打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 詢問處 (可問配點、技能資料、物品資料、怪物資料但經驗值或王等資料除外)

關閉 [複製鏈接]

回復 57# 的帖子

單修力好易-.-

月家槍法 = Lv.3(前置)
精通長戟 = Master
半月槍法 = Lv.3(前置)
元氣強化 = Master
追影槍法 = Lv.2(前置)
臥龍腿法 = Master
月家迴轉槍法 = Master
鶴翼陣 = Master
群魔亂舞 = Master
弦月狂風 = Master
毀滅流星 = Master

共同技:
磁極=master(除左學果陣果1點...之後升技唔使點...縮短回技時間)
體力強化=master
強化體力 1,2級=master

基本上力槍技ge可以唔學滿月槍法同大車輪..+埋大大任果22點實夠用-.-..怕唔夠點係臥龍槍法同群魔亂舞入面扣返d點

之後就算你唔點精你都有d輔助技學到:
毅力激發=2lv(夠點ge可以再多d...2lv只係前置)
保護符=master(+10%防...好似會+回血速度=.=)
治愈術=7lv(7lv已經有全屬抗..再點只係招技耐d)

力槍武器建議蒼雨槍屬正就夠...之後點血
點得愈多血....招元氣強化所+ge血量愈多

以上只係190果陣ge點法-.-
低lv果陣學返d範圍技-.-.....到127打後你就可以食水洗返d技
輔助技果d可以慢慢黎
另外學技果陣...可以用精介同屬正杖偷點學技(有埋鋉更佳-.-)
力槍技同拎武器都係...偷得幾多得幾多....點多d血愈好

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
kit06 + 5 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 59# 的帖子

1.我只係建議佢單修力之後....唔使點精神ge情況之下都學到呢d輔助技
2.到高lv果陣d技都夠用...d技一定夠回
3.共同技-體力強化 好似係氣功唔知10lv定20lv學到果招..+技同+氣力
4.我只係叫佢係招技入面點小幾級拎返d點...當然master優先~囧~
5.去到盡冇用...俾埋最勁把紫金槍你一個人一樣都殺唔到人...力槍只係cut技勁...配合人地夾技優先...拎把咁勁ge得返咁小血...托?
6.160lv技(磁極),體力強化,強化體力1,2級同屬共同技....有玩亂同勇ge都一定知咩黎

我唔信你到190果陣87~157lv技會唔夠用
一定要學埋滿月同大車輪呢兩招?
低lv就話唔夠技先學...高lv到127,147會唔夠技?
一招磁極 master已經扣左一半回技時間
唔夠用?
雖然勇有大大任拎果22點
but都唔係俾你亂咁點
到最後要食水再點過都係你自己

p.s:一開始我就針對#57話全力而打個學技方法出黎...我有幾何話因為要點精神而拎蒼雨槍屬正?...我都係俾建議....佢鐘意拎咩槍佢ge事...正如弓有人鐘意拎到麒麟弓博+多d攻...有人拎強角冇屬就算偷返多d血返黎...係單升,對戰果陣...sp,治愈術會冇用?...係隊升冇ec果陣...仲可以為全隊+返d基本輔助技...唔好?....仲要淨用精介同屬正杖就可以學到...一點精神都唔使點...唔好?

回復 支持 反對

回復 61# 的帖子

1.你鐘意o.o...各人喜好...冇人迫你
2.我都冇話你唔俾人修血o.o...而通常修血的確唔算雙修...so呢句我唔知點答你
3~4冇話可說...你正字優先~_~

我個人喜好愈多血愈好~_~
力槍不嬲唔夠防...要血頂仲好
有時往往差小小血就係pk果陣俾人殺左~_~
而我話修精技果d又唔係叫佢永世做住ec先~_~
有好過冇..幫到全team頂到有ec黎唔好~_~?

仲有你#71個帖
你最好改下
因為:
1.精劍技27lv就有劍氣2式範圍技....一野9隻...but角度麻煩少少...唔需要用死17同37
2.虎令任63lv做得...你鐘意幾v都做得ge
3.建議係狗洞升到86lv再入車場...不過75lv都出得ge...but少個場升
4.碼頭90lv入;中洞140lv入....勇ge設定
5.承第3題....有車場呢個地方..呢句廢
6.商洞3號隧道係冇輕輪跌...呢件王武...唔係貝王我諗都冇咩王會跌
7.170入到實驗場升o.o

根據情報,原來係涉谷升都好快= =
but問題係要買卡入去
講真...未到63入虎令之前我都唔知係邊升好-.-
有時有場又冇人升...如果精劍要單升應該唔係難事...學到67入狗洞單升都可能得o.o

回復 支持 反對

回復 73# 的帖子

2. [唔係 64 咩]<-自己試
3. [車場等 97 先入唔怕痛]<-痛得幾多...力刀都唔怕...最多一下20幾30..而且86入去升好過係狗洞虎令1,2f升....一轉3,4%到...唔使珠
4.[我以為好似亂咁 67 都入得中洞]<-亂以前都係90lv入碼頭140lv入中洞...好似06年聖誕改左
7.[危險的說]<-的確...冇迴ge..一隻怪2,3百攻...but本洞都係咁...怕咩....所以血好緊要...防係其次....最緊要識爆水=.=
回復 支持 反對