樂古Nakuz

標題: - 國 服 教 學 · 發問前請先細閱 -2020.4.25最後更新 [打印本頁]

作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 03:22
標題: - 國 服 教 學 · 發問前請先細閱 -2020.4.25最後更新

【國服教學帖】2020.4.25最後更新

已更新王權.天道攻略

【國服教學帖】購買角色方法

唔⋯⋯大家,很抱歉。
當初在樂古開帖,就是想找些港人來玩。
在國服,找回我們遺失的美好。

最近也看到很多少俠在樂古埋怨,
國服到底是如何啊,怎樣啊。
大家是不是不理小號啊,勢利啊。
又各種不理人啊。什麼的。

所以,我決定開此一帖。
作一番簡單的介紹,還有讓各位想來國服的少俠盡所發問。
我會多上來給大家解答。

我遊戲名字是月桐。119慕容。
我所在區服:超級網通;獨步江湖。

2020.4.25小語.
有其他問題可以留言,盡量解答。

以前我建立的淺醉江月已經沒啦,剩下的也大概只有一隊人左右。

但是最近有一群香港人建了個新幫,叫醉傾紅塵;ID 113號。
裡面都是香港人,很多都是打算自己升起的玩家,有意也可以去申幫一起玩玩!

作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 03:28

#0。玩國服要準備什麼?
1.電話號碼【香港的也可以】
【同時,手機號碼驗證是內地身分證後的最高驗證。】
首先選擇電郵註冊,身份證網上找一個,然後一定要記住。

註冊完後去認證手機,這裡選擇國際電話,然後正常操作就可以了。

2.建一個號。【建號時的內地身份證一定要抄下,他日賣號有此才可上CYG。】

3.綁密保或暢游+。

#1。買帳號?自行打造?

其實我是建議買號的。
在國服,石頭都是原價。
4石號應該也要千至萬的人民幣。
加上心法,修煉,令牌,俠印;寶鑒【本人升了4年至今未滿】;
王權+天道【本人升了3年左右終於滿了】;
暗器現在也出了一個新副本,提升屬性和升星級【最高8星】,大概需要刷1-2年粗略估計。
近來還更新了一個武意【其實就是每天額外3000怪】
非常難升。

現在呢,5石號很便宜,幾千左右能收到。

當然,自行打造也不是不可。
不過,你要確定你有這樣的心思和耐性。
花費的金錢和時間相對非常多。

作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 03:33

#2。區內環境?幫內環境?

區內在打架。2020.1.31

【其實內地玩家也很友好的。
當然,首先你要有個接受的心。】

作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 03:59

#3。如果想玩國服,有什麼要準備?

【關於帳號】
手機是身份證外的最高驗證,很重要的。

【關於註冊】

註冊時的身分證可以上百度找,必須是成年的。
還有一定要記下來,日後若需上CYG必須要身分證。

【關於買號】
買號上CYG是最安全的。
如需買號,請找代充,也就是你給港幣,商家幫你入人民幣。

【關於安全】
在遊戲中,總是充斥著很多騙子。
例子一:例如你出售/買附體,之後要求加QQ/YY,
之後發一張圖給你,問你是否是這個。
你一旦點開了,對方就可以遠程控制你的電腦。
到時候就真的大損失了。

因此,建議有心玩的少俠最好綁個CY+。
CY+是一個60秒更新一次「二密」的軟件。

【有關延遲問題】
在港玩國服要買加速器。建議買迅游加速。

#4。關於副本。

有些人可能會說,我想當生活玩家啊,玩副本。
這是完全沒問題的。
其實區內主流是4石左右。
還有很多生活幫,刷東西也很多人組。

* 8 星 暗 器 *
每天刷一個本叫琅嬛福地,有【簡單】和【困難】之分。
困難普通3.4石號就足夠了;困難的話需要5-6石。不然也是過不了的。
每天掉落的材料可以用作升級8星暗器/升級暗器的三項屬性:血+屬攻+命中。

#5。關於入點。

現在有很多辦法。
可以微信,可以支付寶,銀行卡之類的。

如果在淘寶的話。
買哪間啊?搜狐暢游官方旗艦店
這間是官方的,還有返券

現在的話好像香港支付寶也可以付款買。
去7-11入錢去香港支付寶就可以了。

作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 04:00

#6。掛機問題。

這裡不得不說⋯
內地的掛真是十分犀利⋯
可以掛機可以刷副本啊什麼的⋯
我個人用的掛名字:天龍小蜜。
還有其他各種:冰焰【最平】/豬豬俠/助手...等等

#7令牌

天工坊建成後,100幫貢換取江湖令(只能鑲嵌一個寶珠)。

四像寶珠,每個50幫貢。
紅色:體力,血上限,身法,力量等。
綠色:屬攻。
藍色:抗。
黃色:命中,閃避,內外功,內外防。

寶珠可以升級,消耗大量的金(五金)和大量的翡翠心精。

【翡翠心精的獲得】
【任務時長:15分鐘。】
幫會聚寶盆任務獲得,只有幫主和副幫主才能開啟。
是挖礦任務,先消耗50幫貢變身,然後就是不停的挖礦,交礦。
分別在幫派門口,幫派校場和幫派商會處,交礦在幫派正中台階處的聚寶盆。
最後挖的翡翠原石凝練成翡翠心精,交的原石越多,寶盆等級越高,凝練的翡翠心精越多。

天工坊升級後可以用幫貢進階江湖令。
每升一級,令牌可以進階一級,每進階一次可以增加一個寶珠。
一共可以鑲嵌4個寶珠,二三四階分別開啟一個擴展屬性,5階開啟被動技能

1階到2階200幫貢,2階到3階300幫貢,3到4階400幫貢,4到5階500幫貢。

令牌進階到5以後將擁有被動技能,默認已學會的6個技能:
可以有一定幾率觸發,自身增加2000屬性攻,持續2秒;
或者是自身增加10%閃避或目標降低10%命中,持續10秒。

擴展屬性可以重洗,大部份人洗三個血上限。
還有,必須天天做聚寶盆。反正就是一條漫漫長路。

#8。俠印【轉自茶館】

俠印和令牌一樣不僅可以打孔鑲嵌寶石,還可以強化。

【俠印等級】
俠印從1到10級每級只需2個豪俠勛章就可以獲取。

【豪俠勛章的獲取渠道】
目前來說有2種,1種是上繳戰魂玉,換取相應的戰功,然後去戰功商店購買用戰功購買;
如果你是土豪的話,還可以直接用元寶在戰功商店購買,體驗飛一樣的升級快感。

【俠印:減免控制效果。】
打開俠印界面,我們就可以發現這些功能:

使用功勛值(右下角就有功勛值顯示),可提升減免控制效果,只需1000功勛即可解鎖第一個減免效果。
功勛值可以去戰功商店,通過購買豪俠令賞獲得。
此外,使用垂天石返還全部功勛,重新分配豪俠授印效果。

#9。寶鑒【轉自茶館】

等級要求:85級
其他要求:需加入有戰盟的幫會
凝聚NPC:戰盟城市  五行品鑒師(坐標172,180)
凝聚屬性:寶鑒凝聚後可以增加五種屬性,
                分別是【屬性攻擊】【抗性/減抗】【命中】【穿刺攻擊/穿刺防禦】【血上限】,
                凝聚後界面如下。

--------------------------------------------------------------

寶鑒升級&各等級數值

五行寶鑒凝聚後,可以進行升級操作。
升級需要消耗道具【九天玉碎】和金幣。  
寶玉的升級必須是按照欒金(加屬性)→雲水(加減抗) →建木(命中)→天火(穿刺傷害)→息土(血上限)的順序依次提升,不能選擇或者跳躍。
滿級共有100級,各等級基礎數值及道具消耗見下圖(未進行淬洗的基礎數值):

--------------------------------------------------------------

五行源氣淬洗

【PS:玉華靈泉每天刷三神副本會有】
五行寶玉凝聚後,還可通過淬洗五行源氣提升上表的基礎數值。
每次淬洗需要消耗1金和1個玉華靈泉,增加效果分別為負100%——100%        
淬洗界面如下圖所示,每次淬洗後加持數據隨機,需要玩家不斷嘗試才可以獲得最好的數據。

最高可以洗到100%【完美屬性】

#9。王權+天道【轉自茶館】

【王權】

通過【天外五城】獲得的戰利品對裝備進行升級得到,
可以提升裝備的屬性和人物的五行寶鑒附加屬性。
(基本上,天外需要一定勢力。)

首先達到80級的6星裝備可在戰盟天道行者處選擇裝備升靈。

裝備升靈的主要材料就是紫薇靈魄,紫薇靈魄可以通過一系列的任務或者活動獲得【每週35次的守備/週六8點的戰備/盟主封償】。
裝備升級王權所需要的紫薇靈魄和屬性加成如下:

可以通過已擁有的紫薇靈魄進行升靈。
盟主在本周釋放3尊轉龍樞的話可以將升靈度達到9/9的裝備進階【王權】。

【天道】
通過五城獲得的戰利品對裝備進行升級得到,
可以提升裝備的屬性和人物的五行寶鑒附加屬性。
也是9/9王權的升級版。

依舊是升靈,升到滿9/9。
裝備升級王權所需要的紫薇靈魄和屬性加成如下:

裝備升靈度達到王權9/9的時候可以進行天道升級。
在盟主釋放5根龍柱的時候,可以進行一個裝備的天道升級。

天道至尊和王權天授的加成屬性是以基礎屬性為計算依據的。
以血上限為例,雖然100級+100%的效果是54040的血;
可是基礎屬性只加27020的血,
所以4件裝備激活的是27020*10%+54040=56742。

裝備的王權對人物的五行寶鑒也有影響。
當人物佩戴王權或者天道裝備達到4、6、8件時,相應的天道至尊和王權天授功能開啟,開啟後將影響人物的五行寶玉的屬性。

作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 04:02
好了!可以發問了!!_(:з」∠)_
作者: matt217    時間: 26-3-2015 04:17

鞋子 是不是拆了 電池就不會閃?
作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 04:24
鞋子 是不是拆了 電池就不會閃?
matt217 發表於 26-3-2015 04:17

⋯⋯⋯是的。
鞋子我已經扔了!
作者: milovelky    時間: 26-3-2015 06:16
請問如何用人頭拖地
作者: 白事可樂    時間: 26-3-2015 11:48
請問國服7星可以炸幾多隻怪
作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 14:29
請問如何用人頭拖地
milovelky 發表於 26-3-2015 06:16

其實我沒試過。
你要不要試試看?(ง •̀_•́)ง
作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 14:30
請問國服7星可以炸幾多隻怪
白事可樂 發表於 26-3-2015 11:48

最多10個。
當然了,應用在某雲姓大坑,應該只有一個。
大部分時間會miss。
作者: matt217    時間: 26-3-2015 14:54
7星是必中的
作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 15:00
7星是必中的
matt217 發表於 26-3-2015 14:54

可憐的坑
作者: milovelky    時間: 26-3-2015 15:25
其實我沒試過。
你要不要試試看?(ง •̀_•́)ง
蘭鈴 發表於 26-3-2015 14:29

你試完話我聽(ง •̀_•́)ง
作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 15:26
你試完話我聽(ง •̀_•́)ง
milovelky 發表於 26-3-2015 15:25

用你個頭黎試!
作者: 蠍乂    時間: 26-3-2015 18:37
唔該>.<....
可唔可以詳細講解一下
係CYG買號嘅過程同埋需要注意嘅事情?
(我唔係好明白當中嘅過程>﹏<)
麻煩曬^O^
作者: 白事可樂    時間: 26-3-2015 19:46
回復 23# 蠍乂

可以留WHATSAPP 我地有外交部詳細解答
作者: TheSpeed    時間: 26-3-2015 20:02
唔該>.﹏
蠍乂 發表於 26-3-2015 18:37

歡迎入黎WHATSAPP 大把人會同你講解 包括B德大神
作者: y0410388    時間: 26-3-2015 20:15
肥桐肥桐>_< 我要兔仔
作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 21:11
唔該>.﹏
蠍乂 發表於 26-3-2015 18:37

少俠你好。
CYG買號的流程啊⋯
首先,你要註冊一個帳號,
必須有手機認證,以及必須綁定密保卡或CY+。
之後,
你可以在商品處挑選心儀的號。
選擇購買。
當然,可以找我們群內的娃娃代充。
之後直接上遊戲就有了。

需要注意的事項⋯
付費不可以用支付寶及支付寶卡。

有什麼不明白你可以再問!
作者: 蘭鈴    時間: 26-3-2015 21:17
肥桐肥桐>_< 我要兔仔
y0410388 發表於 26-3-2015 20:15

唔比你!
作者: y0410388    時間: 26-3-2015 23:29
唔比你!
蘭鈴 發表於 26-3-2015 21:17

點解!!!!!!
作者: 楓 〞    時間: 26-3-2015 23:48
雖無意轉戰國服
不過版主真係好有心 無論係對天龍 對樂古版 定係對眾會員
不得不上水表示敬意 請受小弟一拜
作者: y0410388    時間: 27-3-2015 00:32
雖無意轉戰國服
不得不上水表示敬意 ...
楓 〞 發表於 26-3-2015 23:48

燒雞@_@
作者: 蘭鈴    時間: 27-3-2015 00:35
點解!!!!!!
y0410388 發表於 26-3-2015 23:29

我驚你食左我兩隻兔仔>_<
作者: 蘭鈴    時間: 27-3-2015 00:37
雖無意轉戰國服
不得不上水表示敬意 ...
楓 〞 發表於 26-3-2015 23:48

言重啦!ヘ( ̄ω ̄ヘ)
既然做了,就希望努力做好~

有空多上來看看!
作者: 楓 〞    時間: 27-3-2015 01:00
回復 31# y0410388

老伯= =?
作者: milovelky    時間: 27-3-2015 09:02
回復  y0410388

老伯= =?
楓 〞 發表於 27-3-2015 01:00

YES,果個係好年輕既賣萌老伯幾十歲人仲扮可愛
作者: milovelky    時間: 27-3-2015 09:02
我驚你食左我兩隻兔仔>_
蘭鈴 發表於 27-3-2015 00:35

比我比我
作者: y0410388    時間: 27-3-2015 16:17
YES,果個係好年輕既賣萌老伯幾十歲人仲扮可愛
milovelky 發表於 27-3-2015 09:02

滾吧!
作者: y0410388    時間: 27-3-2015 16:17
回復  y0410388

老伯= =?
楓 〞 發表於 27-3-2015 01:00

YS
作者: y0410388    時間: 27-3-2015 16:18
我驚你食左我兩隻兔仔>_
蘭鈴 發表於 27-3-2015 00:35

我唔食佢ge 只會愛死佢 >_<
作者: hong2784    時間: 27-3-2015 19:57
琴晚叼國服戈個post吾係del左掛-0- 睇完番尋味
作者: 蘭鈴    時間: 27-3-2015 20:06
琴晚叼國服戈個post吾係del左掛-0- 睇完番尋味
hong2784 發表於 27-3-2015 19:57

裡面有他人的個人資料,我就刪了。
作者: WOHI    時間: 27-3-2015 20:14
人地版主都係國服既人 要維穩咪del po囉
比人講穿晒事實 國服班人又呃人又賤 搶人女朋友添
作者: 蘭鈴    時間: 27-3-2015 20:20
比人講穿晒事實 國服班人又呃人又賤 搶人女朋友添 ...
WOHI 發表於 27-3-2015 20:14

一,裡面有他人個人資料,我才刪。
二,國服有些現象我不否認,你可以另開一帖道明。
三,唔好一枝竹打一架船。

我做左咁耐版主,行得正亦企得正,
如果你認為我偏私,你可以去投訴我。
作者: hong2784    時間: 27-3-2015 20:21
但係佢講得有道理我幾個月前都玩過國服 玩到50幾 港服同國服真係好大分別 你廢吾會有人理你 勁就好多狗跟住你

話說我升到40戈陣就開始世頻搵港服人相認 點知由8點叫到12點冇人理-.-咁算啦諗住搵個師父玩下啦 話吾洗帶升 點知又冇人理-.-真係吾知咩料

就算港服你叫多幾下都有人吊下你啦 國服d人現實到**
作者: 蘭鈴    時間: 27-3-2015 20:25
但係佢講得有道理我幾個月前都玩過國服 玩到50幾 港服同國服真係好大分別 你廢吾會有人理你 勁就好多 ...
hong2784 發表於 27-3-2015 20:21

係既,我唔否認。
其實有時你岩黎玩,大家都無咩心情教,
之前有好多玩到40,帶到60幾,最後又無玩。

不過,如果你依家想黎玩既,你可以黎,
我近排得閒,可以帶下你地玩。
作者: hong2784    時間: 27-3-2015 20:31
吾係教-.-係連搵吹水既人都冇 更講明吾洗帶升....我自問玩左天龍6年d基本野都識 可惜搵5到朋友 戈陣我咩卡都買齊準備升上去 不過升到50都係得自己真係冇哂心機 有朋友仔一齊玩係長玩既動力
作者: 蘭鈴    時間: 27-3-2015 20:36
吾係教-.-係連搵吹水既人都冇 更講明吾洗帶升....我自問玩左天龍6年d基本野都識 可惜搵5到朋友 戈陣我咩卡 ...
hong2784 發表於 27-3-2015 20:31

明白。
幫入面之前黎過好多40幾lv。
無人一齊玩,所以就放棄左。

= =對於無人同你吹水呢樣,
真係同你say個sorry,
有時大家係sky係yy都唔望個頻。

如果你仲想黎,我帶你玩啦~
以前一直想咁做,係無咩時間。
作者: 稀v3v    時間: 27-3-2015 20:38
比人講穿晒事實 國服班人又呃人又賤 搶人女朋友添 ...
WOHI 發表於 27-3-2015 20:14

有個人資料要DEL係常識吧。唔好賴版主THX。

另外亦有D人歪曲事實,唔承認自己問題、冇自覺,被負面情緒蒙蔽,
導致全部野都係人地錯,自己岩。所以個版咁多野講咁多野發生。

至於呃人又賤,
如果你話迫人收AC,其實D人有自己唸法,有得迫的嗎。
有意咪收,無意就算,自己友冇野好呃。
可能有時推介得太興奮,但絕唔係攞住把槍迫你拎錢出黎。
而且收野都要睇時機,收完先有更好的上架都冇辦法。

感情問題亦唔應該放係到發洩,私下解決。
呢到係大家既遊戲討論平台嘛~
作者: WOHI    時間: 27-3-2015 20:41
咁呀 不如你又解釋下點解秋凌諾隻ac會咁唔符合市價咁放左比傲飛~ 唔係話自己人?
作者: TheSpeed    時間: 27-3-2015 22:26
咁呀 不如你又解釋下點解秋凌諾隻ac會咁唔符合市價咁放左比傲飛~ 唔係話自己人? ...
WOHI 發表於 27-3-2015 20:41

吊你咩秋凌諾

btw wohi小朋友,我有錢 你吹咩 我叫佢1皮俾我既 你出得起錢都可以買
作者: milovelky    時間: 27-3-2015 23:18
但係佢講得有道理我幾個月前都玩過國服 玩到50幾 港服同國服真係好大分別 你廢吾會有人理你 勁就好多 ...
hong2784 發表於 27-3-2015 20:21

其實,點會要係世頻招人,講到明幫名,自己申幫密人/飛信唔得既?係要世頻招- -
同埋呢國服玩家理唔理你,我干預唔到
你入幫吹水既,我覺得肯定有人理你LO
同埋我想講,我地招人過黎玩,唔係包生仔,帶你升係人情,唔帶你升係道理
唔好覺得呢D野係老俸咁,OK?
作者: 烽〞    時間: 27-3-2015 23:24
TOMO留名
小二 來2斤花生
作者: matt217    時間: 27-3-2015 23:24
國服 冇人理你? 所有港人入幫我會直接 加入wtsapp  傲飛 係其中一個  先唔理你大號細號我都會加 我一直都會群內吹水 , 我一直強調 要吹水大把人同你吹 wtsapp gp 3-6石人 都有 , 你肯傾我肯傾.
作者: hong2784    時間: 28-3-2015 02:20
回復 51# milovelky

吾好淨係睇我一段 我有叫人帶升?
作者: lokzero    時間: 28-3-2015 08:25
咁呀 不如你又解釋下點解秋凌諾隻ac會咁唔符合市價咁放左比傲飛~ 唔係話自己人? ...
WOHI 發表於 27-3-2015 20:41

HALO我係秋凌諾
我放比傲飛個陣係10月中 神木6品 66M血 令牌岩岩出 我上哂石
心修個陣完全冇退化
我本身CYG掛1萬人仔 有大陸人密我8000即秒我冇理
之後有一晚傳說係幫頻 本身想收一隻星宿OR逍遙 唔記得左 已經傾緊價錢
之後發現我隻天龍 佢對天龍都有興趣
個陣係叫我GAME個老婆去聯絡我話想收 之後話1萬HKD(8千人仔)收我隻人
我見係HK人 同埋佢個晚可以即時ATM 過數比我地既代充娃娃 入錢落CYG
我先肯改8千人仔 賣比佢
唔信你自己搵返當時人求證

至於點解跌價呢 因為過左一段時間之後 隻人心修退化左 淺醉同風雲和平左一段時間
個區冇激情 同埋又出新裝逼人上石 D AC 先跌價
過左幾個月 AC跌左價唔出奇掛?

我敢講當時隻人絕對冇貴放到
唔該以後 搞清楚所有野先好亂吠 當時人都未出聲幾時到你地咁多野講?
作者: lokzero    時間: 28-3-2015 08:45
吊你咩秋凌諾

btw wohi小朋友,我有錢 你吹咩 我叫佢1皮俾我既 你出得起錢都可以買 ...
TheSpeed 發表於 27-3-2015 22:26

做咩吊我先!!!!\口/
作者: milovelky    時間: 28-3-2015 09:49
回復  milovelky

吾好淨係睇我一段 我有叫人帶升?
hong2784 發表於 28-3-2015 02:20

我睇錯左..
不過真係好奇點解你唔申幫...世P國服人多 唔夠2秒就比人洗走
作者: milovelky    時間: 28-3-2015 09:50
做咩吊我先!!!!\口/
lokzero 發表於 28-3-2015 08:45

莫須有
作者: lokzero    時間: 28-3-2015 09:53
莫須有
milovelky 發表於 28-3-2015 09:50

去守點啦你!
作者: milovelky    時間: 28-3-2015 09:55
去守點啦你!
lokzero 發表於 28-3-2015 09:53

嘩,活人黎既
作者: lokzero    時間: 28-3-2015 09:56
嘩,活人黎既
milovelky 發表於 28-3-2015 09:55

仲係LIBRARY 寫ESSAY
作者: 小鬼長大了    時間: 28-3-2015 11:18
我自己睇既現像
有好多港人新手黎左國服
第一  就係老馮叫人帶升 所以先無人理
第二  因為 10個新人黎 真正融入到既得1-2個 好多係屎忽鬼 久而久之就麻目曬 未確定條友係咪真玩之前 好多人懶理
第三  好多融入左國服既港人 人人都有自己圈子 難聽D講句 好難要求人地好熱情甘對你 問番自己 你會唔會好熱情甘對番新人(未熟識之前)
第四  見過有唔少港人黎左  第一句就話要收隻6石AC(我唔知佢係真有錢定唔知行情) 比人感覺好囂  跟住我地港人SELL佢 話全6 大約3W幾人仔到  立即唔見左人

至於話AC價錢問題
國服係上年8月 出了新裝 令牌  今年1月出了新裝 豪合印
可以上多8粒石 而且2件裝本身加唔少野  血,屬
如果隻人唔點更新  跌番2-3千蚊價好正常
當初開SER半年  全4石 30W血 4千屬 已經係極品人  
依家全4石 60W血 7千屬先算極品人  
攪清楚行情先吠人
我之前放隻全4逍 都放左3千幾人仔(1年前)  
如果依個時間收番隻同數值既逍 我估1500-2千已經有交易
作者: 蘭鈴    時間: 28-3-2015 11:54
唔準係到傾計~呢到好嚴肅的
作者: lokzero    時間: 28-3-2015 12:04
好啦..咁好嚴肅咁問扮嚴肅既版主一個問題>_<
你認為獨步區既港人同內地玩家相處得融唔融洽呢?
我自己角度黎睇 而家愈黎愈多hk人去左獨步呢個區玩
慢慢令到hk人有小小自成一角既feel
我自己覺得 玩得國服 最好同內地玩家多d交流
但我係game到睇. 覺得大部分hk玩家都仲未話好融入到國服 同其他玩家真係玩得好埋
版主大人覺得有咩方法可以改善下呢個情況呢
作者: 小鬼長大了    時間: 28-3-2015 12:14
回復 64# lokzero
因為你建立左國服后宮....
作者: lokzero    時間: 28-3-2015 12:42
回復 65# 小鬼長大了

后宮全部都係男既... 用返大陸好HIT既一句... 我也是醉了~~~ XDDD
作者: 蘭鈴    時間: 28-3-2015 14:00
我自己角度黎 ...
lokzero 發表於 28-3-2015 12:04

尚算融洽。
國服玩家係要多啲一齊玩先會熟咁。
當然大家要多啲接受啦_(:з」∠)_
畢竟係國服,係國服人比較多~

大家一人行一步,問題就得以改善喇~
作者: TheSpeed    時間: 28-3-2015 14:10
招多啲女俠係YY唱歌
作者: 蘭鈴    時間: 28-3-2015 14:13
招多啲女俠係YY唱歌
TheSpeed 發表於 28-3-2015 14:10

蟲蟲幾時高歌一曲XD
作者: TheSpeed    時間: 28-3-2015 14:19
蟲蟲幾時高歌一曲XD
蘭鈴 發表於 28-3-2015 14:13

做咩講左我個句 女唱先熱鬧多人haha

諗起幻海
作者: milovelky    時間: 28-3-2015 17:05
我自己角度黎 ...
lokzero 發表於 28-3-2015 12:04

派膠做逗比
作者: carbon159    時間: 28-3-2015 17:20
其實國服都幾好下,如果唔係依家開ac咁麻煩(要乜春野手機認證)我都可能會黎玩,sosad....

Btw,想知國服34石係咪一定要1石慢慢合or買?因為國服好似冇乜蛋蛋
作者: 怪怪    時間: 28-3-2015 17:25
我自己睇既現像
有好多港人新手黎左國服
第一  就係老馮叫人帶升 所以先無人理
第二  因為 10個新人黎 真正 ...
小鬼長大了 發表於 28-3-2015 11:18

人地國服無蛋無盤 , 全部用正價上石 , 佢地用港服既心態黎收AC 當然覺得貴啦
作者: 楓 〞    時間: 28-3-2015 17:51
YS
y0410388 發表於 27-3-2015 16:17

原來你去左國服呃囡囡@_@
btw lokzero係落爺黎= =?

係咁易都發問一下~ 舊友健一話普遍國服打校場都唔差
但我自己開號睇左一排又唔覺好多好手 查實實際情況係點~_~
作者: y0410388    時間: 28-3-2015 17:54

係咁易都發問一下~ 舊友健一話普遍國服打校場都唔 ...
楓 〞 發表於 28-3-2015 17:51

冇呃女女囉 糸呃肥桐姐    ys肥洛黎
作者: 蘭鈴    時間: 28-3-2015 18:28
其實國服都幾好下,如果唔係依家開ac咁麻煩(要乜春野手機認證)我都可能會黎玩,sosad....

Btw,想知國服34 ...
carbon159 發表於 28-3-2015 17:20

係嫁,國服無轉蛋個啲,要自己元寶商店拖。
34石真係好建議cyg直接拖。
我之前見到有隻全4逍,3冥晶,無附體,600人仔。
作者: 蘭鈴    時間: 28-3-2015 18:29

呢層我唔太知⋯我都唔打既,無咩留意。
作者: 蘭鈴    時間: 28-3-2015 18:30
冇呃女女囉 糸呃肥桐姐    ys肥洛黎
y0410388 發表於 28-3-2015 17:54

咩肥桐呀 係知心大哥哥
作者: y0410388    時間: 28-3-2015 18:46
咩肥桐呀 係知心大哥哥
蘭鈴 發表於 28-3-2015 18:30

糸ge 閃鞋低B芝心哈士奇大哥哥
作者: lokzero    時間: 28-3-2015 20:35

YO8婆楓
校場既話..國服既人大部分人入到去都係玩連技一套秒- -
作者: 楓 〞    時間: 28-3-2015 23:36
YO8婆楓
校場既話..國服既人大部分人入到去都係玩連技一套秒- -
lokzero 發表於 28-3-2015 20:35

HEY男神落
sosad 即係齌比數值
作者: 蘭鈴    時間: 29-3-2015 01:07
糸ge 閃鞋低B芝心哈士奇大哥哥
y0410388 發表於 28-3-2015 18:46

88 唔彩你 老伯天天都作死
作者: 浪跡天涯002    時間: 29-3-2015 12:49
為左表達對攔靈既謝意,我決定以行動表示支持,加入國服玩
作者: 龍伯    時間: 1-4-2015 00:41

關於國服...
請問你地幫會叫咩名
小弟有興趣玩,目的是想重拾番當年每日刷野傾計家庭feel..溫暖感~ 說多了就是淚.
個份感覺遺失左太久喇,兄弟,情人啊~   我好需要愛~
小弟有速成簡體版,打d字係簡體,保證同國人溝通無問題,融入左一大步^^
小弟多數深夜玩, 由於要番埋呢年學,所以冇錢上石,絕對是雞肋,我相信你地唔會因咁酬歧視我的^^
作者: 蘭鈴    時間: 1-4-2015 10:46
關於國服...
請問你地幫會叫咩名
小弟有興趣玩,目的是想重拾番當年每日刷野傾計家庭feel..溫暖感~ 說多了 ...
龍伯 發表於 1-4-2015 00:41

我地id121,淺醉江月。
其實大家去都係想好似以前咁玩XD。

唔會既,你慢慢玩,有咩唔明可以問我。
不過我近排比較少上遊戲⋯。
作者: 龍伯    時間: 1-4-2015 19:34
回復 85# 蘭鈴

名叫 夜鶯§  
請各位大俠屈尊收容我吧:loveliness:
作者: milovelky    時間: 2-4-2015 00:11
回復  蘭鈴

名叫 夜鶯§  
請各位大俠屈尊收容我吧
龍伯 發表於 1-4-2015 19:34

頭先個代玩上號,拒左,你再申過:QSORRY
作者: 龍伯    時間: 2-4-2015 16:06
回復 87# milovelky

ok,我今晚申
今晚你在?
作者: milovelky    時間: 2-4-2015 18:19
回復  milovelky

ok,我今晚申
今晚你在?
龍伯 發表於 2-4-2015 16:06

今晚7點半申
有活動幫主果d肯定人在
作者: kf6g25lo    時間: 5-4-2015 11:31
你好 我想請問一下買號的詳細步驟係點  點樣充值去錢包到??? THANKS
作者: 952964240    時間: 5-4-2015 14:31
大家好!我想問下依家獨步ser仲有冇交打?如果收隻ac 去打下交,刷下野 34石ac 夠5夠玩?同埋價錢大概幾多?
作者: everlove123    時間: 5-4-2015 15:46
你地群有充沖? 可唔可以密下我
作者: 蘭鈴    時間: 5-4-2015 19:40
你好 我想請問一下買號的詳細步驟係點  點樣充值去錢包到??? THANKS
kf6g25lo 發表於 5-4-2015 11:31

少俠好。
買號就是⋯
你先登入了CYG,
挑選你喜歡的角色,購買

充錢去錢包的方法就是用內地銀行卡
但比較麻煩

有2樣建議
1你可以選擇找我們的代充!
2你可以去淘寶找代充,但要收手續費,500元好像收15元。詳情要和店家商議
作者: 蘭鈴    時間: 5-4-2015 19:43
大家好!我想問下依家獨步ser仲有冇交打?如果收隻ac 去打下交,刷下野 34石ac 夠5夠玩?同埋價錢大概幾多 ...
952964240 發表於 5-4-2015 14:31

少俠好。
現在獨步⋯
大交不多,大多打小交,
因為剛把風雲打挎了。

如果只刷副本,3.4石很足夠了。
不過打架的話3.4石就比較容易死。
現在號普遍比較便宜
價錢嘛⋯
我有個例子:全4,3冥晶,不帶附體的逍遙600RMB。
作者: 蘭鈴    時間: 5-4-2015 19:44
你地群有充沖? 可唔可以密下我
everlove123 發表於 5-4-2015 15:46

你PM我吧
作者: milovelky    時間: 5-4-2015 21:10
你PM我吧
蘭鈴 發表於 5-4-2015 19:44

現在獨步區的坑 數量如何
作者: 952964240    時間: 5-4-2015 21:10
回復 94# 蘭鈴
明白,多謝版主嘅回覆先,我依家創左AC ,請問你地港人嘅幫可5可以收我,仲有想問下你地有冇WHATSAPP 之類既交流group?
作者: 蘭鈴    時間: 5-4-2015 21:38
現在獨步區的坑 數量如何
milovelky 發表於 5-4-2015 21:10

⋯⋯⋯實在太多
不能盡錄。
作者: 蘭鈴    時間: 5-4-2015 21:40
回復  蘭鈴
明白,多謝版主嘅回覆先,我依家創左AC ,請問你地港人嘅幫可5可以收我,仲有想問下你地有冇WH ...
952964240 發表於 5-4-2015 21:10

沒事。不用客氣!
當然,你去申幫,順道密一下高層就可以了。

我們有whatsapp群!
但有時候比較吵⋯
你PM我你的電話我,我叫他們加你!
作者: nok99    時間: 6-4-2015 23:48
沒事。不用客氣!
當然,你去申幫,順道密一下高層就可以了。

我們有whatsapp群!
但有時候比較吵⋯
你P ...
蘭鈴 發表於 5-4-2015 21:40

版主你國服咩ser咩幫
同埋買呢個ac好唔好?
仲有我想買國服ac但我冇大陸銀行
咁你地係咪可以幫我
http://
tl.cyg.changyou.com/goods/char_detail?serial_num=

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2