樂古Nakuz

標題: PG家長指引 公會 [打印本頁]

作者: iris8648    時間: 5-1-2011 09:26
標題: PG家長指引 公會
各位好,本人封測小威羊(聖殿聯盟),曾創公會( 公測港幣戰士)...暫名
在短短幾日間,結識到一堆好朋友,這幾天的努力是賺回來了!
公測時公會正式名稱為(PG家長指引)...希望一堆好友或新朋友都可大力支持!
公會系統中的設施的確很好!帶給我一點新的衝擊!...舊遊戲不提,只是聖劍的公會探索,守門柱+防能力等都令我想把公會等級提升上去><
另外,因為本人很久前就一直期待這聖劍,直到參與封測,感覺就是...沒有令我失望!!
所以公測我亦打算投資少許金錢認真地玩下去...
個人認為...願意花錢玩的..就當是現實中買點玩具給自己吧!
不願花錢的,不用擔心...絕不會因為不花錢就沒有生存價值這個問題!!因為如果我不花錢玩,我會當輔助角色!
封測時跟我玩過PK的都知道...鍊金把敵人扯回來虐待A_A..詩人+攻防跟救英雄等等
暫時講到呢到^^公測再見....(記住大力支持PG啊,一起練工刷幅本,分享心得..一起玩會戰國戰.....)
作者: cinna    時間: 5-1-2011 13:33
好呀...我係封測既雪糕bb....我公測會玩..會入公會..^^
作者: iris8648    時間: 5-1-2011 19:15
BB...公測時你都玩番詩人嗎?
作者: kim8156    時間: 5-1-2011 23:45
守軍...報到~XD
作者: iris8648    時間: 6-1-2011 08:50
HI守軍@o@"..我地既單挑留待公測再戰a_a"
作者: cinna    時間: 6-1-2011 21:50
HI.羊..我會玩魔法師..你最近幾好嗎...18號公測啦.^^
作者: iris8648    時間: 7-1-2011 08:53
HIBB,最近唔係幾好...好心急快d開公測同埋準備定調假迎接聖劍首日a_a"...我都念緊玩魔法,騎士定鍊金好><.....不過騎士機會都幾高,其次係魔法師...
作者: amenyu    時間: 8-1-2011 11:09
各位安耶,  我是踏風的貓, 公測見, ^^

聖劍官網那邊說的代言女........真的不好看=,=
作者: iris8648    時間: 8-1-2011 17:48
HI風@o@".....雖然不好看...但如果俾你做1晚女友..你願意嗎....
作者: amenyu    時間: 9-1-2011 00:15
噢呵呵, 男人嘛, 問這幹嘛, 噢呵呵呵~~~~

探索英雄
第一隻   地精靈                                                            通靈人
第二隻   神獸獅鷲                                                        鍊金師
第三隻   時鐘鱷魚      在虎克副本第三關會出現         騎士
第四隻   暴怒雄          礦場                                          角鬥士
第五隻   風精靈          90級訓練場                              狩魔人
第六隻   異變小紅帽  靈魅花園入口                           夜行者
第七隻   花精靈         靈魅花園                                   魔法師
第八隻   羽靈藤妖     綾天瀑布一疊                            通靈人
第九隻   晶礦怪         妖媚之森入口                            鍊金師
作者: amenyu    時間: 9-1-2011 00:18
網龍遊戲特點, 你想不花錢就等吐血吧 =.=....

自己就是犯賤嘛, 每次都會踏入網龍的陷阱.......

網龍的遊戲就是挺合自己心意.... >_<

先在這抱怨一下, 然後就心安理得的投錢去玩聖劍...
作者: cinna    時間: 9-1-2011 20:54
HIHI..羊..猫...公測果日我都未知玩唔玩到...因我都未知公測果日返早定返晚上..我要聽日先知道...我聽日再上黎同你們講啦..^^
作者: kiucat    時間: 10-1-2011 03:25
hi 我係小雨,,臨完封測前 入左你公會-3-
公測應該都係玩返鍊金師,,但騎士勁咩- -?
同埋睇到官網寫騎士最高LV 3XXX血- -
比其他職多2~3倍血- -...事實真係咁多- -?
作者: iris8648    時間: 10-1-2011 09:21
Hi小雨!騎士真係..唔止3千幾血.......就以領域seeyou為例...他最後以70及終結封測時...血量有多少你可以問他><....還有就是徽章加乘還沒算下去!!...另外因為我會投資錢去玩,所以選戰士系....因為戰士系比較著重裝的問題遠超於遠距離職業..而騎士,鬥士跟小刀各有好處.....
小刀本身偏向神風型..個人認為不太合適當主角
鬥士會是次選...但對比騎士還是會易死一點...畢業技能偏向神風...
騎士最可取就是技能:挑釁(詳細可參考http://gr.Nakuz.com/ShowArt.php?id=49688)
個人pk以4人小隊:騎士(主角),弓手,鍊金+詩人
主角本身裝齊潛高可以不談,弓手主要支援及防止小刀,鍊金主要扯人回來虐待,詩人則是重點(可暈人,+攻,留後救英雄,回血)
以上純粹個人暫時分析,可提供意見但請勿筆戰^^
作者: iris8648    時間: 10-1-2011 09:27
還有很多配搭有待大家一起鑽研a_a"例如本身主角鍊金
4人小隊我會出2魔師+2鍊金a_a"...重點是快攻
一開波用2隻鍊金扯對方主角回來再+2次魔師攻擊應該可秒....
各位可以發表一下你地既戰略大家討論下@o@"咁對黎緊公測自己走既路線優點缺點可詳細d同多人d一起分析!
作者: iris8648    時間: 10-1-2011 09:28
bb你放心啦,早回來或晚回來都一定等你a_a"
作者: ikapple    時間: 10-1-2011 14:15
入會有冇限制?
作者: iris8648    時間: 10-1-2011 18:57
有限制0.0......個限制就係一定要正身,本尊.....分身暫時不能入會...因為人數有限^^
歡迎你公測加入pg!
作者: amenyu    時間: 10-1-2011 20:41
=.= 有無人用香港寬頻? 有既話我用點數卡同佢換聖劍既魔狼包..

用netvigator既, 真不幸
作者: cinna    時間: 11-1-2011 00:42
HELLO..大家..我公測果日係返早呀..即係返早上10點半..放下午4點呀...但我都可能要5點後先玩得..^^
作者: amenyu    時間: 11-1-2011 02:09
都比我早了, 我最早都要8點多9點才可以玩
作者: iris8648    時間: 11-1-2011 09:16
我以經部署好= +"....果日我會放4:00.....然後第2日...放假a_a"
作者: ikapple    時間: 11-1-2011 12:22
我公測玩左2日'
先三十幾lv -3-''
作者: iris8648    時間: 11-1-2011 19:07
抱歉..msn壞了,每次登入都自動彈出..懶得重裝了,方便給你的facebook我嗎
作者: kiucat    時間: 12-1-2011 06:58
聽你講完..有D動搖玩騎士-3-
作者: amenyu    時間: 12-1-2011 23:04
如果隻遊戲唔大改設定既話, 騎士會強勢落去=.=
作者: lwy248248    時間: 13-1-2011 00:57
其待你開公會
作者: kiucat    時間: 13-1-2011 07:21
到時你地玩咩陣營- -?...封測我玩聯盟
作者: iris8648    時間: 13-1-2011 09:01
當然是聯盟啦......一堆人去玩領域....就是要玩玩聯盟才對這遊戲有健康的發展嘛...不然全都是領域..國戰便會消失了
作者: iris8648    時間: 13-1-2011 09:02
還有5天...唉..真係等到頸都長
作者: amenyu    時間: 13-1-2011 09:05
等下吧, 都己經很長一段時間沒有值得期待的online game
作者: iris8648    時間: 13-1-2011 09:07
咁又係a_a越難得到先越珍惜....呵呵
作者: amenyu    時間: 13-1-2011 22:12
明天去買一個ok產品包, 再買一個虛疑包

係呢, 點數卡是不是用my card?
作者: iris8648    時間: 14-1-2011 09:07
應該係,詳情要睇清楚官網先好買定點,不過9成都係買番gameone,姐係mycard...
守軍你上報= +.....仲有封測時個公會個名=_="早知果時開定pg啦...
作者: cinna    時間: 14-1-2011 19:01
HI..我係bb..唔知各位有無上官網睇呢?因為官網打出封測活動「跨年封測紀錄活動」得獎公告呀..大家不妨睇睇..^.^
作者: ikapple    時間: 14-1-2011 20:47
唉...慘
我都唔係用香港寬頻
作者: kim8156    時間: 14-1-2011 22:05
我個名都上到榜~~想笑死人咩~~~呵呵~~(守軍字0.0")
作者: amenyu    時間: 14-1-2011 23:15
今天真是吐血呀, 到ok, 他們說還沒產品包......去香港寬頻, 那個虛疑包也還沒出..........那官網說什麼14號出, 真是的,
作者: amenyu    時間: 15-1-2011 23:38
今天繼續杯具, 走了3間 ok都沒進貨....... =.=
香港寬頻點卡網 , 仍然沒見到那個魔狼包.... 這個, 到底是不是沒出呢?...
作者: kim8156    時間: 16-1-2011 00:20
我只係想快D到18號T_T.....
羊~~我到時可能玩騎士A_AID照舊用"守軍"
作者: iris8648    時間: 16-1-2011 09:20
又多一隻騎士a_a".....我地快可以換名叫"pg騎士指引"
a_a"...玩得騎士就要有衝裝的覺悟
守軍你張相...d英雄好遜a_a"
作者: red仔    時間: 16-1-2011 16:55
我冇玩過封測可唔可以入..
仲冇我想問咩人物係最少人玩...
作者: iris8648    時間: 16-1-2011 17:02
當然可以入啦,條件係要正身唔要分身,最少人玩應該係詩人同弓手,因為呢2個職係封測第一名都唔算好高lv
作者: red仔    時間: 16-1-2011 18:17
詩人得一技係攻擊...其他都好似負助技能.....敢點升LV.....
作者: szetokam    時間: 16-1-2011 19:58
我冇玩過封測可唔可以入?
我諗唔到叫咩名好/口\
作者: kim8156    時間: 16-1-2011 21:55
封測D英雄是但啦~公測再算~XD
到時睇定D先用DD錢啦~XD
作者: amenyu    時間: 16-1-2011 22:35
弓手都幾好玩既, 不過預左無其他職咁強  (<--封測弓手的自白)

想好玩既話可以練鍊金, 技能相當邪惡
作者: szetokam    時間: 16-1-2011 22:46
我諗住玩騎士
多血唔洗俾人秒
作者: cinna    時間: 16-1-2011 23:12
hi..我係bb..咁個公會係唔係轉名先....其實魔法師係咩職業..你們知唔知道...
作者: iris8648    時間: 17-1-2011 09:19
個公會咪就係叫 "PG家長指引" 0.0......魔法師咪就係法系職業a_a"亦是智力型職業....仲有其他解釋咩~"~
作者: szetokam    時間: 17-1-2011 14:23

我終於諗到叫咩名好啦^__^
我叫忌廉騎士......個名得唔得(我諗左好耐,唔好盜用)
聽日三點見:handshake
作者: cinna    時間: 17-1-2011 19:09
守軍話佢玩騎士ma...而你又話可以轉名pg騎士指引呀..咁我未問下係唔係會轉名囉......明天下午3點公測啦...希望可以見到大家啦...:lol
作者: iris8648    時間: 17-1-2011 19:14
喔,唔會轉名,講下笑姐,確定叫 pg家長指引!...
對了,我想跟大家討論下公會發展方向..你地有邊位會成日玩,請自行認頭一樣公會發展項目
包括任務,貢獻,公會圖,重點是木農魚礦果類,1人掛一種比較有效率!反正不難採到,一人一種,誰有需要就直接跟人拿就好
作者: iris8648    時間: 17-1-2011 19:15
我以經打點好曬,後日放假,明天放早,但應該都要4:00...你地快d幫手儲錢盡快開公會>o<
作者: ikapple    時間: 17-1-2011 20:54
有人可以代購98蚊果個包麼??
電交/面交
作者: kim8156    時間: 17-1-2011 22:15
我要10點先上到>.<你地唔好升咁快呀~~XD
作者: kiucat    時間: 17-1-2011 23:33
咁就繼續聯盟@_@
小雨 - 騎士(CB係鍊金)
最後我都唔知個CB紀念稱號點拎返- -
作者: kim8156    時間: 17-1-2011 23:49
ID:守軍  -  騎士
個個都騎士~~爽死~XD聽晚見啦咁多位~!!
作者: amenyu    時間: 18-1-2011 00:11
id: 踏風的貓,   職業: 心大心細緊係弓手定鍊金
我起碼9點先上到, =.=

過左12點了, 那麼, 各位今晚見
採集既話你遇我 掛礦la, 其實邊樣都無所謂
作者: iris8648    時間: 18-1-2011 15:22
各位聯盟pg家長指引的,請直接找 :小玲羊
作者: mui1388ken    時間: 18-1-2011 23:18
ID:Mr狂迷
角鬥士,長駐分1^_^通常5點-12點都在線
作者: poiu852123    時間: 23-1-2011 21:22
-_-第2日個會都爆哂人,
有冇分會安置我呢個封測都係同會的小弟><
作者: godloolbv    時間: 24-1-2011 17:36
請問還有沒有2個位置@O@?
想同朋友一齊加入.
我ID: 38F酒井若菜
長期在線.大約1天20小時都在.睡覺會掛著..
開工就.半掛. LV38中. S1

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2