樂古Nakuz

標題: 希望各位玩家可以對「潛能真丹」提供寶貴意見 [打印本頁]

作者: 長政    時間: 30-12-2011 17:46
標題: 希望各位玩家可以對「潛能真丹」提供寶貴意見
  最近我地收到好多玩家反映指「潛能真丹」對於遊戲既影響問題,而我地亦已經同開發商傾緊點樣令遊戲既平衡度盡快恢復,例如將「潛能真丹」設置一個使用上限等等。當然我地亦歡迎各位玩家提供更多寶貴既意見比我地,如果各位玩家有任何好意見既話可以係呢個post入面回覆。而由於今次我地會將條link直接send比原廠既關係,希望大家留言果陣盡量使用書面語。

最後,我地都知道今次對各位玩家有好大既影響,我地亦會同原廠開會檢討,確保唔會再有同類型既事件發生。
作者: 天下無狗    時間: 30-12-2011 17:55
1.仙丹無問題 問題在於無上限
2.石都有石位 石就算5上6級(千幾蚊,都係加得果幾十體,你出左呢粒仙丹,上石重有咩用? 重要無限食)
作者: 乞丐兒    時間: 30-12-2011 17:57
乜原來Gameone會聽人意見架-_-
最好都係設置食丹上限,要雙嬴係無咩可能,狂食丹既玩家要怪就怪佢地天價收圖
另外亦希望Gameone更新多d活動,年年節日都係果d活動<--應該吸引到d玩家玩番既
作者: 也碌都有    時間: 30-12-2011 18:22
討厭 不平衡 如果5石給4石真丹佬打贏  確實沒面子
作者: 落枼    時間: 30-12-2011 18:23

根本已經太遲 人地真金白銀買你都可以話有上限就收返的話 仲邊有人敢入點

只有2個方法

1:市價回收 食多左果d有得退返點

2:減小真丹影響 35點不加修練/加35點改為10點(所有食左既變返圖 仲食唔食玩家決定)

其實可改成加血上限/命中等等 加潛能令門派更失行(少林對武當?)

我相信以上2個方法可減小影響 有食/冇食既玩家條氣都順d

今次對隻game真係好大影響 就算你4000屬 打100m血人要打幾耐?

希望gameone小心處理  喱一步行錯天龍就玩完
作者: Wilsonng520bb    時間: 30-12-2011 18:27
'設置番食潛能真丹既上限',而食多過上限的玩家可退回秋風/明月圖..
天龍大部份玩家都未食/食好少.
咁有錢的一群可以將圖放番比未食/食好少的玩家..有錢的一群未至於完全蝕哂.
令遊戲再次平衝..
本人微見..!
作者: au602    時間: 30-12-2011 18:34
現在才做補救工作,太遲了,
以下是補救方案提議
每一個角色設潛能上限,
再每一個人做任務可以領取一粒大洗,
洗出來的點數可以跟NPC換圖,圖可以換其他物品,
例如 坐騎或更吸引物品,
希望GAMEONE不會再欺騙玩家

作者: 流晉    時間: 30-12-2011 18:36
而家有某GAME 向GAME內切有 免戰 功能8小時 每天

果班富2 全6石人24小時掛 又食下丹  得行就宣下人
而某大部份人 反工OR反學 每日玩得果4粒鈡
就算班富2 全6石人点勁都吾會影向底LV 玩家 野外練功
我個人比既意見
作者: 夢映月    時間: 30-12-2011 18:39
如果可以的話請把這系列的轉蛋下架
或是把秋風/明月圖的對換物品轉換另一種東西,不是潛能真丹
同時設置上限,不可以無限次吃真丹
同時希望閣下能更新一些新副本,活動以及開放另外2本修練
因為現在真的太沉悶了
作者: louis028    時間: 30-12-2011 18:40
真糸最好set返個上限
作者: 影子@    時間: 30-12-2011 18:42
不如簡單D 下星期一落左頭兩隻旦佢把LA
作者: 鋒...    時間: 30-12-2011 18:42
gameone 搵完真銀,叫我地比返意見你點改善遊戲既平衡?...

你出得真丹出來,就預左會失去平衡嫁啦...
作者: dolphin413    時間: 30-12-2011 18:49
是咁的
1.希望個個人都可以有幾粒潛能真丹
2.希望食左潛能真丹變回原有數值
作者: 浪跡天涯002    時間: 30-12-2011 18:49

對於潛能真丹,不盡然是壞處。唯好處只是令遊戲中能力高者使之更強,對一般玩家而言,是一種不公平之物。

第一件事,潛能真丹可以無限服用無疑已經是「買潛能」之舉。有錢者不會再限於孔位和雕紋,只要透過潛能真丹就可以「無限量」地增值其角色的數值。逍遙子的溫鑑良就是例子,全六石的血量甚至比國服最強的英倫玄魔高出數十萬。當然,可以說這是為港服增光,且追近國服的程度。但是,國服鮮有潛能真丹的傳聞,這樣超越國服,算什麼?

第二件事,潛能真丹使一般玩家與有錢玩家距離愈來愈遠,強者愈強,弱者愈弱,亦使很多一般玩家對此灰心。

我認為貴代理若要補救,就應該立刻將潛能真丹服用限額設定上限。
作者: 亮仔    時間: 30-12-2011 18:51
回復 14# 浪跡天涯002

好好的文學水平  觀感同我一樣
作者: FoUoCoK    時間: 30-12-2011 18:52
1:下架隻蛋
2:set返個上限 退錢俾過左上限嗰D
我想......已經太遲了吧
作者: MooniceBaby    時間: 30-12-2011 18:54
扣分都要講 game one 收皮吧
作者: 影子@    時間: 30-12-2011 18:54
不如快快手落左隻旦佢吧LA 唔好整色整水 你地整得隻旦出離點會唔知個後果 仲要頭兩隻旦成個月都唔落架
作者: au602    時間: 30-12-2011 18:55
回復 14# 浪跡天涯002

本人認同你所講
作者: yenkanin    時間: 30-12-2011 18:59
太遲了,已經冇得補救
作者: 溫鑑良    時間: 30-12-2011 19:07
記住回水
作者: ★千夜╮    時間: 30-12-2011 19:23
希望快d出新伺服器, 同天龍3 ...= =
作者: 聽海    時間: 30-12-2011 19:32
gameone不要扮野了
作者: 7k7k    時間: 30-12-2011 19:35
現在使用潛能真丹的玩家全數把潛數扣除

設定為所有玩家多255點額外潛能#4
作者: leekongwa    時間: 30-12-2011 19:58
而家有某GAME 向GAME內切有 免戰 功能8小時 每天

果班富2 全6石人24小時掛 又食下丹  得行就宣下人
而某 ...
流晉 發表於 30-12-2011 18:36

溫鑑良咪就係果D富二代lor
作者: 卍惡鬼卍    時間: 30-12-2011 20:18

D丹喺D人真金白銀收反離,初當GAMEONE亦書面回覆過本人話食丹無上限,如果扣反GAMEONE有排比人告
但溫先生亦未必太高調現在被針上了
作者: 卍惡鬼卍    時間: 30-12-2011 20:18

SOR按多左次
作者: baby_hin    時間: 30-12-2011 20:32

其實問題唔不在於粒丹
而是代理問題
大陸版天龍不見出現此問題
為什麼同一粒丹 香港的天龍就有這個問題
問題在於GAMEONE 賺錢心太強
什麼都是抽抽抽 沒有食丹上限又比人抽比人食

最後建議 :  GAMEONE冇得救!
沒有人會相信 出蛋前GAMEONE沒有考慮這個問題
到問題出了才說會反影
GAMEONE在玩什麼把戲?

(扣分都要講)

最後我覺得應該設投票
看看 如果GAMEONE不作改動 會有多少人離開天龍2
投票  會/不會  讓大家看看今次的蛋 會令遊戲有什麼影響
作者: MooniceBaby    時間: 30-12-2011 20:37
如果有潛能變動 記得陪錢
作者: 光云    時間: 30-12-2011 20:45
set 番食幾多粒既上限
作者: 卍惡鬼卍    時間: 30-12-2011 20:50
如果有潛能變動 記得陪錢
MooniceBaby 發表於 30-12-2011 20:37

點賠錢?一張圖換反一隻旦定200元寶比你?抽出離GE野點有得計價.....你抽到重樓唔見左,有無得賠反200元寶比你當無事
你中左六合彩我有無得用20蚊同你收反張票?

唔好咁天真,GAMEONE理得你港服平唔平衡.佢做得隻旦出離點會唔知後果.GAMEONE真正的
問題喺而家大陸GE有錢玩家反對,迫獀狐做野向港服拖壓,因為160萬血的溫先生實在太招搖,
作者: ×軒    時間: 30-12-2011 20:57
終於肯聽我地玩家意見喇..都仲未死哂條心..不過流失左玩家就係事實..
要挽回d玩家就要立即解決真丹呢個問題..
1,把真丹進食次數改成有限制
2,立即把轉蛋下架
3,推出新副本吸引玩家回流..
作者: 小角色一名    時間: 30-12-2011 21:03

如果.要溫生收果d錢,退番比佢
而每一張收既價都吾同,應該回番幾多水比佢= =?一時3000一時4000
每個人交易一張圖幾錢.查吾查得番成問題
就算查得番.吾通賣果張圖既人d錢都要拎番?話吾定用左
而且.佢食左幾千潛,上限突然變番255
回水之後,佢果幾十萬元點用= =?
gameone邊會比番真錢佢,賺完吾通退番幾萬銀比人地?最多咪比番d元佢...
咁對果班,真係真金白銀,用錢去玩既人好吾公平
呢個game乜吾喺一向都由有錢人話事嫁咩?...
平衡.呢個game一向都冇.只不過差額大左.
第日出d乜,有錢人一定做最勁果堆嫁啦
洗乜同你講平吾平衡,出愈多野,平衡就愈大差額
溫生都全6,如果要尚石
一粒7石都要24萬元寶,仲得閒同你打石?
佢收都喺為左勁,件事好難番轉頭..

gameone可以試下推出一d新既系統,一樣喺強化自己
將每一粒真丹,轉為果一種,強化需要用既(例如雕紋用既金螶絲)果一類既野(其他玩家一樣可以自己買)
用黎作賠償.以保gameone獲得利益,有錢既人自然一樣會買.會獲得強化
自己可以搵多d,又可以補救呢件事...

好似話加多幾樣系統
將真丹轉為贈卷
贈卷可以換每一種系統.需要既野

不過溫生用左幾十萬元寶..都吾知有幾多張贈卷..
作者: 孫悟空@    時間: 30-12-2011 21:05
這是GAMEONE昆人買點的下三流技倆...你睇幾多人放A/C...再買點你就儍
作者: 浪跡天涯002    時間: 30-12-2011 21:22
各位記著,書面語意見才有機會受理,不然說什麼也沒用。
作者: 小角色一名    時間: 30-12-2011 21:23
各位記著,書面語意見才有機會受理,不然說什麼也沒用。
浪跡天涯002 發表於 30-12-2011 21:22

你不如睇完每個人既意見.
對邊一個意見有用
再回復
再叫果個人改番書面語啦...咁搞好麻煩,邊有人咁得閒理你用書面語-.-

不如接納左既意見有元寶送:lol
咁會更加多人比意見:lol
作者: 浪跡天涯002    時間: 30-12-2011 21:26
你不如睇完每個人既意見.
對邊一個意見有用
再回復
再叫果個人改番書面語啦...咁搞好麻煩,邊有人咁 ...
小角色一名 發表於 30-12-2011 21:23

壓根兒所有意見都不容忽視。當然在下雖不是天龍板主,仍會留意此事
作者: 浪跡天涯002    時間: 30-12-2011 21:32

此帖實需各位抒發己見,在下冒昧希望本板板主就有效意見給予評分。亦請各會員若認同他人意見就給予Bravo!為記號,使該言論更為突出
作者: 小角色一名    時間: 30-12-2011 21:35
壓根兒所有意見都不容忽視。當然在下雖不是天龍板主,仍會留意此事 ...
浪跡天涯002 發表於 30-12-2011 21:26

咁我就改番佢啦
本人中文水平十分低.不喜勿插)

潛能上限改至255
gameone可以嘗試推出幾項新系統
同樣可以強化角色
把潛能真丹和歲末,明月圖回收.
轉化為贈卷.
贈卷可以用來換新系統需要的東西(例如:雕紋系統的金螶絲)或其他物品(例如:4級寶石)
作賠償.GAMEONG同樣可以保留獲利.不用退錢
也可以推出新系統.獲得更多利益

另外要求更改交易系統..
把交易欄放置物品數目增加
因為交易元寶價值1萬元寶以上的寶石/裝備時..不能把更多的元寶放上交易欄內..
可能會有一些騙子用這方法
騙走別人的東西..
希望gameone接納意見
作者: FoUoCoK    時間: 30-12-2011 22:31
大陸GE有錢玩家反對,迫獀狐做野向港服拖壓 ...
卍惡鬼卍 發表於 30-12-2011 20:50

真係架???如果真的話 我覺得GAMEONE好冇誠意
作者: 世外高人    時間: 30-12-2011 22:31

唔好取消-_-
我因為e隻蛋用左好多hkd買圖換真丹
本來我得5石,但食左之後,簡直如有神在,橫行無忌-_-講真果句 全6都唔同我打--''
所以我覺得可以恰人好開心,仲要係恰高石過我既人 爽;;
我係某服全5ec 因為呢d真丹 可以清心一下回自己5萬血- -
我1條友掃場都冇人打死到我
咁樣玩game先爽架嘛-.-
加上,大佬我真金白銀用元寶同你買呢d真丹
你e+話想唔算數?我用既錢點計-_-?
我當私////服咁買湣能架嗜......
一係就一開波就咪搞呢隻蛋,搞左就唔好諗住秋後算帳~
一個願賣,一個願買 天經地道
唔好因為大陸d人投訴就聽曬佢地話啦-_-
作者: 小角色一名    時間: 30-12-2011 22:35
回復 41# 世外高人
你一下清心回自己5萬血..自己都40幾萬血啦你..你咁好自私bo= =
吾可以咁嫁嘛你玩到咁其他人玩乜
作者: 李商隱    時間: 30-12-2011 22:45
至gameone,

如果將潛能收回只會令這公司的公信力盡失.
國服跟港服跟本很多地方已經不同,為何真丹一定要跟國服有上限?
再者,食真丹的人都是用真金白銀去食,而不同於大多食不起真丹的人,只會投訴.
如果收回潛能只會令一群用真金白銀去支持貴公司遊戲的玩家失去信心.
本人未吃過一粒真丹,但眼見那些付不起元寶買真丹的玩家,一天到黑只會說不公平,卻不明白吃真丹的人付出了多小.
如果所有更新都要跟足國服的話,那先推出天龍3吧.
希望盡快將轉蛋下架,那過多一陣子天龍3時應該一樣會有不小玩家回來玩,不然的話,那些肯花錢的玩家還怎敢放錢到貴公司的遊戲?
作者: luckz    時間: 30-12-2011 22:54

修改應有數值 因考慮到每個伺服器明月秋風圖價格不同 希望可根據服用次數的數據退回實物 買潛能己是不公平之舉 有錯便要修正  若因為一部份利用漏洞 制造出不可思議的數據的玩家 雖使用大量金錢購買該道具 但價格有如"黑市",非官方所訂 有見差價及此 望能以大部份玩家利益及該遊戲伺服器人流/玩家信心回歸 請即參照不尋常服用數據 把道具如數退還 既然那是轉蛋 抽出的東西也是隨機 其根本價值極限也是遊戲中的200元寶 那麼 退回道具也沒有觸犯任何法例 因為明月秋風圖也是轉蛋物品一種 亦是虛擬道具之一 退回道具也在正常情理 其道具被玩家所炒高之價值也不在官方管轄範圍之內 且遊戲中道具交易為玩家所承擔責任 有如現實買賣 與官方利益損害無直接關係 遊戲亦是國內搜狐出品 可是國內代理沒有什麼"真丹服用次數無上限" 那麼香港代理商便要承擔責任 修改錯誤 退回道具 還玩家一個公平 認為值得投資的一個遊戲社區
以上
作者: 卍惡鬼卍    時間: 30-12-2011 23:01
至gameone,

如果將潛能收回只會令這公司的公信力盡失.
國服跟港服跟本很多地方已經不同,為何真丹一定要跟 ...
李商隱 發表於 30-12-2011 22:45

有無諗過點解港服會故事改成無上限? 其實國服額外點重來都喺不切上限,亦無必要有上限
國服潛能真丹是每年兩粒免費給玩家的,除此之外沒有其他方法獲得,每年只有兩粒那麼又何來255上限?
255上限其實只是寶石模擬器天龍魔方對額外潛能點的選擇上限.

產品是GAMEONE推出的,GAMEONE也書面回覆了本人"額外潛能點不設上限,遊戲內沒有相關設定",現在才來設上限.GAMEONE是欺騙消費者
作者: 悔影    時間: 30-12-2011 23:03
拎晒啲上石錢去食潛單
整隻1000萬血少林 威威!!
作者: 卍惡鬼卍    時間: 30-12-2011 23:03
修改應有數值 因考慮到每個伺服器明月秋風圖價格不同 希望可根據服用次數的數據退回實物 買潛能己是不公平 ...
luckz 發表於 30-12-2011 22:54

六合彩也是隨機的,你買中了可以退回你20元不派彩給你嗎?
作者: 靈沙花    時間: 30-12-2011 23:05
修改應有數值 因考慮到每個伺服器明月秋風圖價格不同 希望可根據服用次數的數據退回實物 買潛能己是不公平 ...
luckz 發表於 30-12-2011 22:54

(其根本價值極限也是遊戲中的200元寶) 笑左,咁抽到粒5石係咪都係計200元寶
作者: luckz    時間: 30-12-2011 23:06
六合彩也是隨機的,你買中了可以退回你20元不派彩給你嗎?
卍惡鬼卍 發表於 30-12-2011 23:03

而家係退道具 你抽中既都係道具 唔係元寶 價 都係班玩家訂的 可以一元寶賣
作者: luckz    時間: 30-12-2011 23:06
(其根本價值極限也是遊戲中的200元寶) 笑左,咁抽到粒5石係咪都係計200元寶 ...
靈沙花 發表於 30-12-2011 23:05

我講過 價 係由玩家訂
作者: 小角色一名    時間: 30-12-2011 23:09
每個ser收既價都吾同
咁不如計果陣時d人入左幾多元寶
如果要搵番個價跟本冇可能
咁咪即喺益左班抽蛋出黎既人:lol
冇啦啦搵到大錢
作者: 唐小龍    時間: 30-12-2011 23:09
嗯....小弟有小小意見 如果你地話要有上限.....咁用多左個D點? 比番錢佢地?一定回唔到本LO!加上隻GAME 點樣我唔在講!{大家心照喇}入正題!大家諗下你地話唔公平姐!因為你地冇錢玩!小弟都係一樣!在諗人地有錢去BUY 真丹!你估人地唔洗做野咩?以嫁G M 為一可以做就係比番石D玩家!當然唔會係一石!你話用十點去換七石又冇可能!咁最好就係用二十點換一個四石!
作者: 靈山    時間: 30-12-2011 23:15
係樂古嘈果班咪又係食唔起丹果班人,你試下而家去GAME睇下,重有唔小人係到收圖,
SET 上限? 唔好講笑喇,而家先黎SET 重邊有人敢入點
跟本唔洗理果班人,佢地自己唔抵得人食自己冇得食咪係到嘈:lol
作者: luckz    時間: 30-12-2011 23:20
係樂古嘈果班咪又係食唔起丹果班人,你試下而家去GAME睇下,重有唔小人係到收圖,
SET 上限? 唔好講笑喇,而家 ...
靈山 發表於 30-12-2011 23:15

到時咪你班"有錢人"拎堆血去掛機囉:lol睇下有冇人陪你玩
作者: 天龍九部    時間: 30-12-2011 23:22
設一個上限是接受的,遊戲是雖要平衡才好玩,不過怎樣退回就是一個問題,如果如剛才那位玩家說,就一個200元寶的轉蛋,這樣就有點太過份,借一位玩家說法 ,香港賽馬會,如果他那個攪珠機出來問題,而你又中了六合彩,你說可不可以祗是還給你一張20元港幣的下期六合彩的彩票呢?   又例如有位玩家說,退回那些圖給玩家,我這個比喻這樣說吧,我去買了一張獎卷,現在中了一個房子,但由於獎品大於賣獎卷的金額,現在失去收人平衡,把獎卷退回你本人,你下期再抽過吧,或你再拿去賣給別人,說你這個獎卷上期本來中了一間房子的,試問你這幾個轉蛋,要抽多少個才出一張這樣的圖,就當我們是去收來的,但如果不是貴公司有工作人員口頭說好不設上限的,貴公司人員代表說出,等同法律效用的,如果不是有那麼這樣。。試問其他玩家怎樣拿這些圖來炒作拿來賣。現在貴公司不是等同詐騙,還可以說是什麽? 民事訴訟可以告你,消費者委員會可以告你,最後,本人少少建議就是,你只能賠的,就只是元寶,不過賠多少?這個就不可以再只是站在貴公司自己的角度去想了,你們要是真的現在去設回上限,就真的要拿個令我們就因為這幾個蛋而拿出了過萬港幣去玩的玩家滿意數目出來,話太多了,打擾各位
作者: 天龍九部    時間: 30-12-2011 23:22
設一個上限是接受的,遊戲是雖要平衡才好玩,不過怎樣退回就是一個問題,如果如剛才那位玩家說,就一個200元寶的轉蛋,這樣就有點太過份,借一位玩家說法 ,香港賽馬會,如果他那個攪珠機出來問題,而你又中了六合彩,你說可不可以祗是還給你一張20元港幣的下期六合彩的彩票呢?   又例如有位玩家說,退回那些圖給玩家,我這個比喻這樣說吧,我去買了一張獎卷,現在中了一個房子,但由於獎品大於賣獎卷的金額,現在失去收人平衡,把獎卷退回你本人,你下期再抽過吧,或你再拿去賣給別人,說你這個獎卷上期本來中了一間房子的,試問你這幾個轉蛋,要抽多少個才出一張這樣的圖,就當我們是去收來的,但如果不是貴公司有工作人員口頭說好不設上限的,貴公司人員代表說出,等同法律效用的,如果不是有那麼這樣。。試問其他玩家怎樣拿這些圖來炒作拿來賣。現在貴公司不是等同詐騙,還可以說是什麽? 民事訴訟可以告你,消費者委員會可以告你,最後,本人少少建議就是,你只能賠的,就只是元寶,不過賠多少?這個就不可以再只是站在貴公司自己的角度去想了,你們要是真的現在去設回上限,就真的要拿個令我們就因為這幾個蛋而拿出了過萬港幣去玩的玩家滿意數目出來,話太多了,打擾各位
作者: 靈山    時間: 30-12-2011 23:25
到時咪你班"有錢人"拎堆血去掛機囉睇下有冇人陪你玩
luckz 發表於 30-12-2011 23:20

:lol 你咪唔好玩lor,多你一個唔多,冇左你班友天龍咪一樣有人玩
作者: 小角色一名    時間: 30-12-2011 23:27
留意番呢個post喺講解決方法
= =要寶貴意見
吾喺要睇法
作者: luckz    時間: 30-12-2011 23:27
你咪唔好玩lor,多你一個唔多,冇左你班友天龍咪一樣有人玩
靈山 發表於 30-12-2011 23:25

而家招招積積 到頭喊哂口咪你呢挺人
作者: 靈山    時間: 30-12-2011 23:30
而家招招積積 到頭喊哂口咪你呢挺人
luckz 發表於 30-12-2011 23:27

有咩好喊,洗得錢落GAME就預佢會有一日變垃圾架喇,只係想話比你知,我地有真金白銀洗錢,你地冇資格話唔平衡,除非你同洗一樣咁多錢但得到既冇我咁多就叫唔平衡
作者: luckz    時間: 30-12-2011 23:32
有咩好喊,洗得錢落GAME就預佢會有一日變垃圾架喇,只係想話比你知,我地有真金白銀洗錢,你地冇資格話唔平衡 ...
靈山 發表於 30-12-2011 23:30

:lol你夠國服全7洗得多? 結果hk比大陸咁多加血限道具同條件仲強 公平:lol?
作者: 天外¨    時間: 30-12-2011 23:33
回復 57# 靈山

當你口中的窮人不玩了,剩下你們這般所謂的有錢人,那時喊不公平的可能就是你們了,因為你們會遇到比你們更有錢的人,和他們比起來你們就是窮人,到時沒了鄙視窮人的快感,那時不玩的就是你們了!!
作者: 靈山    時間: 30-12-2011 23:33
你夠國服全7洗得多? 結果hk比大陸咁多加血限道具同條件仲強 公平? ...
luckz 發表於 30-12-2011 23:32

:lol 你而家玩國服定港服? 國服夠冇蛋抽喇,香港D 4石咁平,又叫公平?
作者: 小角色一名    時間: 30-12-2011 23:34
有咩好喊,洗得錢落GAME就預佢會有一日變垃圾架喇,只係想話比你知,我地有真金白銀洗錢,你地冇資格話唔平衡 ...
靈山 發表於 30-12-2011 23:30

平衡吾係話緊個game玩家用幾多錢..
重點喺在於,如果一個40lv食食食食...食丹都可以食到100萬血
你仲可以覺得個40lv正常麼- -?(假設)
作者: 靈山    時間: 30-12-2011 23:35
回復  靈山

當你口中的窮人不玩了,剩下你們這般所謂的有錢人,那時喊不公平的可能就是你們了,因為 ...
天外¨ 發表於 30-12-2011 23:33

從來都冇話過咩人窮,係話一D唔肯洗錢又想要回報既人,呢D叫無恥
作者: 靈山    時間: 30-12-2011 23:36
平衡吾係話緊個game玩家用幾多錢..
重點喺在於,如果一個40lv食食食食...食丹都可以食到100萬血
你仲 ...
小角色一名 發表於 30-12-2011 23:34

咁如果隻40LV上晒全7係咪又叫唔正常? 咪又係一樣要錢
作者: luckz    時間: 30-12-2011 23:36
回復  靈山

當你口中的窮人不玩了,剩下你們這般所謂的有錢人,那時喊不公平的可能就是你們了,因為 ...
天外¨ 發表於 30-12-2011 23:33

所謂富人也大半不過是慳食檢用買點卡的啃老族/打工仔 而己..遊戲窮現實未必窮 看個人投資價值觀
作者: 殘酷之龍    時間: 30-12-2011 23:41
十分簡單 設置返上限跟國服一樣255點 食多左既玩家全部減番晒 派番D丹比食多左既玩家 綁唔綁GAMEONE你地決定 好老實遊戲數據最終權在你地手上 你地咁大間公司 D食過量既玩家去投訴 佢地都吹你地唔漲 E單野唔係話搞就搞 GAMEONE 你地出E隻蛋果時其實有冇用下腦先出 應該咁講 你想殺雞取卵定以後都有錢收 如果想E隻GAME長遠就一定要減番D潛能先 對D有錢玩家唔公平番一次都要 得E個方法
作者: abrianfa    時間: 30-12-2011 23:42
已經太遲,溫生已經食到160萬
作者: 小角色一名    時間: 30-12-2011 23:45
十分簡單 設置返上限跟國服一樣255點 食多左既玩家全部減番晒 派番D丹比食多左既玩家 綁唔綁GAMEONE你地決 ...
殘酷之龍 發表於 30-12-2011 23:41

咩叫得呢個方法- -你確定冇其他方法更好?
你試諗下,比番d丹人之後,人地吾通開幾十隻細號食晒佢?
有q用,人地更加可以告gameone
作者: kay3286    時間: 30-12-2011 23:45
"有錢人"咁有錢咪收左gameone咪唔洗驚
作者: 卍惡鬼卍    時間: 30-12-2011 23:47
十分簡單 設置返上限跟國服一樣255點 食多左既玩家全部減番晒 派番D丹比食多左既玩家 綁唔綁GAMEONE你地決 ...
殘酷之龍 發表於 30-12-2011 23:41

人地都食到上限 你話派反粒綁左GE比佢 咁點食?
作者: 卍惡鬼卍    時間: 30-12-2011 23:48
而家係退道具 你抽中既都係道具 唔係元寶 價 都係班玩家訂的 可以一元寶賣 ...
luckz 發表於 30-12-2011 23:06

你抽中左重樓?可唔可以用200元BO 旦價同你回收?
作者: 殘酷之龍    時間: 30-12-2011 23:51
咩叫得呢個方法- -你確定冇其他方法更好?
你試諗下,比番d丹人之後,人地吾通開幾十隻細號食晒佢?
有q ...
小角色一名 發表於 30-12-2011 23:45

告得入GAMEONE先講 鬥錢多打官司夠Q佢鬥 人地咁大間公司
作者: 靈山    時間: 30-12-2011 23:51
你抽中左重樓?可唔可以用200元BO 旦價同你回收?
卍惡鬼卍 發表於 30-12-2011 23:48

:lol 佢會話可以
作者: 小角色一名    時間: 30-12-2011 23:53
告得入GAMEONE先講 鬥錢多打官司夠Q佢鬥 人地咁大間公司
殘酷之龍 發表於 30-12-2011 23:51

咪傻- -人地可以告佢誤導消費者
如果人地可以咁搞,就吾洗開呢個post啦叻人:lol
吾好搞笑
作者: luckz    時間: 30-12-2011 23:54
回復 73# 卍惡鬼卍

價格由玩家自訂 我己說明
作者: luckz    時間: 30-12-2011 23:57
設一個上限是接受的,遊戲是雖要平衡才好玩,不過怎樣退回就是一個問題,如果如剛才那位玩家說,就一個200 ...
天龍九部 發表於 30-12-2011 23:22

獎卷有說明賠率 價值 明月秋風圖并沒有 是玩家炒起
作者: 小角色一名    時間: 30-12-2011 23:58
回復  卍惡鬼卍

價格由玩家自訂 我己說明
luckz 發表於 30-12-2011 23:54

吾一定要退番錢既,退番差不多用途的東西更好
如果退番錢,gameone實失信冇人買點-.-

夢影風做乜吾on天龍a0a
作者: 小角色一名    時間: 31-12-2011 00:01
luckz 發表於 30-12-2011 23:57

咪喺= =
    逍ser炒到5000幾都有-.-...
  吾通就要一張5000幾賠番-.-?
點可以咁計..
作者: 卍惡鬼卍    時間: 31-12-2011 00:03
luckz 發表於 30-12-2011 23:57

奬巻有賠率,隻旦都有寫明會抽中D乜? 咁你中左重樓,GAMEONE喺咪可以用200元寶同你收反你都未答我問題?
作者: luckz    時間: 31-12-2011 00:07
奬巻有賠率,隻旦都有寫明會抽中D乜? 咁你中左重樓,GAMEONE喺咪可以用200元寶同你收反你都未答我問題? ...
卍惡鬼卍 發表於 31-12-2011 00:03

係 我無所謂 just for game 重樓對現實無影響 同埋明月圖有話明值幾多元寶嗎?
作者: 卍惡鬼卍    時間: 31-12-2011 00:07
係 我無所謂 just for game 重樓對現實無影響
luckz 發表於 31-12-2011 00:07

咁GAMEONE 刪左你AC都合理? 對你現實都喺無影響架
人地食丹,對你現實又有乜影響?
作者: 靈山    時間: 31-12-2011 00:08
係 我無所謂 just for game 重樓對現實無影響 同埋明月圖有話明值幾多元寶嗎? ...
luckz 發表於 31-12-2011 00:07

本末倒置了
作者: 小角色一名    時間: 31-12-2011 00:10

大家討論緊既已經由點解決..
變左做賠錢賠幾多既問題= =...
如果真喺200元,賠番比人,佢理虧
因為人地收果陣,吾喺用200元收番黎
咁對佢實在太吾公平
如果變左咁
即喺變相佢派錢比咁多位抽到圖既人洗...
作者: luckz    時間: 31-12-2011 00:11
決定權係佢手 講咩都冇用
作者: 影子@    時間: 31-12-2011 00:43
己經流出市面哥D你GAMEONE管唔到可以做GE只盡快落左隻旦佢
作者: 流晉    時間: 31-12-2011 00:45

係咪 GAMEONE 某小學生高層 自以為是 想出此旦如何如何 圈錢;P
点知變成笑話 成為 本年2011年12月末日旦
聖誕及新年出D旦冇哂行
全城話2012年12月先至末日
世估吾到提早左一年 :lol
作者: LXg123    時間: 31-12-2011 01:57
個人看法
大部份的生活玩家都會放ac了整什麽裝備啊8星裝還不如幾粒丹!
大部份沒那麽多錢的打交玩家都放ac了你打了人家差不多一半血幾個清心滿了那時候你的心情自己明白!
到了有錢的玩家
你們都吃了很多丹。對......覺得自己很強吧.....人家打你一半血幾個清心滿了.你覺得還有人繼續玩嗎?那到時侯沒吃丹的人都放ac了遊戲只剩下吃了丹的人你打我幾下我清心滿了我打你幾下你清心滿了好玩嗎?
大部份人放ac 到時打來打去還不是那幾個吃了真丹的人!到時候無不無聊自己清楚!
有點建議
剛剛有人說
gameone可以試下推出一d新既系統,一樣喺強化自己
將每一粒真丹,轉為果一種,強化需要用既(例如雕紋用既金螶絲)果一類既野(其他玩家一樣可以自己買)
用黎作賠償.以保gameone獲得利益,有錢既人自然一樣會買.會獲得強化
自己可以搵多d,又可以補救呢件事...
我個人覺得不錯 因為金螶絲你有錢的自然會買
以上屬個人意見
作者: LXg123    時間: 31-12-2011 02:04
補上
不過一張圖換幾個金螶絲 就難搞了
gameone 自己看著辦吧
作者: 落枼    時間: 31-12-2011 02:36
回復 89# LXg123

其實有冇錢的玩家都要理 不過今次都幾難搞 (5樓有我既意見)
作者: 發表意見    時間: 31-12-2011 04:02
標題: 對真丹平衡既另一重平衡睇法(測試 娥媚,逍遙各食10粒真丹)

對真丹平衡既另一重平衡睇法(測試 娥媚,逍遙各食10粒真丹)

本人與本人既女朋友 有兩個119 全5石 A/C

1個娥媚(食左10粒真丹 全加體力)

1個逍遙(食左10粒真丹 全加身法)

娥媚由23m血 變左 32M血

逍遙由3m5命 1m5閃 變左 4m1命 2m閃

係互相無抗死大家的情況下

以前 打10場有 8場逍遙嬴

現在 打10場 10場媚娥媚都嬴哂

原因係逍遙出哂一輪技就算中埋放大都殺唔到娥媚.

再同明教,天山,其他差唔多實力既逍遙打都喺

此娥媚a/c 得2m1命  5石黎講算好低,靠-血 就嬴哂所有,靠-爆發力既門派

少林本人無玩亦無拎黎做測試,不便多說. 但娥媚多左呢d血就一定喺勁過其他門派好多.

本人覺得本身呢隻game對閃避已經係設得好唔好. 5石紅寶+137 5石綠寶+74  少左成一半點解?

而家有埋真丹差別就更明顯. 之前d人講,娥媚係最屈機;而家只會更屈.少林就不再平論了 160m 血 唉~

本人對真丹是否設上限方面 意見不大,

不過相信有真丹既出現其實就同比錢買game既能力無咩分別(當然上石,強化果d都喺算比錢買能力既一種啦,但呢種喺大家接受既事實),仲要喺時間性.

即代表就算天龍3或者出唔會再有新玩家出現.

呢段時間食到真丹既人唔回扣或設上限,新既玩家如果新加入game,果時真丹落左架.新玩家無得食.永遠嬴唔到舊玩家.

果時會有新玩家肯加入咩,就算加入都只喺收a/c, gameone 你地點賺人上石錢呀, 你地自己諗下啦.

當然如果gameone 係想將天龍3當第2隻game黎做.唔喺好似而家天龍1更新做2咁既.又或者gameone 根本拎唔到天龍3既代理權.只係賺最後一筆既,咁就無話可說了.

最後本人想講既喺,請gameone 注重下門派方面既平衡,由其是出真丹後.提出少少另一種角度出黎.
作者: 小角色一名    時間: 31-12-2011 04:16

回復 89# LXg123

多謝讚賞
最好接納意見之後有錢收lollol
作者: 天下無狗    時間: 31-12-2011 09:27
呢次粒真仙丹 最大問題就係  令到 門派失去平衡  任何門派的優勢已經失去作用  
作者: ∼香B∼    時間: 31-12-2011 10:16
呢次粒真仙丹 最大問題就係  令到 門派失去平衡  任何門派的優勢已經失去作用   ...
天下無狗 發表於 31-12-2011 09:27 AM

向來各門派已經沒有特色  例如有多少明教潛能會加力 上黃寶虎眼   天山潛能加身 上身法會心??

對於真丹..本人覺得毋須退回  數據亦要保留

首先,就如以往抽蛋開出的4,5石  6-7星裝一樣 真丹還不是一樣以較少金錢令角色能力增加??我記得兩年前有一隻轉蛋,,開出不少4,5級減抗石  當時一個4級減抗石跌至1000元寶  足足比元寶店賣的便宜了6倍有多 這不是一樣對一早用元寶店正價購買減抗石的玩家不公平?? 但為何當時玩家都一直瘋狂搶購?又如今年開出的6,7星裝  令極品裝的價格下跌,,一群造裝備的生活玩家就會怨不公平...但其他玩家還不是照樣以低價收裝  把自己全身都換上極品裝備

其次,看到這麼多留言..我覺得玩家太自私 遊戲中某些玩家捨得投下金錢..其餘的就會覺得與自己差距太遠..不公平 說到底都只是為自己的利益作辯護..就好像現實中有人願意投進大量時間與金錢去溫書和補習..結果考到10A, 畢業後月薪過十萬,,年輕有為,事業有成...但一些眼紅的人就會怨政府不公平,,窮人只被富人欺 把問題矛頭直指社會狀況..其實要怪的只是他們自己  若果當初投入得多..到最後還不是與那些富人有相同下場?? 世上沒有免費午餐,,別人強 背後一定付出不少  這只是很簡單的因果關係 而且真丹亦恰恰符合以上邏輯

世界上所有事物往往都符合二八定律  就如世上20%人擁有80%的財富,,天龍還不是有20%人強,,80%人弱?? 其實這樣才是一個平衡
作者: 天下無狗    時間: 31-12-2011 10:25

本回復回應樓上的那位香兒

通常食左仙丹食得多D人先會反對
樓上果位話食仙丹=上石一樣要比錢
石係唔係可以無限上死一種石? 係唔係比錢全身50幾粒可以打體石?
雕文係唔係可以打到100級無極限?
話人自私之前  都要講下道理
比錢大哂 咁一開SER 一早唔洗打石 我不停收圖就可以 點解咁辛苦又要升LV  又要強化 要上石 又雕文 又換裝 辛辛苦苦追到人地
到頭來黎一個『無限』的任食加點潛能

我之前做果D野有咩用

門派失去平衡呢點好明顯你係唔明 有錢 你可以做到有少林更多血量 天山更多的會心   明教更高的輸出
石頭升級由5級6級  點數加得合理  但金錢要花費好多   石位係有限定  

強都要有個限定啦大佬

買潛能 呢一個舉動  正服做得出 無人能夠接受

咁辛苦升LV 有咩用? 我問你 我一幾粒丹 我可能90幾級潛能多過你119幾倍 咁點?

努力白費

同埋圖係玩家定  元寶商店根本無 同埋16號完結
食左圖D AC 係呀 係好勁
無食果D AC=垃圾   重點會有新人再投放金錢落天龍    莫講新人 一班56石人(無食仙丹)都唔會再比錢

說明 唔好再用現實黎反映
現實 你窮你都要食飯   
呢到你窮可以唔玩 天龍得返你一班自認高人一等的食丹人士  可能等汁粒

最自私果個 係一定你
作者: 呆乂呆    時間: 31-12-2011 11:19
:lol真丹呢D野又佢啦
不如出5孔俾人上石
作者: 靈山    時間: 31-12-2011 11:26
向來各門派已經沒有特色  例如有多少明教潛能會加力 上黃寶虎眼   天山潛能加身 上身法會心??

對於真丹.. ...
∼香B∼ 發表於 31-12-2011 10:16

你個比喻真係一流,其實樓上果位再認真睇下,跟本冇咩要再補充

香港人,永遠都想不勞而獲
作者: 靈山    時間: 31-12-2011 11:29
本回復回應樓上的那位香兒

通常食左仙丹食得多D人先會反對
樓上果位話食仙丹=上石一樣要比錢
石係唔係 ...
天下無狗 發表於 31-12-2011 10:25

:lol 佢好似一早放左ac喇喎,點自私
作者: luckz    時間: 31-12-2011 11:30
唔知160萬血峨嵋出現你地有咩感受:lol

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2