樂古Nakuz

標題: saucer fulfill已稼動位置一覽 [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2012 10:06
標題: saucer fulfill已稼動位置一覽

hi saucer.(語帶雙關,你明的)

以下備註:
紅色問號「?」:未確定,希望有心人士能驗證
店鋪名稱後面的[  ]:jubeat內所顯示的店鋪名稱
紅色字體:近日更新
灰色刪除線字體:近期已結業

價錢
例如B:6, NM3:8, NM5:12, C:11,E:14
B:Normal模式,一局3曲,Bonus Tune點數增加速度正常
NM3:Normal More 3曲模式,Bonus Tune點數及牛奶增加速度較多
NM5:Normal More 5曲模式,Bonus Tune點數及牛奶增加速度較多
C:COURSE模式,每個COURSE有5曲,完成指定條件就能取得獎牌。
E3/E5:EXPERT OPTION(此模式只能在選擇NORMAL MORE MODE模式下使用),
Bonus Tune點數及牛奶增加速度較多,啓動時請如下圖所示按↑↑↓↓←→←→BA (E3=3曲,E5=5曲)
EXPERT OPTION內尚有三個選項:
HARD MODE :比一般判定還要嚴格的模式
HAZARD :事先設定MISS的顆數,一超過設定顆數直接中途結束歌曲
MATCHING : 設定是否要進行ONLINE MATCHING的設定

至於何謂BONUS TUNE就請自行摸索

另外本帖之後頭幾頁的回覆請無視 這些全部都是很久之前的情報來的
一定不會準確

=========以下地方已升saucer fulfill=========

====公價(N:6, NM3:8, NM5:12, C:11,E3:9,E5:14)====
荃灣 金禾 [TW X.LAND](8部,有耳筒位)
荃灣 天天 [TT.](3部)(?)
荃灣 金星 [GOLDSTARTW](2部)
大埔 i-game [IGAME](2部,有耳筒位)
沙田 沙龍 [SALEM] (4部)
元朗 金禾 [X-LAND] (2部)
天水圍 PowerCity [POWERCITY](5部)(?)
屯門 天天 [TT,](3部)

觀塘 apm FUNZONE [FUN@APM](2部) (已結業)
九龍灣 VirtualZone [VIRTUAL ZONE](12部,有耳筒位)
黃大仙 海龍 [海龍遊戲機](2部)
鑽石山 GameZone [GAMEZONE何理活](2部)
深水埗 電子 [電子広場01-04](2部,有耳筒位)
長沙灣 龍威 [龍威01-06](6部)
長沙灣 SmartGame [太陽神](2部)
太子 荷里活 [HOLLYWOOD☆1/☆2](2部,含耳筒位) (目前暫停營業)
旺角 新之城GAMEZONE [GAMEZONE](2部)
旺角 金雞 [旺角金鶏](4部)
旺角 MK88 [MK88](8部)
旺角 Smart Game [SmartgameMK](2部)
油麻地 金星 [VENUS](2部)
油麻地 金龍 [金龍01-02](2部) (機台已搬走)
佐敦 幸運 [LUCKY](2部)
紅磡 GameStation [GAME STATION](2部)(?)
紅磡 美國寶 [AMERICAN POOL](6部)
尖沙咀 新港 [SILVERCORD](1部)
尖沙咀 金馬倫 [MK♪88♭MACAU](2部) (機台已搬走)

中環 創聲 [CHARTER / 海福](4部)
灣仔 天樂城 [天樂城](2部)
香港仔 珍寶 [珍寶](2部)
銅鑼灣 NamcoWonderPark [香港 NWP] (已結業)
北角 GameWorld [GW01-04](4部) (已結業)
太古 天威 [TINWAI / TINWAIΩ](2部)

=========以下地方未升saucer fulfill=========
====5蚊/3首(saucer)====

====6蚊/3首(saucer)====

=================================

本帖的用途,就是列出已升/未升/放棄升saucer fulfill的地點,
好讓大家了解明白。

希望各位能提供以下的資料
1. (重要)仍然留在saucer而未升saucer fulfill的店鋪
2. (重要)價格特殊的店鋪(i.e. 非公價)
  (目前公價:NORMAL $6,NORMAL MORE $8(3曲) $12(5曲),COURSE $11,EXPERT $9(3曲) $14(5曲))
3. (其次重要)已升fulfill的地方 (特別是打紅色問號(?)的店鋪 這些都是待確認的)

感謝各位
作者: Killer乂天剎    時間: 5-10-2012 11:36
沙田 沙龍 係2蚊3首,已confirm,不可拍卡遊玩
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2012 11:42
沙田 沙龍 係2蚊3首,已confirm,不可拍卡遊玩
Killer乂天剎 發表於 2012/10/5 11:36

先感謝了
本來因為之前個post有人話3蚊有人話2蚊
我都唔係好肯定
作者: 影之輪舞曲    時間: 5-10-2012 13:12
竟然出現2蚊3首Copious@@
不過好快就會消失啦~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2012 14:18
竟然出現2蚊3首Copious@@
不過好快就會消失啦~
影之輪舞曲 發表於 2012/10/5 13:12

呢層未知
假如沙龍係打算「以後都唔買saucer」
咁以後都2蚊都唔出奇

順帶一提
沙龍連XG都兩蚊
作者: lll161616    時間: 5-10-2012 17:21
鑽石山荷里活gz冇更新,上到網
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2012 18:01
鑽石山荷里活gz冇更新,上到網
lll161616 發表於 2012/10/5 17:21

價錢一樣是吧?
作者: lanceson7958    時間: 5-10-2012 18:06
有冇人有北角gw 既消息?
作者: soneyiu.    時間: 5-10-2012 18:23
有冇人有北角gw 既消息?
lanceson7958 發表於 5-10-2012 18:06

我都想知道有關gw既消息..

but打聽唔到
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2012 18:32
我都唔知
剩係知GameMax同世貿都有
作者: victor609    時間: 5-10-2012 18:37
荷里活係仲未有, 係$5/3首, 黃大仙海龍都係未有(2點令去到), $5/3首可上網, 跟住焗住就去VZ打-.-多人到死
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2012 18:46

咁睇黎全港可能得半數左右既saucer
作者: soneyiu.    時間: 5-10-2012 18:52
gamemax都係6蚊?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2012 18:58
應該全港都6蚊架啦

當然 假如有邊度係saucer而且係5蚊既話(唔計世貿)
歡迎分享
作者: soneyiu.    時間: 5-10-2012 18:59
應該全港都6蚊架啦

當然 假如有邊度係saucer而且係5蚊既話(唔計世貿)
歡迎分享 ...
Torchic╳小火雞 發表於 5-10-2012 18:58

如果銀星升saucer

估計會係5蚊?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2012 19:09
銀星應該都6蚊架啦
代理商果邊應該有下指示
要求所有機鋪都要係稼動後幾個月都set晒做6蚊
上代都係咁樣
作者: hamsterspeed    時間: 5-10-2012 19:28
新人報到順手report 下,
觀塘金沙6點果陣仲未update
4部都係5蚊3首

明天出開街再check埋元朗果幾間
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2012 19:34
新人報到順手report 下,
觀塘金沙6點果陣仲未update
4部都係5蚊3首

明天出開街再check埋元朗果幾間 ...
hamsterspeed 發表於 2012/10/5 19:28

嗯 多多指教

金沙4部?
不過有冇上埋apm睇
作者: hamsterspeed    時間: 5-10-2012 19:39
回復 18# Torchic╳小火雞

冇錯係4部, 唔知幾時加多左兩部, 本來係一入門口就見到, 依家移左去門口右手邊本來係槍game果個位
apm 冇上到, 唔就腳 (我住元朗) :P
作者: lanceson7958    時間: 5-10-2012 21:07
北角gw 唔更新

據佢地經理講
由於升左5代後要比更多錢代理商
所以北角gw 唔會升第5代
作者: victor609    時間: 5-10-2012 21:13
北角gw 唔更新

據佢地經理講
所以北角gw 唔會升第5代 ...
lanceson7958 發表於 5-10-2012 21:07

對我地黎講係一個極壞消息-0-
作者: lanceson7958    時間: 5-10-2012 21:51
其實建議火雞兄列埋邊到有5代
同埋幾錢
最少要玩5代時直接去岩既地方嘛
作者: danny仔仔    時間: 5-10-2012 22:39
呢層未知
假如沙龍係打算「以後都唔買saucer」
咁以後都2蚊都唔出奇

順帶一提
沙龍連XG都兩蚊 ...
Torchic╳小火雞 發表於 5-10-2012 14:18

XG都兩蚊??? 無上網呀??

我今日去左太古天威打....個度仲係3蚊3首有上網
作者: lll161616    時間: 6-10-2012 01:53
北角gw 唔更新

據佢地經理講
所以北角gw 唔會升第5代 ...
lanceson7958 發表於 5/10/2012 21:07

gw唔上=金龍都係

同一老細
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2012 03:05
XG都兩蚊??? 無上網呀??

我今日去左太古天威打....個度仲係3蚊3首有上網
danny仔仔 發表於 2012/10/5 22:39

金龍同沙龍 jubeat/XG雖然2蚊鋪不過係冇上網
練習用一流
不過天威既然3蚊3首 即係未升saucer啦?

其實建議火雞兄列埋邊到有5代
同埋幾錢
最少要玩5代時直接去岩既地方嘛
lanceson7958 發表於 2012/10/5 21:51

我本來唔諗住搞
因為只要列好晒未升saucer既位置 咁剩返低既應該就會係升左saucer既地方
不過宜家睇情況 唔升saucer既地點實在太多

我諗都係聽你講

===============================

路邊社消息(個人覺得可靠性不大)
沙龍聽日(10月6日)
有saucer 有上網 價錢回復正常
作者: Leaf~A    時間: 6-10-2012 03:39

九龍灣VZ今日夜晚改$7/3 Tunes了另一位壇友[H]mel係綜合帖講的
(有史以黎最貴?)

[火雞按:溝通上的問題 所以可以無視]
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2012 04:08
九龍灣VZ今日夜晚改$7/3 Tunes了另一位壇友[H]mel係綜合帖講的
(有史以黎最貴?) ...
Leaf~A 發表於 2012/10/6 03:39

呢個我留意唔到

我唔知初代有冇試過
不過唔計初代同西九既話 7蚊的確係有史以來最貴

另外VZ果邊d耳筒位仲用唔用到?
作者: [H]mel    時間: 6-10-2012 04:18
(有史以黎最貴?) ...
Leaf~A 發表於 6-10-2012 03:39

那是IIDX
JB還是$6/3TUNE就是了
看來我沒能把話說清楚= =''''
作者: bill3546    時間: 6-10-2012 08:43

太荷 $6/3首/有耳筒/2部

作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2012 09:08

太荷也有了
不過太荷裝saucer來幹嘛 又唔成日整機(好似係

總之先感謝樓上的情報了

=====================================

VZ還是6蚊3嘛...嚇死我了
作者: lll161616    時間: 6-10-2012 10:49
太娛有saucer
作者: 下..唔係掛    時間: 6-10-2012 16:14
其實我諗緊 決定左唔升saucer既機鋪 遲d會唔會後悔..
作者: 神之執事    時間: 6-10-2012 16:50
下列機舖已升級到saucer

紅磡 Game Station x2 6/3
大圍 海福游戲機 x2
大埔 i game x2
作者: soneyiu.    時間: 6-10-2012 18:57
世貿係5coins/3首
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2012 19:01

既然紅磡GS都上左saucer
即係話元朗GS都有可能上埋saucer

世貿係5coins/3首
soneyiu. 發表於 2012/10/6 18:57

shock
咁既話可能過多幾日就會升返上6coins 好似係
作者: soneyiu.    時間: 6-10-2012 19:25
世貿d機 得2部正常 3部係打到

右2個部震制震到痴左線..
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2012 19:41
世貿d機 得2部正常 3部係打到

右2個部震制震到痴左線..
soneyiu. 發表於 2012/10/6 19:25

世貿有5部?
btw世貿d機係好易壞 唔知點解
作者: soneyiu.    時間: 6-10-2012 19:43
世貿有5部?
btw世貿d機係好易壞 唔知點解
Torchic╳小火雞 發表於 6-10-2012 19:41

4部

有2部正常

1部輕微震制(但都算玩到)

1部嚴重震制(但係多人到 有人照玩..)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2012 19:46

震掣多人玩既話 你應該好慶幸
因為少左批人霸住果兩部正常機

不過對我黎講 震掣機我會用黎打BSC
作者: soneyiu.    時間: 6-10-2012 19:47

震掣多人玩既話 你應該好慶幸
因為少左批人霸住果兩部正常機

不過對我黎講 震掣機我會用黎打BSC ...
Torchic╳小火雞 發表於 6-10-2012 19:46

我同1個fd+1個路人跟實左1部機

變左我地3個輪住玩 係有陣時會有d人黎斷左我地個跟機combo

但通常都係1,2場就跟左第2部

都算去得快
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2012 19:59
btw我今朝到中午去太荷同超群
都係見到得一兩個人玩緊(有時甚至冇人
作者: lll161616    時間: 6-10-2012 20:06
千色係update左
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2012 20:17
千色係update左
lll161616 發表於 2012/10/6 20:06

咁到底全威同元X又會變成點呢?
作者: bill3546    時間: 6-10-2012 20:21
太荷也有了
不過太荷裝saucer來幹嘛 又唔成日整機(好似係

總之先感謝樓上的情報了

===================== ...
Torchic╳小火雞 發表於 6-10-2012 09:08

太荷整/壞機事件(7月~now):
5/10/2012夜晚約6:00壞過入銀位(裡面卡住D $1), 個老細45分鐘後飛返黎親自整
暑假尾期間震制,結果等左1個星期先整好
=======================
太荷5:30~7:30會有好多人(5~7人)
需要去到叫你入$$時才能入$$(其他時間入$$會退回) (希望其他人能過查證其他機鋪是否一樣)
資料更新:
太荷有耳筒位,但無聲
資料增加:
太陽神: $4/3首/copious/2部/有上網/未知更新情況
作者: soneyiu.    時間: 6-10-2012 21:27
太荷整/壞機事件(7月~now):
5/10/2012夜晚約6:00壞過入銀位(裡面卡住D $1), 個老細45分鐘後飛返黎親自整
...
bill3546 發表於 6-10-2012 20:21

全數saucer都係佢叫你入銀你先入到銀
作者: lll161616    時間: 6-10-2012 21:33
soneyiu. 發表於 6/10/2012 21:27

超群唔係
作者: 神之執事    時間: 6-10-2012 22:03

咁到底全威同元X又會變成點呢?
Torchic╳小火雞 發表於 6-10-2012 20:17

全威已經變左代幣場
兩部Jubeat去左觀塘金沙 已對no.確認
作者: yanho123    時間: 6-10-2012 22:11
soneyiu. 發表於 6-10-2012 21:27

Mk88吾系!幾時入銀都得!
作者: 影之輪舞曲    時間: 6-10-2012 22:44
今日去左NWP
發現左舊咁o既野

聽講係10月中NWP好似可以電子貨幣
===============================
4部Jubeat都有少少震制
當中右邊第2部6號同8號制好震
作者: 神之執事    時間: 6-10-2012 22:49
今日去左NWP
發現左舊咁o既野

4部Jube ...
影之輪舞曲 發表於 6-10-2012 22:44

我都見過
係行e-coin就好 唔使帶住一大兜coins四圍行
擺埋印花落卡仲正

PS: 荃灣天天係copious x3 3/3 唔係 5/3
作者: soneyiu.    時間: 6-10-2012 23:02
今日去左NWP
發現左舊咁o既野

4部Jube ...
影之輪舞曲 發表於 6-10-2012 22:44

我3,4點左右走 個陣右邊個部都好正常 feel唔到有震制
作者: hamsterspeed    時間: 7-10-2012 02:24
回復 51# soneyiu.

我今日都有去nwp 4點左右到, 打左邊RB隔離果部, 有輕微震制
但最大問題都唔係個制, 而係果個位好嘈, 尤其如果有人打緊RB真係差唔多乜都聽唔到

另外今晚返屋企行過元朗金禾都仲係未up上saucer... 希望佢地會升上去啦...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2012 06:40
回復  soneyiu.

我今日都有去nwp 4點左右到, 打左邊RB隔離果部, 有輕微震制
但最大問題都唔係個制, 而係 ...
hamsterspeed 發表於 2012/10/7 02:24

元X竟然未有
不過元X近果幾年比我既感覺就係好hea
太荷5:30~7:30會有好多人(5~7人)
需要去到叫你入$$時才能入$$(其他時間入$$會退回) (希望其他人能過查證其他機鋪是否一樣)
bill3546 發表於 2012/10/6 20:21

上面都有人話全線都係咁 亦都有人話有個別機體唔係

我琴日朝早十一點幾係太荷 冇人
打打下右機 見到有個女既走過黎打左機
然後佢未拍卡就喪入錢 最後係冇反應 入唔到錢
然後我叫佢係入銀畫面果度入銀 佢最後成功左

就咁
我比唔到d咩結論出黎
可能真係個別機體先會有咁既設定
作者: LemonMan    時間: 7-10-2012 10:17
元金應該唔入,聽講話圍唔起條數,暫時仲係COPIOUS  $4/3首無上網
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2012 10:18
元金應該唔入,聽講話圍唔起條數,暫時仲係COPIOUS  $4/3首無上網
LemonMan 發表於 2012/10/7 10:17

4蚊3首仲要冇上網

不過元朗人想打saucer
睇黎要迫住要去千色
作者: soneyiu.    時間: 7-10-2012 10:19
千色其實即係邊到?
作者: LemonMan    時間: 7-10-2012 10:24

4蚊3首仲要冇上網

不過元朗人想打saucer
睇黎要迫住要去千色
Torchic╳小火雞 發表於 7-10-2012 10:18

係,我就係其中一個,不過果度D制真係好廢....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2012 10:25
千色其實即係邊到?
soneyiu. 發表於 2012/10/7 10:19

鋪頭正確名稱應該係叫元朗Game Station
位於元朗千色廣場地庫 因此好多人都簡稱「千色」

其實係元金果度再行入去就係
裡面冇記錯應該有2部jubeat(幾個月之前既記憶
有山寨jubeat 有初音 有GFDMV8等等
不過除左入一蚊「投幣」之外 據聞可以用電子金幣卡之類既野黎「投幣」
(其實我想知用呢d卡去玩 會唔會有優惠
作者: LemonMan    時間: 7-10-2012 10:29
鋪頭正確名稱應該係叫元朗Game Station
位於元朗千色廣場地庫 因此好多人都簡稱「千色」

其實係元金果度 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-10-2012 10:25

千色既話JUBEAT用唔到嘟嘟卡住.遲D應該會有返@~@
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2012 10:44
千色既話JUBEAT用唔到嘟嘟卡住.遲D應該會有返@~@
LemonMan 發表於 2012/10/7 10:29

即係話紅磡果間都差唔多清況(嗯嗯

==========================

陣間去apm同金沙確認一下
(我知金沙冇saucer 不過想親眼睇下果度既四部jubeat
作者: soneyiu.    時間: 7-10-2012 13:33

銀星$4/3首 copious 有上網

雖然去之前都已經估到

但係都係失望..
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2012 20:32
睇黎東九龍可以玩saucer既地方
冇數漏既話應該得返VZ

順帶一提 apm都係冇saucer
保持原價有上網
不過有tricoro
作者: 神之執事    時間: 8-10-2012 04:34
即係話紅磡果間都差唔多清況(嗯嗯

==========================

陣間去apm同金沙確認一下
(我知金沙冇sau ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-10-2012 10:44

紅磡果間好似用到do do卡
葵芳果間機舖叫文娛 copious x2 5/3 (3/10 data 唔知而家有無減到)

不如我貼晒全港有jubeat機舖名單........
作者: Torchic╳小火雞    時間: 8-10-2012 09:26
咁你不如貼晒出黎
我就唔駛再花工夫去更新 大概
作者: INFEXT    時間: 8-10-2012 19:50
有冇人知道灣仔天樂城會唔會升saucer??
作者: 神之執事    時間: 9-10-2012 02:19
update
長沙灣太陽神價錢降到 3/3 (copious x2) 收銀話唔會轉saucer
長沙灣龍威一樣降到 3/3 (copious x4) 未知轉唔轉
作者: kingson2    時間: 9-10-2012 03:31

沙龍方面 已經10月5號 VZ/荃金更新當天問清楚左
老細話1部機買1套upgrade kit 要$20000 (沙龍4部機,合共8萬元)
再加上代理商要求機舖每舖set $6,仲要向機舖每舖收$3
即係機舖只係賺其餘果3蚊.
沙龍個老細話幾個行家(maybe係其他機舖老細) 都五會向日本仔(代理?)買入saucer.
暫時只好望10月31號前(copious server關閉果日!) 會五會轉saucer.
如果五會 甘大家五洗再去沙龍打喇
但我會再嘗試同沙龍老細傾傾 睇下佢地會五會因形勢所迫而改變主意換saucer.

報料: (暫時為本人去過已配備saucer的機舖)

大埔i-game 2部機 (要入到過左名後,揀埋1credit玩3首之後先入銀)
耳機位存在但失效!

mk88 4部機 (可直接1開波先入銀)
中間2部令mon+大聲
最近門口果部好暗,
最近拋波波game果部右下角爆mon (建議如打full combo challenge歌要自重)

大圍 海福 2部機 (可直接1開波入銀)
左機的左下角同右上角個制已整好. 打上去冇震制感覺. 似乎師傳要俾心機整制 good!
右機暗mon情況已改善. 改左用DVI接口而家好光.
但位置仍是有偏差(聽講因個mon位置問題整五到)

右機特別的觀察: (冇咩用. 打出黎俾大家知下姐:p)
個mon係MALATA牌子 應該係大陸mon黎.
同沙龍第3部機個情況一樣 但換mon既原因就五同
沙龍係因8:30am開工著機發現個mon已冇畫面先換 足足換左成幾個星期
老細先係大陸搵到個平mon換左佢
但大圍右機既情況係(聽講咋下!).. 好似係有飛仔因打五到理想分數
超大力甘拍機拍到個mon壞左= =..
之後knit~copious果陣 見佢係用Analog制式接駁個mon (因查牌熄機之後再重開先見到!)
後尾而家saucer, 見佢係DVI接駁(又係因查牌= =)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 9-10-2012 09:20

睇黎長沙灣一帶 暫時可以唔駛再去

老細話1部機買1套upgrade kit 要$20000 (沙龍4部機,合共8萬 ...
kingson2 發表於 2012/10/9 03:31

終於初步了解到真相了
原來K社同達流抽水 抽成每鋪三蚊
嘛 我最想睇就係呢d
順帶一提 金星同沙龍同老細 所以金星預計都會好似你所講咁樣

你見到沙龍個老細既話 不妨可以講下
「你宜家冇左四部jubeat,遲早連部RB同XG都會冇埋」
「下代RB同下代XG都會比代理商抽水抽得咁勁架啦」

另外
應該目前全港耳筒位都壞晒 唔只i-game

最後
雖然你解釋得很詳盡
不過用字麻煩小心一點 感謝合作
作者: soneyiu.    時間: 9-10-2012 16:20
老細話1部機買1套upgrade kit 要$20000 (沙龍4部機,合共8萬 ...
kingson2 發表於 9-10-2012 03:31

比較想知點解同個老細咁熟?@@
作者: Torchic╳小火雞    時間: 9-10-2012 18:55
比較想知點解同個老細咁熟?@@
soneyiu. 發表於 2012/10/9 16:20

聽講佢成日去沙龍
作者: tomy0296    時間: 10-10-2012 02:03
尖沙咀 新港中心地庫 $5/3首 1部(copious)
尖沙咀東 大富豪對面 i-plus $5/3首 2部(copious)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 10-10-2012 08:40
尖沙嘴竟然冇saucer
睇黎全港升左saucer既地方都係唔多

港島果邊我唔熟
不過順帶一提 不要連帖 善用每個帖下面既編輯功能
作者: maxycy    時間: 10-10-2012 10:03
葵芳 文娛 (3蚊3首)copious,有上網
作者: kingson2    時間: 11-10-2012 03:06
聽講佢成日去沙龍
Torchic╳小火雞 發表於 9-10-2012 06:55 PM

以前knit-copious時段比較多係果度打.
後期已轉返大埔
作者: 神之執事    時間: 11-10-2012 05:03
update
中環 創聲遊戲機 saucer x2 6/3 可拍卡前入銀
無人排 唔駛點等 (~9pm)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-10-2012 09:42
每多一部saucer
就代表多一份希望(茶
作者: 神之執事    時間: 11-10-2012 17:23
每多一部saucer
就代表多一份希望(茶
Torchic╳小火雞 發表於 11-10-2012 09:42

今次又真係幾慘烈下....得番唔知有無一半地方上saucer

全港有jubeat機舖名單
-----------------------------
31/05/2013 update
22/12/2012 update
4/11/2012 update
saucer名單請refer頭post
全部經某執事本人驗證但只作參考 有錯請提出
價錢已outdate故唔寫出

原創by 神之執事@Nakuz
無斷轉載禁

名前左一數字為機台數目

左二數字為平均空氣質素
1為最好(無煙場) 10為最差
數字為一日平均值 只作參考
並不完全代表實際環境 (人多 / 壞冷氣 etc 都會影響空氣質素)

** 港島 **
2 7 太古 天威
4 1 北角 Game World
4 1 銅鑼灣 Namco Wonder Park
2 7 灣仔 Smart Game (前 天樂城)
2 6 中環 創聲

** 九龍 **
2 1 觀塘 Fun@apm
4 7 觀塘 金沙
12 1 九龍灣 Virtual Zone
2 8 黃大仙 海龍
2 1 鑽石山 Game Zone
6 4 紅磡 美國寶
4 5 紅磡 Game Station
1 2 尖沙嘴 新港機地
2 9 尖沙嘴 i Game (前 威霸)
2 7 佐敦 幸運
2 7 佐敦 全家歡樂
2 5 油麻地 金龍
2 1 油麻地 金星
8 1 旺角 MK88
2 1 旺角 Smart Game (新寶)
2 7 旺角 Smart Game (衛星天地)
2 2 旺角 Game Zone

2 1 太子 荷李活 (前 鑽石山 荷李活)
2 1 深水步 奇趣天地 [全港最後兩部 knit append]
4 6 長沙灣 龍威
2 6 長沙灣 太陽神
2 7 荔枝角 活力寶

** 新界 **
2 2 荃灣 金星
3 2 荃灣 天天
8 1 荃灣 金禾
3 8 屯門 天天
2 7 大圍 海福
4 1 沙田 Salem
2 6 大埔 i Game
2 7 元朗 Game Station
2 10 元朗 金禾
2 6 天水圍 金星
3 3 天水圍 Powercity

total = 122
失蹤機台數目 = 5

== 結業 / jubeat已搬走==
西灣河 國際
銅鑼灣 金沙 (銅廣二期)
牛頭角 彩龍
土瓜灣 123 (前 上環 D's Land 迪士里)
尖沙嘴 金禾
尖沙嘴 金星機地
尖沙嘴 Game City
太子 聯合
大角嘴 成興
荔枝角 活力城
葵芳 Funzone 新機地
大圍 康樂城
元朗 全威
銅鑼灣 Gamemax
銅鑼灣 金沙 (前 時代)
灣仔 威尼斯人 (前 遊戲機城)
九龍灣 銀星 (前 838)
旺角 超群
太子 太子城
葵芳 文娛
作者: 影之輪舞曲    時間: 11-10-2012 19:06
Copious服務到31號就完結
咁到時無升Saucer o既機鋪會點?
搬走晒D機?定留低做OFFLINE PLAY?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-10-2012 19:26
Copious服務到31號就完結
咁到時無升Saucer o既機鋪會點?
搬走晒D機?定留低做OFFLINE PLAY? ...
影之輪舞曲 發表於 2012/10/11 19:06

呢層要睇果間機鋪打算點做
假如佢地覺得OFFLINE PLAY賺唔到錢 或者覺得果幾部jubeat好晒位
咁搬走/賣走都唔出奇
不過假如佢地覺得OFFLINE PLAY賺到錢既話 繼續擺係度都唔出奇

不過肯定冇ONLINE PLAY就是了
冇得拍卡 冇晒原創曲/隱藏曲 每次玩都要set一次marker

另外很感謝執事大既list
等陣我再整理一下...不,我直接用你果個好了
作者: ngkayun    時間: 11-10-2012 21:23

改左版比人收一半錢
唔改版就一定賺唔到錢囉
唔改版 忠實玩家一定唔去 D間唔中玩下既人又有幾多?
分分鐘電費都蝕埋 都唔知D老闆諗咩
最後命運就一定係賣機架啦 就算1蚊3首 唔改版都唔會去
玩舊版我不如係屋企乖乖地打Ipad仲好

家陣好多地方都3蚊3首 機鋪代3蚊
改版又係代3蚊 點解唔改版呢?
作者: soneyiu.    時間: 11-10-2012 21:33
改左版比人收一半錢
唔改版就一定賺唔到錢囉
唔改版 忠實玩家一定唔去 D間唔中玩下既人又有幾多?
分分鐘電 ...
ngkayun 發表於 11-10-2012 21:23

你未計算將部jubeat upgrade上saucer既成本

聽上面講要$20000for1部機
作者: ngkayun    時間: 11-10-2012 21:43
你未計算將部jubeat upgrade上saucer既成本

soneyiu. 發表於 11-10-2012 21:33

我聽過個消息
k仔收一半錢 換黎既係上網唔洗錢 更新既價比以前低
可信度唔知
如果係真 計落都冇大分別
作者: 神之執事    時間: 11-10-2012 21:52

soneyiu. 發表於 11-10-2012 21:33

唔改版 offline:
電費 vs 收入
改版:
套件成本 + e-pass月料金 + K記抽成 + 電費 vs 收入

改版初期可能會收多d
但到後期其實會同舊代差唔多

假設真係免e-pass月料金
4代改版初 $6機舖全收
5代改版初 K記抽$3 $3機舖收
即係硬叫機舖一開始就減價
作者: ngkayun    時間: 11-10-2012 21:57
個人覺得 會一直堅持更新既 就算一直收6蚊3首都願 最多打少幾鋪 都唔想一直打舊歌
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-10-2012 15:47
我聽過個消息
k仔收一半錢 換黎既係上網唔洗錢 更新既價比以前低
可信度唔知
如果係真 計落都冇大分別 ...
ngkayun 發表於 2012/10/11 21:43

呢個係有一定可信性
而且仲會定期作更新 務求機鋪果邊「代頭代尾 無論幾時都賺到錢」

不過我覺得要擺定心理準備
今代可能去到代尾都冇得減價
作者: 神之執事    時間: 12-10-2012 20:07
呢個係有一定可信性
而且仲會定期作更新 務求機鋪果邊「代頭代尾 無論幾時都賺到錢」

不過我覺得要擺定心 ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-10-2012 15:47

今代代頭 機舖已經賺緊代尾價
就算有得減 我都覺得機舖係唔會減

btw 灣仔 Smart Game (天樂城) 已減到 3/3
唔通傾唔成?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-10-2012 21:19
今代代頭 機舖已經賺緊代尾價
就算有得減 我都覺得機舖係唔會減

btw 灣仔 Smart Game (天樂城) 已減到 3 ...
神之執事 發表於 2012/10/12 20:07

除非K社去到後期會抽少d水啦
應該有呢個可能性既
作者: Leaf~A    時間: 13-10-2012 03:02
其實我覺得而家少機舖有Saucer先應該趁呢個勢入機
吸引多D人黎玩,飲頭啖湯咁唔係仲好..
D老細同錢爭氣冇好處呢..
作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-10-2012 10:51
呢代好過上代
起碼每個月都黎一次「頭啖湯」
作者: bill3546    時間: 13-10-2012 18:50
太荷耳筒位已復活~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-10-2012 19:55
睇黎d耳筒位都開始復活了
很好
作者: soneyiu.    時間: 15-10-2012 21:29

銀星2蚊copious

gw3蚊copious
作者: Torchic╳小火雞    時間: 15-10-2012 21:41
銀星2蚊copious

gw3蚊copious
soneyiu. 發表於 2012/10/15 21:29

銀星再次成為全港最平copious

不過唔升級咪又係等cut ser

作者: tomy0296    時間: 16-10-2012 16:24
尖咀新港 而升做saucer $7 3首
作者: __`回憶★][°    時間: 16-10-2012 16:46
荃灣 金禾
耳筒位係今日三點全部修理好

屯門 天天
老板話仲談判中
作者: kirinx    時間: 16-10-2012 17:44
回復 95# __`回憶★][°

估吾到有屯門天天人...D煙實在X_X

BTW 佢E+ COPIOUS幾$$?
作者: victor609    時間: 18-10-2012 10:46
好消息!
我有fd話紅磡美國寶2部saucer 4部copious, saucer$6
作者: bennyyam0614    時間: 18-10-2012 12:51
美國寶好似有2部 但7蚊
朋友同我講既 所以未証實
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-10-2012 14:25
美國寶好似有2部 但7蚊
朋友同我講既 所以未証實
bennyyam0614 發表於 2012/10/18 12:51

呢個setting又真係有d怪
的確要搵人去證實下

=================================

我有朋友琴日都有去美國寶
佢話的確有兩部 不過係六蚊
睇黎真係要搵多個人確認下
不過睇返上面 係「二比一」既情況之下 我諗應該係六蚊架啦
作者: 神之執事    時間: 18-10-2012 15:52
呢個setting又真係有d怪
的確要搵人去證實下

我有朋友琴日都有去美 ...
Torchic╳小火雞 發表於 18-10-2012 14:25

今晚會落九龍
順便去證實下

@0135 今晚去唔到 OT到宜家先走T.T

灣仔Smart Game (天樂城) 仲係 copious
不過多左兩部maimai

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2