查看: 1557|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[趣事] 岩岩係yahoo!知識度睇到...

關閉 [複製鏈接]
做緊英文功課...要用yahoo字典...
見到下邊有個topic:「關於金融風暴同金融海嘯∼急!」...
於是禁入去睇下...睇完後...囧哂...
以下係我睇到既內容:

發問者:∼小膠!

* 有關金融風暴,我想問以下問題:

1. 當金融風暴吹襲香港既時候,香港天文台掛起了幾多號風球訊號?

2. 請問金融風暴係形成於那一片海洋?

3. 金融風暴於何時被天文台轉為普通熱帶氣旋?

4. 金融風暴在何地登陸?

* 有關金融海嘯,我想問以下問題:

1. 金融海嘯期間,有哪些國家發出了地震或海嘯警告?

2. 金融海嘯浸死了多少人?

3. 受海嘯影響的國家,有哪些政府採用了橡皮艇去執行救援?

4. 各地在金融海嘯的拯救行動中,一共派出了多少名消防員?

希望大家能為我解答這些問題,謝謝!

回答者:timafe2001

當金融風暴吹襲香港既時候,香港天文台掛起了幾多號風球訊號?3號,各地在金融海嘯的拯救行動中,一共派出了多少名消防員?1000000消防員。金融風暴於何時被天文台轉為普通熱帶氣旋?金融風暴在何地登陸?香港。金融海嘯期間,有哪些國家發出了地震或海嘯警告?金融海嘯浸死了多少人?1230

- -...而家d人膠成咁都有...
1000000消防員...香港都冇咁多人啦= =
回復

問問題果條友一定係食飽飯冇屎柯...呀唔係
係食飽飯冇代謝廢物出
回復 支持 反對

得閒冇野做!~超無聊!~
回復 支持 反對

香港有7,000,000人囉,,點會冇咁多
回復 支持 反對

原帖由 洛※基 於 19-10-2008 21:35 發表
香港有7,000,000人囉,,點會冇咁多

你咁都唔明= =? 係話消防員有冇1百萬咁多呀