樂古Nakuz

標題: (急) cm plx. [打印本頁]

作者: Janelle`:3    時間: 28-4-2010 15:39
標題: (急) cm plx.
整比fd0,0. cm plx

作者: Jun Ann    時間: 28-4-2010 16:34
乾脆把你頭像的青蛙拖上去好了(笑
作者: 小超仔仔    時間: 28-4-2010 19:21
`生日圖?
作者: Janelle`:3    時間: 29-4-2010 03:27
乾脆把你頭像的青蛙拖上去好了(笑
、、RaY仔) 發表於 28-4-2010 03:34

你唔好去死-,- 不過我fd鍾意猩猩囧
ps.家陣1張圖4分咩A_A?
作者: Janelle`:3    時間: 29-4-2010 03:28
`生日圖?
小超仔仔 發表於 28-4-2010 06:21

對喔-[]-有咩意見...
    聽日送比人的
作者: 小超仔仔    時間: 29-4-2010 08:01
`GOOD..似WP?
作者: Jun Ann    時間: 29-4-2010 08:08
你唔好去死-,- 不過我fd鍾意猩猩囧
ps.家陣1張圖4分咩A_A?
Janelle`:3 發表於 29-4-2010 03:27

那貼狒狒好了(燦笑)

嗯嗯,稍為微調了一下加分制
作者: Janelle`:3    時間: 29-4-2010 12:54
`GOOD..似WP?
小超仔仔 發表於 28-4-2010 19:01

咁細張囧 其實會唔會好怪? 例如顏色方面咁..
作者: Janelle`:3    時間: 29-4-2010 12:54
那貼狒狒好了(燦笑)

嗯嗯,稍為微調了一下加分制
、、RaY仔) 發表於 28-4-2010 19:08

-,-會破壞晒咁sweeeeet既圖
    GJ! 之前1張2分= =我都覺得少左少少
作者: hyuuga    時間: 29-4-2010 13:57
The words might be a little too weak to be read.
Hide your true name if you don't want people know it.
作者: Janelle`:3    時間: 29-4-2010 14:32
The words might be a little too weak to be read.
Hide your true name if you don't want people know i ...
hyuuga 發表於 29-4-2010 00:57

其實係字型既問題..個字型係一點點的..
    persze唔係我fd真名.moey都唔係我真名.
    1個叫persy.1個叫joey xd.
    但現實中d人有時都會叫我moey LOL
    比人知真英文名都冇咩所謂啦xd
作者: 小超仔仔    時間: 29-4-2010 16:12
咁細張囧 其實會唔會好怪? 例如顏色方面咁..
Janelle`:3 發表於 29-4-2010 12:54

`唔怪XD
作者: Janelle`:3    時間: 30-4-2010 07:17
`唔怪XD
小超仔仔 發表於 29-4-2010 03:12

咁就好XDDD 其實我覺得D PATTERN有少少亂.__.
作者: hyuuga    時間: 30-4-2010 13:35
其實係字型既問題..個字型係一點點的..
    persze唔係我fd真名.moey都唔係我真名.
    1個叫persy. ...
Janelle`:3 發表於 29-4-2010 14:32

IIt looks like "Macy" rather than "Moey". . . . .
If I can read it clearly, I will know that it's not your true name.

by the way, I thought Janelle is your true name, or your name is prat of it.
作者: Janelle`:3    時間: 1-5-2010 04:11
IIt looks like "Macy" rather than "Moey". . . . .
If I can read it clearly, I will know that it's  ...
hyuuga 發表於 30-4-2010 00:35

=_=就算係macy都唔似真名啦
Janelle係我呀哥個女個名. 我幾鍾意咪用囉
作者: hyuuga    時間: 1-5-2010 08:13
=_=就算係macy都唔似真名啦
Janelle係我呀哥個女個名. 我幾鍾意咪用囉
Janelle`:3 發表於 1-5-2010 04:11

"Macy' is a real girl's English name.
What make you think it's not? Or, why am I supposed to think it is not?

"Janelle" looks like a good name, but I'm not sure if it should pronounce similar as "Jenny" (jane-ly).
作者: Janelle`:3    時間: 1-5-2010 23:52
"Macy' is a real girl's English name.
What make you think it's not? Or, why am I supposed to think  ...
hyuuga 發表於 30-4-2010 19:13

唔知呀=.=我覺得好難聽到唔似真名XD
    Janelle讀 Jan-elle -_-!
    我呀哥第2個女叫Jayne-_-讀jane
    我覺得jenine仲好啦sad
作者: hyuuga    時間: 2-5-2010 03:45
There is actually an actress, 陳美詩, name Macy in Hong Kong.
"May-匙" Not 難聽 to me.  By the way. there are department store called "Macy" in the US.

What I'm not sure is the exact way to pronounce "elle".
The way Jayne spells looks cool.
Jenine looks a little odd to me.
I'll say your brother chose the better one.
作者: Janelle`:3    時間: 3-5-2010 00:39
There is actually an actress, 陳美詩, name Macy in Hong Kong.
"May-匙" Not 難聽 to me.  By the way.  ...
hyuuga 發表於 1-5-2010 14:45

-.-我冇留意hk d 明星叫咩英文名
    我覺得叫"may"已經好難聽=.=
    elle - -有個牌子/雜誌都叫elle啦
    1係法文she=elle囉=.=1樣咁讀
    可能啦. 我其實覺得幾好聽-_- 好過jane呢個讀音
作者: hyuuga    時間: 3-5-2010 03:18
Doesn't have to 留意, but just easy to remember once heard it.

Hahaha!
It's my turn that I didn't 留意 the 牌子/雜誌 which called "elle"
Canada speak French, but US not.  Haven't has a chance to hear "she" in French.

It's May now.
Good luck in School.
作者: Janelle`:3    時間: 3-5-2010 08:41
Doesn't have to 留意, but just easy to remember once heard it.

Hahaha!
It's my turn that I didn't  ...
hyuuga 發表於 2-5-2010 14:18

=.=問題係我未聽過嘛
    orz. 你未見過elle呢個字咩?
    我係CA都未讀french-0-v 係之前hk學過下姐

may-_-有咩咁大件事搞到你要祝福我囧?
作者: hyuuga    時間: 3-5-2010 09:14
You never heard of "Macy', just like I never heard of "elle"
No French in Canada?
I thought everyone will learn it, since it's the official language.

May is the last month of this semester, so there will be the final exam, not in Canada?
nothing big, but only this.
作者: Janelle`:3    時間: 4-5-2010 11:10
You never heard of "Macy', just like I never heard of "elle"
No French in Canada?
I thought everyone ...
hyuuga 發表於 2-5-2010 20:14

我明=.=我一直以為英文都有elle呢粒字囧
    我黎左ca 1年之嘛.學法文要之前讀唔知幾多百粒鐘
    雖則我由p3學到中1-.-但停左好耐啦
    佢係規定要學-.-但只係for local生
    我黎ca前已經學左中文.佢當我已經學左第2種語言比左個credit我
    下.我6月先考啊家陣仲教緊書-_-
作者: hyuuga    時間: 4-5-2010 13:50
My English is so poor, so I'm not sure if there is a word spell as e-l-l-e.
English speaker might able to pronounce it, but I really doubt what I think it should be pronounce.

June?  Then keep your hard work la.
作者: Janelle`:3    時間: 5-5-2010 03:26
My English is so poor, so I'm not sure if there is a word spell as e-l-l-e.
English speaker might ab ...
hyuuga 發表於 4-5-2010 00:50

你poor乜鬼丫0.0v 我查過真係冇. 可能d牌子名呀個d搞到我以為有
    -.-你唔係講英文咖咩囧 齋打字?
    55..仲有成個月雖則過得好快LOL
作者: hyuuga    時間: 5-5-2010 15:11
I speak English when I talk to non-Cantonese speaking people, but that doesn't mean I'm good at it.  Sometimes even native English speaking people might pronounce the same word differently.  I have heard 3 different pronunciations on the street name which I'm living at right now.
作者: Janelle`:3    時間: 8-5-2010 09:35
I speak English when I talk to non-Cantonese speaking people, but that doesn't mean I'm good at it.  ...
hyuuga 發表於 5-5-2010 02:11

-_-乜我係NON-CANTONESE 咩囧?
    英文不嬲都煩讀音的啦=_= 大家都話自己岩
作者: hyuuga    時間: 8-5-2010 10:23
直到尋晚為止,我都重未有新既打中文字 program 嘛!
有得打中文我會揀打中文先的。

Test 一下。
以下幾個九方 win 7 版既香港字,睇得到嗎?
嗱、嚟、嘅、啲、吖、喺、嗰
作者: Janelle`:3    時間: 8-5-2010 11:47
直到尋晚為止,我都重未有新既打中文字 program 嘛!
有得打中文我會揀打中文先的。

Test 一下。
以下幾個 ...
hyuuga 發表於 7-5-2010 21:23

=.=唔係掛..你之前唔係有咩
    我都係=.=有得打中文都會打中文
    OMG! 有WIN7版啦?
    我家陣用緊VS版JA T3T
    我睇到呀-_-
作者: hyuuga    時間: 8-5-2010 13:25
可能小妹妹妳貴人善忙啦!
我之前都有問過妳九方嘅嘢同話過妳知我無得打中文的。(妳睇到,可以於心打嗰啲香港字)
係無得 download 嘅情況下,我朋友幫我買咗個 win 7 專業版。
打到咪得囉!所謂嘅新增功能其實無乜用的,至少對我無用。
唔知其他人睇唔睇到啲香港字呢?
作者: Janelle`:3    時間: 9-5-2010 05:44
可能小妹妹妳貴人善忙啦!
我之前都有問過妳九方嘅嘢同話過妳知我無得打中文的。(妳睇到,可以於心打嗰啲香 ...
hyuuga 發表於 8-5-2010 00:25

=.=隔左咁耐鬼記得.而且你之前都有打中文既
    買左幾錢呀? 我驚我個KEY做多左3次冇得再用=.=
    你應該去第2度 eg MSN問下人=_=
作者: hyuuga    時間: 9-5-2010 10:59
我都唔知究竟係我好記性,抑或係時下嘅人越嚟越無記性。
我識嘅人,包括公司嘅同事,好多嘢都係唔記得或者好模糊。
都唔知係忙,壓力大,定係唔上心了!

我 friend 話二百幾。
個幾係幾多真係唔知了!佢都無收我錢。

妳嗰個都係正版架?
點會無得用?

少網上同人傾偈,所以無試。
作者: Janelle`:3    時間: 9-5-2010 11:18
我都唔知究竟係我好記性,抑或係時下嘅人越嚟越無記性。
我識嘅人,包括公司嘅同事,好多嘢都係唔記得或者 ...
hyuuga 發表於 8-5-2010 21:59

=.=唔係..只係唔太重要既野唔會咁上心
其實睇下要記d咩咖姐..學業方面我唔會咁-_-

ic...我個個係正版黎
正版佢會比3次機會你入落部機度
1次呢部機;1次呀媽部notebook
最近我部機無啦啦short左..放要我重新打多次個key=.=
不過重新開機之後又冇再問..但我驚嘛-_-
冇得打中文會想死xdddd

你唔用msn的?
作者: hyuuga    時間: 9-5-2010 13:34
我唔會話特登去記,不過發生過啲咩嘢大多數都會記得。

正確嚟講,一份 software 只係 for 一部機的。
我阿哥正想試下 install 埋入佢部機。原本諗緊得唔得,小妹妹妳正好解答咗。
我睇到佢份說明書話做完三次之後,要call 佢地同加錢先可以再用。

基本上唔用囉!

發現"(口架)"哩個字有得打,不過出唔到,會變成以下咁:

作者: Janelle`:3    時間: 9-5-2010 19:22
我唔會話特登去記,不過發生過啲咩嘢大多數都會記得。

正確嚟講,一份 software 只係 for 一部機的。
我阿 ...
hyuuga 發表於 9-5-2010 00:34

=.=但會唔會記得有個識打中文既人會無啦啦打唔到中文既原因呢?
    下-.-3次機會嘛囧...
    原來你都有呀哥既)0(....
    唔係掛=.=比幾錢先? 我之前sd過email..佢比多次機會我唔洗錢xd

下-0-好少人唔用msn咖喎..書蟲嗎xd?

又係wor= =我都打出..
作者: hyuuga    時間: 10-5-2010 10:06
好難講,我好可能會記得都未定。
所有電腦嘅正版 software 都係一份一部機,容許 backup 一份以防唔見。
有兄第姐妹好奇嗎?
幾錢無留意,不過佢收唔收妳錢,好睇嗰個人好唔好人同當時佢心情的。

大把人唔用或少用啦!
喺咁打字好好玩咩?有咩電話講好過。
變成只能以電腦同人 chat 嘅反而唔好,一般係現實生活都係同人溝通有問題。
唔用就係書蟲?咩 logic 嚟?

妳都係?
咁唔關我部機事, very good。
作者: Janelle`:3    時間: 10-5-2010 13:59
好難講,我好可能會記得都未定。
所有電腦嘅正版 software 都係一份一部機,容許 backup 一份以防唔見。
有 ...
hyuuga 發表於 9-5-2010 21:06

=.=可能=/=100%記得.
    你話唔記得就唔上心咁你都係姐囧
    =.=下...microsoft office都係3次啦
    我冇話好奇囉-_-...
    no..因為係我部機無啦啦出左事..佢要我重新申請過先咁
    我諗住呃多次佢就冇應我xdddd

少用就有=.=完全冇ac就少
    咁你家陣都打緊字啦=.=電話費貴.尤其長途
    你講得岩-0-; 我就係呢種人a3a
    =.=對我黎講.只有書蟲/原始人先唔用
作者: hyuuga    時間: 10-5-2010 14:37
比多數人易囉!

MSN 就會係咁即時或接近即時對答,打多好多字同用多好多時間吧?
長途電話依家其實幾平,不過無乜人會無啦啦打長途電話搵人傾偈就真。

咁妳要修改下個腦內嘅定義啦!
作者: Janelle`:3    時間: 11-5-2010 04:22
比多數人易囉!

MSN 就會係咁即時或接近即時對答,打多好多字同用多好多時間吧?
長途電話依家其實幾平, ...
hyuuga 發表於 10-5-2010 01:37

我唔明咩比多數人易-.-
    其實打字速度可以練咖姐..
    有時MSN可以講D平時唔會講既野
    長途其實都用SKYPE-.-但我呢邊LOCAL電話都好X貴
    每個人對某一樣事物既定義都唔同. 改左我一個都統一唔到所有人啦
作者: hyuuga    時間: 11-5-2010 15:08
容易記住 D 嘅咁姐!

再快咪又係要打!

妳係想講網上講乜都敢?
我同我識嘅人都無哩個問題,有咩都唔怕講,只有極少數平時同人溝通唔係咁好嘅人,先至會咁吧!
我記得小妹妹妳話過妳就係類似咁呢!
大概現今城市嘅人會特別多咁吧!
哩個 case 唔應該話係對佢嘅定義,而係哩個觀念本身就係錯嘅!唔係話妳改左其他人會跟住改而統一,只係明知唔正確,所以改正係最好嘅處理手法。
雖然我咁講,不過我知妳哩個年齡層至到二十出頭,除非係思想成熟,否則都係就算知都懶理。

用電話咭啦!我用嗰隻廿蚊有成千幾二千分鐘,接收又唔錯,幾好架!
US 同 Canada 打返香港我記得差唔多一樣價錢的。
作者: Janelle`:3    時間: 12-5-2010 05:24
容易記住 D 嘅咁姐!

再快咪又係要打!

妳係想講網上講乜都敢?
我同我識嘅人都無哩個問題,有咩都唔怕講 ...
hyuuga 發表於 11-5-2010 02:08

咁你咁講.講野都要用把口啦=.=
唔關事=.=現實中唔係乜都講得.咩都要諗清楚先好講
點為知岩同唔岩呢=.=唔係由你自己去定義的
=.=我唔明咩叫知都懶理.你指自己錯都唔理? 睇下邊方面囉
自己做錯野當然會改. 但諗法唔同我覺得冇咩問題-.-
電話卡? 我用儲值. 每個月最少比70hkd.先得100mins
你既廿蚊係hkd定usd啊?=.=
作者: hyuuga    時間: 12-5-2010 15:44
用口點都快過打字吧?更方便同直接。
小妹妹對住同一個人,現實唔敢講嘅,係網上就敢講?
做錯嘢會改係好事,不過見唔少人明知都唔會改。
諗法睇下邊類,舉個例子:
"黑人都係壞人。"
哩種諗法好多人都有吧?不過其實大家都知係錯的。
有個更普遍,我有個2律師助手朋友甚至係法庭上遇過用嚟做辯護:
"靚仔/靚女唔會犯法。"
我嗰位朋友遇到嗰單強姦案,個疑犯嘅家姐就係話:「我細佬咁靚仔,駛乜強姦佢呀?掉轉頭佢引誘我細佬就差唔多!」
事實上係場上所有人都知個男嘅有做過,不過又係畀佢位律師打啲法律灰色地帶而走甩咗。
廿蚊美金,嘅係大概$160 HKD 有找。
我當$160 HKD 有1600分鐘,$1 HKD 有10分鐘,重要張咭無 expire day,唔錯吧?
作者: Janelle`:3    時間: 13-5-2010 04:19
用口點都快過打字吧?更方便同直接。
小妹妹對住同一個人,現實唔敢講嘅,係網上就敢講?
做錯嘢會改係好事 ...
hyuuga 發表於 12-5-2010 02:44

-.-雖然用口快d.但我打字既速度都接近用口既速度
    如果現實中知佢嬲緊我.我會唔知點做-.-跟住係msn傾
    唔知點解打字既話我會經個腦諗講咩好. 現實就有個句講個句
    我唔覺好多人覺得黑人=壞人既囧..可能我入世未深
    對我黎講-.-越靚女越大機會犯法
    咁..講真-.-梗係幫自己個細佬咖啦..
    唔通話: 呀.係呀.係我細佬走去姦件豬扒 咁咩-.-冇可能啦
    現實根本就係咁-.-不過今日個天唔罰佢唔代表第2日唔會.
    你就唔錯囉=.=我每個月一定要入10CAD.唔入會CUT晒-.-
作者: hyuuga    時間: 13-5-2010 16:23
有無咁快呀?定係妳平時講嘢慢?
一般講廣東話嘅速度,一秒都應該有4個字,慢嘅拖埋音都有3個,無咁快手吧?
典型例子,不過都係個方法。
呵呵!講嘢唔經大腦型呢!哈哈!
加拿大種族歧視好似唔嚴重,美國倒是好極端地好歧視或完全無。
以香港計,會咁諗嘅人上網就會知有好多。重會歧視內地嘅人同覺得白人就係好人同乜都 arm 嘅!(個 arm 字唔見有得打出嚟呢!)
咁我衰,我一定唔幫,最多乜都唔知,一定唔會踩人。
所以大義滅親係幾咁難能可貴呢!
望係咁望,不過唔知幾時。
有機會去到華人聚居嘅地方或返香港時,就搵下有無好嘅電話咭吧!
用唔用都十蚊,好搵笨呢!
作者: Janelle`:3    時間: 14-5-2010 09:20
有無咁快呀?定係妳平時講嘢慢?
一般講廣東話嘅速度,一秒都應該有4個字,慢嘅拖埋音都有3個,無咁快手吧 ...
hyuuga 發表於 13-5-2010 03:23

唔係呀-.-我跟住自己諗既野黎打係好快
    其實我覺得差不多=.=我可能1秒幾囉
    打九方真係可以打得好快-.-雖然人地話最快都係倉
    如果要跟住篇文黎打-.-我就冇咁快
    -_-係呀...家陣努力學緊要經個大腦
    美國同加拿大真係差好遠-.-
    "咁諗"係指黑人=壞人定靚女=壞人先-.-?
    講真.我都唔係話想歧視內地人.但我見遇到個d都係咁
    "啱"=673..紅字黎..慢慢搵
    你估呢個世人上個個都會好似你咁..可以捨棄自己親人去求正義咩?
    係啦-.-大義滅親..求先打個陣諗極都諗唔到囧
    又冇叫你去等佢比個天罰-.-唔洗理咖 記住人在做天在看就ok
    下-.-我張電話卡係加拿大呢邊開咖...
    係囉=.=都痴線.儲值同月費冇分別囉LOL
作者: hyuuga    時間: 14-5-2010 15:34
咩 program 都假,最快嘅一定係自己用得最熟最慣嗰個。
當然係指黑人啦!
靚女=懷人哩個偏見較少有。
有時對方係邊到黎未必有樣睇,我同我幾個香港黎嘅朋友因為唔會點打扮自己,所以好多人都估唔到我係香港人嚟。
其實乜人種都有衰人、壞人、好人等等,所以未接觸得某個人夠多時,都唔好咁易下定論。
我記得有科學家定心理學家做過實驗,發現第一印象有八成係錯的。
咦!我就係打673,重打咗幾次都唔見,今次有見喎!鬼掩眼定眼大睇過龍呢?
其實,護短嘅話,反而多數都係害咗佢,妳睇喎啲被種慣嘅人就知。
要佢承擔責任,對佢自己做過嘅嘢負責番,咁樣對佢嘅人生先係好。
詩琪姐嘅金句好記得喎!
搵到張正常嘅電話咭時就換咗佢吧!
作者: Janelle`:3    時間: 16-5-2010 04:35
咁梗係啦-.-所以其實打字快到好似講野咁冇話冇可能.事在人為
=.=ok la..黑人我呢邊真係比較少..我同d黑人既fd都幾多野傾0.0
我覺得hk同廣州難分d-0-..大家都講廣東話...衣著差不多
但-.-我唔係話緊我歧視緊所有大陸人. 而係我遇到既(包括親戚)都係咁
所以請你未清楚晒所有野之前都唔好下定論話我未下定論ok?
已經唔係第一個印象囉=.=已經相處左好耐同好多次
明顯係眼大啦囧
咩護短啊-.-? 我係話好少人可以大義滅親
人在做天在看-.-應該早就有啦..點會係詩琪姐既金句-.-
no-.-係CA呢邊係咁..比間電話公間獨攬黎做..所以先咁慘
作者: hyuuga    時間: 16-5-2010 06:10
阿拿大少黑人嗎?哩個唔講唔知呢!
廣州人同香港人雖然都係講廣東話,不過其實好大分別,到現時為止,我好似無搞錯過。
至於個分別係邊,偏偏又講唔出,可能係接觸得多,所以分得出吧!
無話妳下左或未下定論呀?
確係一早有,不過無乜幾可聽人講囉!
早排溏心搞到人人都拎哩句嘢嚟玩嘛!
可以嘅話,Canada 簡寫用CAN,用CA 我第一個反應係 California,大概對所有住過係美國嘅人都會吧!CAN 就會係國際性都係指 Canada,實唔會搞錯。
作者: 茵..*    時間: 16-5-2010 19:49
令圖-,-cm.
作者: Janelle`:3    時間: 18-5-2010 12:10
阿拿大少黑人嗎?哩個唔講唔知呢!
廣州人同香港人雖然都係講廣東話,不過其實好大分別,到現時為止,我好 ...
hyuuga 發表於 15-5-2010 17:10

-.-冇話CA少黑人.只係少人歧視黑人
    咁你又話咩人地好易誤會你唔係由hk黎?
    廣州人其實越黎越似香港人-.-當然似極也只有70%
    聽佢地講既口吻-.-同意思就一清二禁
    不過如果就咁講個look既話-.-就難d
    你上面個回覆講到我下晒定論咁囉-o-
    下-.-你少聽姐.我係hk成日聽到
    哇-.-溏心都過左好耐下囧...我個陣都唔太追
    下-.-咁點解email會寫@live.ca
    其實只係因為你住美國姐-.-..
    話晒加拿大都係一個"國"家. 而唔係好似california咁一個"州"
    講真-.-見到CA我都會諗埋canada多過california. 見人見志
作者: Janelle`:3    時間: 18-5-2010 12:10
令圖-,-cm.
茵..* 發表於 16-5-2010 06:49

0,0thx..不過我覺得幅圖怪怪的xd
作者: hyuuga    時間: 18-5-2010 14:14
聽聞加拿大無乜種族歧視問題,聽妳咁講應該可信。
妳知啦!好多嘢傳係一回事,真實又係另一回事。最佳嘅例子就係"美國民主"。
好多人會覺得香港人就會執靚自己個 look,唔一定要潮,不過一定要時尚,否則就會以為係其他地方大,不過就講廣東話。
妳諗多咗喇!
係現今哩個資訊發達嘅年代,唔駛追都會成日聽到、睇到。
「我接受唔到囉~!」哩句近日應該都見唔少吧?
妳無錯,網址會用2個字,哩點無諗到。
其他大多數會以3個字,如係機場、國際性嘅會議或運動會等等國家名嘅簡寫都係用3個字。
易睇同一定無錯,不過妳鐘意。
作者: Janelle`:3    時間: 19-5-2010 05:28
-.-哈.可能我入深未世姐
可能有人歧視黑人.但應該起碼比美國少
唔係咖咀-.-有d hk人唔靚唔潮-.-讀書look.更似hk人
可能啦xd唔知呢
係就係聽到睇到但我個main point係套野過左好耐=.=
-.-ha係...
-.-其實我係唔慣打can..好怪
作者: hyuuga    時間: 19-5-2010 14:18
香港人唔靚唔潮,讀書 look,但係好香港. . . . . .
我腦內彈出嚟嘅居然係吳卓羲喺《女王辦公室》內,阿K 嘅造型,變咗係電車男添!
作者: Janelle`:3    時間: 20-5-2010 04:02
香港人唔靚唔潮,讀書 look,但係好香港. . . . . .
我腦內彈出嚟嘅居然係吳卓羲喺《女王辦公室》內,阿K  ...
hyuuga 發表於 19-5-2010 01:18

-.-下...我冇睇到...
    不過電車男唔係單單睇完一套野就做到(o:
作者: hyuuga    時間: 20-5-2010 14:46
我意思係吳桌羲嘅電車男 look。一般典型電車男 look 放上佢身上吧了!
佢個角色雖然話就話係電車男,不過好似動漫都唔睇,嚴格嚟講只係造型同性格似。
作者: Janelle`:3    時間: 22-5-2010 01:39
我以為你話你自己係電車男囉-.-
我唔覺得佢可以做到有幾電車-.-
作者: hyuuga    時間: 22-5-2010 07:30
我以為你話你自己係電車男囉-.-
我唔覺得佢可以做到有幾電車-.-
Janelle`:3 發表於 22-5-2010 01:39

我完全唔夠無資格加入電車男一族行例。

好意外地,吳桌義做得好唔錯。
或者應該咁諗:電車男唔一定唔靚仔的。正如周星馳嘅電影所講,無人話大俠一定靚仔,只係啲人一廂情願姐!
作者: Janelle`:3    時間: 22-5-2010 10:32
我完全唔夠無資格加入電車男一族行例。

好意外地,吳桌義做得好唔錯。
或者應該咁諗:電車男唔一定唔靚仔 ...
hyuuga 發表於 21-5-2010 18:30

哈-.-我係宅女囧
原來你一直打錯2粒字-.-吳卓羲才對.
-.-我唔覺得佢靚仔.更加冇話過係因為佢靚仔而唔覺得佢似電車
而係佢比我既感覺好陽光-.-電車會陽光嗎?
不過格硬要扮既冇話唔得=.=
作者: hyuuga    時間: 22-5-2010 13:40
小妹妹係咪宅女就唔知,不過根據妳之前所形容,又真係有啲似。
"鵝"!哩個卓咩?都無睇清楚過佢個名用邊個字添!
個羲字係上次打錯姐!第一次無錯到。
我都唔覺得佢真係靚仔,不過好多人覺得係嘛!
我覺得佢有種型格,同電車男相反。
扮嘢係好講天份同能力,唔係個個都扮到。
懶係嘢嗰個扮嘢就大把人得。
夾硬扮就會好做作同唔自然,稱唔上個得字。
作者: Janelle`:3    時間: 23-5-2010 00:38
小妹妹係咪宅女就唔知,不過根據妳之前所形容,又真係有啲似。
"鵝"!哩個卓咩?都無睇清楚過佢個名用邊個 ...
hyuuga 發表於 22-5-2010 00:40

-.-~我認我係xddd
    不過我係要顧埋學業姐
    係呀-.-有咩人會用table呢個桌咁怪咖
    就算用桌`你都打錯個羲字啦囧
    下=.=唔係掛`佢拍d角色我覺得次次都好衝動囧
    冇錯=.=係講唔出個種型格
    咁做得藝人/演員預左要演咖啦
    好既演員咪即係扮得出色囉囧
作者: hyuuga    時間: 23-5-2010 05:19
女仔應該都好啲,男仔係相信問題先大。
更怪嘅名都見過,所以對於人名會用咩字,都唔會覺得太奇了!
再對上一次打錯個羲字姐!之前第一次無架!
好嘅演員都有適唔適合嘅角色,真係做乜似乜嘅演員其實唔太多。
有啲直頭做幾多年都可以同樣差的。
作者: Janelle`:3    時間: 23-5-2010 13:13
哈..有d女仔都好瘋狂-_-
不過我諗我都算瘋狂咖啦
單單每星期睇既動畫就14套.劇就唔定
因為一套劇我用2-3日就KO
男仔反而係打機多-_-少追咁多動畫
睇名係以常識黎睇我覺得-.-卓同桌..98%都用卓
我冇留意=.=一留意就比我捉到xd
係既=.=有d人個樣生出黎就奸.有d就奸唔起
做得耐冇話一定做得好
tvb大把綠葉做左1x年啦
但要做得好就一定要有番咁上下年資
作者: hyuuga    時間: 23-5-2010 13:36
一個星期14套?日本同時有無咁多套呀?
唔理好唔好睇,有就照睇呀?
2-3日就一套劇,日劇當佢有十集,中、港、台同韓國我當佢廿集,一集45分鐘。
一日咪睇5個鐘?Weekend 都有無咁多時間呀~?

我睇漫畫多。

通常綠葉先係最好戲,不過可能因為外形同制遇關系,多數都做唔到一線,不過做二線時就極易搶晒主角嘅風芒。現今最好嘅我覺得係許昭雄,佢甚至好過黎耀祥,不過妳睇名應該唔知即係邊個吧!
都有啲一出道或者出道無耐就有番咁上下,例如梁家輝。
作者: Janelle`:3    時間: 23-5-2010 15:39
Reborn`One Piece`Naruto`Fairy Tail`Conan`夢色蛋糕師`
會長是女僕`B型H系`Angel Beats!`最後大魔王`
薄櫻鬼`荒川爆笑團`K-ON!`迷途貓

其實唔止的-_-但其他唔常睇冇計
唔好傻啦-.-新番一定唔止咁既數量
唔好睇睇黎把鬼?

多數都係1個鐘,1x集的-.-
冇話過1日只可以睇5hrs.
我冇功課個陣我係可以由放學睇到12am or later
所以我先可以煲得咁快
下一站幸福21集我唔記得用2定3日就ko-.-

-.-綠葉係好戲既有時
但紅唔出嘛-_-都話明綠又點會紅囧 ((爛
我點會唔知=.=我好鍾意benz雄咖
佢做隔世追兇個陣.我感動到喊TAT
黎耀祥係做柴九先紅之嘛=__=不過呢套野佢真係做得好好
作者: hyuuga    時間: 24-5-2010 09:16
Reborn`One Piece`Naruto`Fairy Tail`Conan`夢色蛋糕師`
會長是女僕`B型H系`Angel Beats!`最後大魔王`
薄櫻 ...
Janelle`:3 發表於 23-5-2010 15:39

有一半係唔知咩嚟呢!

香港同日本正常係45分鐘一集,台灣同韓國就唔清楚了!
當然知妳唔只一日睇5個鐘啦!只係確實係睇得多,名附其實嘅煲劇呀!

雖然唔係大紅大紫,不過聽聞電視或電影都好搵到食,而且生活更舒服。
因為戲好,所以多人搵;
因為非主角,所以一般唔駛拍咁耐;
因為唔係瞧點人物,所以唔駛又請助手又請髮型師、化妝師,又唔駛勁買衫,年中慳唔少;
出街雖然人人認得,會讚你之餘,不過又唔會痴住你,狗仔隊又唔會跟你,幾好架!
以前睇過一個訪問,被訪者馬國明被問到最想做到邊個嘅成績時,佢就話係 Benz雄,原因同上面80%一樣。
隔世追凶係好嘢嚟,不過佢喺賭場風雲嘅表演先至係無得頂!

黎耀祥係 N 年前同黎明拍嗰套劇而開始受人歡迎,
之後扮羅文成為經典,
鐵血保鏢時雖然拎唔到男配角,不過就開始上一線,
柴九時已經成為主角,唔再綠葉了!
做柴九之前,佢住嗰間都已經係豪宅,所以綠葉王應該真係幾好搵。

講講下講左電視劇呢!
作者: Janelle`:3    時間: 24-5-2010 10:43
-.-哈.有一半係新番.
其實都係長期連載0,0
港日我都少睇-.-台韓都睇得多.
台76mins 1集. 韓就64mins左右.
係呀真係煲得太怪家陣冇咩好煲

=.=你係好樂觀咁諗姐
半紅不黑唔係好事囧. 有邊個唔想賺多d錢反而會覺得冇野做好?
我唔太鍾意賭場風雲= =因為有排好興xx風雲.我一律唔睇

=.=可能啦.但如果係我.我唔會因為咁而滿足
好攰了-_-訓教~
作者: hyuuga    時間: 24-5-2010 12:40
好多漫畫動畫化嘅,因為追得漫畫太快,連自創嘅都頂唔到時,就會暫時完結,隔一段時間先以"第二部"再出。
綠葉王同半紅不黑唔同架!
綠葉王都係受歡迎,不過唔係有大班 fans 舉牌大叫嗰啲,但係出親場都係個個受落,多數都好受人尊敬嘅添!
聽講重有樣好處,就係無咁易定型,可以做多好多唔同角色。

其他乜風雲物風雲真係唔睇都無損失,不過賭場風雲就零舍不同單聽首主題曲同埋許詔雄嘅演出就值回票價。
N 年前電影有套《監獄風雲》,周潤發、梁家輝同張耀揚主演嘅。幾年前睇翻都依然震撼,無心理準備真係唔好睇。
作者: Janelle`:3    時間: 25-5-2010 00:12
"好多漫畫動畫化嘅,因為追得漫畫太快,連自創嘅都頂唔到時,就會暫時完結,隔一段時間先以"第二部"再出。"我唔明你up呢句野有咩用? 我都知啦=.=

oh i see-.-是但啦.對娛樂圈冇興趣
=.=你咁講我都唔會去睇咖啦
我對港產野冇咩特別興趣
作者: hyuuga    時間: 25-5-2010 14:41
妳話長期連載嘛!
定係妳想話套動畫一直做咗好耐?
係嘅話,咁就唔可以用"連載",嚟形容,因為"連載"係用嚟形容書本、文字,動畫唔適用。

無人話叫妳去睇喎!
唔理佢邊到出產,覺得係好嘅先唔理佢。
作者: Janelle`:3    時間: 25-5-2010 15:07
妳話長期連載嘛!
定係妳想話套動畫一直做咗好耐?
係嘅話,咁就唔可以用"連載",嚟形容,因為"連載"係用嚟 ...
hyuuga 發表於 25-5-2010 01:41

oh-.-op,reborn,naruto呢d囉我所指既係
-.-咁佢又有漫又有動咁點?
唔明咩叫覺得好先唔理囧? 唔係應該話覺得好先睇咩囧
作者: hyuuga    時間: 26-5-2010 14:41
小妹妹講緊話睇咩動漫,咁就當然指動畫方面啦!
小妹妹話對港產嘅無興趣,我咪話只要個作品好,邊到出品根本唔重要。
作者: Janelle`:3    時間: 27-5-2010 04:13
小妹妹講緊話睇咩動漫,咁就當然指動畫方面啦!
小妹妹話對港產嘅無興趣,我咪話只要個作品好,邊到出品根 ...
hyuuga 發表於 26-5-2010 01:41

ok-.-明白晒
話說我個teapot呢...燒好十世.都仲未敢問老師拎番
作者: hyuuga    時間: 27-5-2010 13:40
ok-.-明白晒
話說我個teapot呢...燒好十世.都仲未敢問老師拎番
Janelle`:3 發表於 27-5-2010 04:13

都真係成個學期都嚟緊呢!
終於見到老師,不過唔敢開聲?
作者: Janelle`:3    時間: 27-5-2010 13:50
都真係成個學期都嚟緊呢!
終於見到老師,不過唔敢開聲?
hyuuga 發表於 27-5-2010 00:40

係呀-.-我之前問過.佢話要展覽囧
    家陣展完=.=但又唔敢問
作者: hyuuga    時間: 28-5-2010 15:02
係呀-.-我之前問過.佢話要展覽囧
    家陣展完=.=但又唔敢問
Janelle`:3 發表於 27-5-2010 13:50

又唔係唔識個 teacher,又唔係未同佢講過嘢,有咩好怕?佢惡到會鬧人不成?
畀膽妳。
嗱!
去問啦!
作者: Janelle`:3    時間: 29-5-2010 05:24
又唔係唔識個 teacher,又唔係未同佢講過嘢,有咩好怕?佢惡到會鬧人不成?
畀膽妳。
嗱!
去問啦! ...
hyuuga 發表於 28-5-2010 02:02

- -啊...唔忘得左問..因為我另外都有事搵佢囧 但呢件事都唔記得左
作者: hyuuga    時間: 29-5-2010 16:50
- -啊...唔忘得左問..因為我另外都有事搵佢囧 但呢件事都唔記得左
Janelle`:3 發表於 29-5-2010 05:24

原來唔係唔敢,係唔記得。
驚唔記得嘅話,何不寫係一個妳係學校時,一定會睇到嘅地方嚟提自己?
作者: Janelle`:3    時間: 1-6-2010 03:43
原來唔係唔敢,係唔記得。
驚唔記得嘅話,何不寫係一個妳係學校時,一定會睇到嘅地方嚟提自己? ...
hyuuga 發表於 29-5-2010 03:50

拎左番黎啦-_-去睇下..((開post先
作者: hyuuga    時間: 1-6-2010 05:38
拎左番黎啦-_-去睇下..((開post先
Janelle`:3 發表於 1-6-2010 03:43

唔見有,整緊吧!
晏啲再嚟過。
作者: Janelle`:3    時間: 1-6-2010 11:10
唔見有,整緊吧!
晏啲再嚟過。
hyuuga 發表於 31-5-2010 16:38

訓左教- -冇左件事

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2