收起左側

法師討論區

哦~咁姐係一日未到30lv,就算你12層都真唔到??
回復 支持 反對

哦~原來係咁
多謝大家解答我既問題
回復 支持 反對

明少,Transformers - Autobots Allies係咩意思?
俠士ac係咩黎??
回復 支持 反對

明少,岩岩睇到你e度話(職業 - 無力 刀(3招)/拳(1招)/土系123內功師)
你玩土法?乜土123有招可以打人架咩??
勁唔勁架??
回復 支持 反對

下~明少,你之前個ac俾人爆左咩?咩係保標咭?點解關暈喜事?
回復 支持 反對

我想問火法係入化境定極魔?
點解既?
我咁問係我搵咁耐postd人講既都有d唔同
唔該大家幫幫手,幫下我同一d同樣係火法而且唔知入咩好既新手,thz
回復 支持 反對

原帖由 紫瓏姑娘 於 6-1-2008 20:05 發表
咁....我想問明智傑,d人話法師唔好加太多心,咁我加到幾心先唔加心,仲有,唔加心加咩?可唔可以加敏令到暗技勁d?

你好!
你唔介意由我呢個王道既番板明智傑答你架可?
因為明少最近好似唔多得閒(我諗)
你見到d人話唔駛加咁多心,係咪你睇過呢度之前既post?
而家既法師同以前既多多少少有出入架啦以前會加多d體
而家會重番d心,而家多人用既加點法有4心2體,5心1體同全心
就算,你真真係唔加心都好,都唔好加敏,因為用處不大,你想7月高攻d幫你清怪既
你大可以用強攻既護手,強攻暗,加埋少少暗被已經好夠
因為你係法,你招火3威力自然都好夠威力,好似我咁,本身亦係一個重心既4修法師
而家6層7月,再加招9層火3,打食鬼場都清得好快,因為雖然暗低攻,但就有法技幫補,都幾好
如果我無記錯,明少之前既多元化法師都係好似無加暗,佢玩暗時靠敏鞋,玩拳用力鞋
我一直朝住明少呢種玩法前進,係王道發揚明少精神
所以你都係加心好過加暗,就算唔加心,你都拎去打體會比較好

可能無明少答得咁好,不過多多體諒,話哂唔係玩左好耐,
可以既你都係等下明少解答你=3=
回復 支持 反對

原帖由 唯讀記憶體 於 4-3-2008 18:48 發表
32lv火法
11層火2 76.xx%         16xx血  2xxxmp 2xxx護
11層火3 20.xx%          加左65體     開左金鐘有592防
10層金3                     用緊32lv防身+7*201血甲,31lv+6*55 127防頭,30lv+4*20心鞋
9層金 ...

唉,你32lv d技呀,所有野都高過我

另外,你去打下肥仔吧
因為以我咁低條件都可以2下火技差少少ko肥肥加多招風雷,3招,當練埋技
快既話,都真可以好快
話唔定你已經可以2下ko了
咁仲快
即管去試下啦...
回復 支持 反對

原帖由 samsamsoso 於 12-3-2008 22:55 發表
咁弓好定?

或者我咁答你啦
如果你只用破天引既,再用火3邊行邊炸=哂時間(除非你引左之後可以一下火3秒= =)
所以會用以下方法:
(弓)用破天+火3間隔出,姐係1下破天,一下火3,
(暗)用7月+火3間隔出,姐係1下7月,一下火3,
但係,我可以同你講,點都係暗會好d,點解?
因為暗既7月出得比弓既破天
姐係你清怪一定會比用弓既快,唔信你試下一下破,一下火3同一下7月,一下火3,邊個出技會快d?
仲有,用暗無咁易死,
原因係收招快,一唔對路即吐,
如果係弓,破天果陣又要食多隻怪2下,
唔好話2下好少,就係呢2下都有機會kill左你,因為你群打一打打6隻,姐係要食6x2=12下= =
所以呢,用7月,出招快,收招快,出火3比用破天後快,吐又比用破天後快,咁,你話用邊個好呢?
(以上方法配合攻暗,攻護手,效果更佳,點解唔用一擊?一擊留番比武用啦xD)
最後,我想提提,用暗仲可以對比武有幫助
因為白馬既miss高,配合金3
一開波白馬+金3,暈到轉火技炸佢xD
但弓,我都係果句出招出得慢wo
用百步比白馬慢,姐係要暈都唔夠用白馬既快

不過點玩都係要自己再諗既,所以我只可以提供到呢到

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
明智傑 + 8 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對