
所以大多在裡面聊的
至於廣告
這是台灣遊戲呀....
香港這邊不做廣告已經這樣
很棒了
況且不太想香港的小朋友們來到瑪奇鬧....

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2