查看: 5664|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我覺得我由細到大都無人鍾意同我做fd

由好細個好細個....小學開始啦...
我發覺我d同學fd系好少同我講野....亦都無約過我出街...由小一到小六都系
同埋有陣時...我聽到佢地背後講我壞話...話我乜,又點又點果d
我自問我性格吾系太好,,睥氣差
但我覺得真系無人肯願意同我做fd...雖然上堂系有傾有笑..不過都系一d取笑老師既野...
但去唱k牙,,最近出左咩牌子既袋牙,,佢地一d都無同我傾過
到小六啦....好多年好多年...佢地都無同過我講話出吾出街牙呢d野
我就開始覺得我同佢地之間有好大既隔離,,,就好似比人隔離一樣..總系覺得我系吾被人接受既一位

到左中一...
中一,,,我玩得好開心,,佢地都有約我出街...但我全部都拒絕...
佢地話咩牌子,,護膚品牌子..咩袋既牌子...我一樣都吾識...名都唔識讀..
我就更加覺得我好...out
所以佢地傾親出街既事...同埋牌子牙...我都會避開呢d話題,,,扮無聽到..
事實上,,我好想同佢一齊傾..但無奈我...真系吾識果d牌子..亦都吾知d牌子有幾出名..因為由細到大根本無人同我講過

到左而家..由中二到中四都又冇人約我出街,,,連傾電話都無...msn更加無...

我覺得我.....真系無fd
到左而家我日日上網玩online...麻木自己算...
因為無人約既關係....我屋企一件出街衫都無..

唉...中四喇....我唔想再咁樣過日子...
我好想識番d..fd......
我唔明系佢地唔理我定系我自己做錯d野而令佢地咁對我...

有陣時...我真系好睇唔開...有心事既時候...無人可以比我傾訴...
同埋我覺得自己越黎越封閉...咩都唔肯同人講
而家見係網上...我自敢講出黎炸呢d事

ps.我係女仔
回復

由好細個好細個....小學開始啦...
我發覺我d同學fd系好少同我講野....亦都無約過我出街...由小一到小六都系
同埋有陣時...我聽到佢地背後講我壞話...話我乜,又點又點果d
我自問我性格吾系太好,,睥氣差
但我覺得真系 ...
樂仔z 發表於 2-2-2009 19:34

主動d搵人吹水囉你咁樣落去真係...冇得救
小學開始冇fd= =咁你d日子未好悶囉...
回復 支持 反對

我同你1樣沒朋友 但我自問性格方面問題不大
因為我是很重視朋友的人 我拎個心出黎對朋友
反而正正因為如此受到很深的傷害 你對人好 人地未必1定要對返你好
而家正正發生係我身上 所以我已不再信任我既朋友._.
拎個心出黎同人做朋友 反而比人hurt得好緊要T^T
回復 支持 反對

點會有人成日控制唔到自己罵人架..明知自己衰啦都係咁...唔睇心理醫生冇救   再唔係信下教
回復 支持 反對

樓主係咪讀天主教南華中學6A班架???
回復 支持 反對

你7 lo 得e個字形容你
K.I.N 發表於 3-2-2009 11:29

GOOD~ 人地都冇得罪,你都可以無神神話人7

你真係認為~你對人好人地自然會對你好,這個根本就不是必然。
我有幾個fd都係咁,只係想我比佢錢地洗,佢地問我借我二話不說就借左,到左幾日後,我問佢地拎番d錢,佢地話遲d先,遲遲遲最後當然冇比番我,到我問佢地借果時佢地又話冇錢,佢對住其他fd好似隻狗咁,咩都借比佢d fd,而佢d fd又唔係對佢好好,而我咩都付出左,但佢會感覺到嗎? 所以e+我都唔會拎個心出黎,我只會表面對佢地好。 自己睇下#8 冇得罪佢都要比佢串  
回復 支持 反對

脾氣差 唔怪得
回復 支持 反對

樓主你要主動少少先得嫁
唔一定要人地約你嫁麻
你都可以去約下人
樓主係女仔既話
我可以做你朋友
可以PM MSN比我!
回復 支持 反對

既然你中一都有人搵你出街
即係話你份人+個樣都未至於係犯眾僧既
只不過係因為你唔識牌子而自卑
搞到愈黎愈卑
你唔敢接觸呢樣野,更加唔會識,所以愈黎愈疏遠
而你既朋友搵你出去都食晒檸檬 , 咁以後更係費事多舊魚搵你去玩啦
所以,  我覺得你怕自己唔識個樣野會OUT? 會比人笑?
咁你咪自己搵下相關既野未入到位囉
不過依家你中4, 學校內一直對你既印象都係壞皮氣 , 唔能理人既 , 唔同人講既野
咁講真你係學校真係更加難識到FD..
如果你想學校重新建立人際網絡唔係話冇可能
不過真係好難架啦..
即係如果我講事實
如果我係中4本來已經識左一堆朋友 , 突然有一個平時皮氣壞到好不該既 , 唔講野既
突然過黎博我FD , 我第一時間都唔會接受佢啦
所以你唔好係學校落手 , 自己充實下先
其實係因為你冇出街衫  , 所以連自己出街都唔敢出 ,係咪?
咁其實你自己有錢真係幫自己買d鐘意既衫先啦
然後自己一個周圍出去行下街 , 周圍見識下 ( 如果有$$的話)
唔好搞到個人咁hea先
如果唔係你咁樣落去讀埋個中5真係好易變隱青
唔係講笑
回復 支持 反對

e加這個年代 打機的話題 動漫的話題 夠你傾啦- -
回復 支持 反對