打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 《瑪奇英雄傳》8/7改版延長維護公告

幾時先入到,更新卡左係4%
更新15xx個檔,更完又去番0%再黎過
想點
回復 支持 反對

回復  我係new手

咁你認為佢地個10個鐘係到訓教?
Demon1023 發表於 7-8-2012 21:15

唔好將你既幻想放落我把口度, 今次更新我只係睇到時間加長同埋問題一堆.
有心更新既點解唔早幾日就放定手動更新檔出黎? 仲要係度玩自動更新無限輪迴?
雖然係開ser早幾個鐘已經可以下載, 但我果陣都有出現錯誤.

由隻game lag果一刻開始, 呢隻game既資源少係鐵一般既事實.
你仲覺得黑橘有心搞隻game? 慢慢幻想啦
回復 支持 反對

更新5到 -.- patch過程中發生錯誤
回復 支持 反對

回復 12# 我係new手

我個句好明顯問你
都無將我自己既意見強加落你身上
呢D只不過係你既幻想
你認為資源少
但係Gamania代理既Game唔係講一隻兩隻
唔通隻隻Game都搵一大堆人?
而且瑪英係商城制既Game
姐係利潤係唔固定
而且一隻係港台新出一個月既Game
佢地好明顯要睇清楚有無人氣
會唔會有大量長期支持既玩家
唔係既話佢唔通為左一、二千人
而且入面仲要唔係個個買點
黎投放更多資源?
唔好講笑啦
明眼人都知Gamania唔係慈善家
如果你同我講佢D Game食水好深我認同
但係我唔認為佢更新慢係錯
更新要將原廠既資料COPY
但係你有更新都知道今次有幾多資料
同埋D資料幾大
要將咁大既資料仲要唔止一個COPY
我諗無人可以確保100%唔出錯
而且佢今次更新仲要更新埋原廠無既資料
所以更新先會咁耐

由於我既眼球已經被明珠台既蜜蜂
所以講住咁多=)
P.S:以上為個人意見
回復 支持 反對

回復  我係new手

我個句好明顯問你
都無將我自己既意見強加落你身上
呢D只不過係你既幻想
你認為資源少
...
Demon1023 發表於 7-8-2012 21:45

又係代理商無錢賺既無聊理論, 唔該你唔好再作D野出黎啦 .

1.你有無諗過點解衣家D game要商城制? 唔通商城制賺錢少過月費而佢地又身痕搞商城制? 我可以同你講"巨商"就係一隻體現兩種制度既game, 9年時我開始玩到衣家雖然無玩, 但都一直有睇下,
我可以講黑橘下既商城制係比月費賺好_多

2.你究竟知唔知呢隻game未出港台版之前有幾多人玩? 而佢地洗左幾多錢?
我自己無玩美版, 只係有玩陸版, 當時係同台灣人一齊玩, 老實講佢地洗左好多錢,
而佢地買野, 因為陸版買點唔方便所以唔係成日買, 但係一買就會買好多.
陸版已經有一堆消費既玩家, 更加唔好講美版果班, 比當時陸版人數仲多幾倍.
美版有永久內衣, 再加上之後升裝都要用點, 你自己計下條數

3.我所講既資源唔係話要好多人去搞, 而只係放個"手動更新檔"出黎, 好難咩?
更新講左咁耐, 連個檔案都整唔到出黎?

4.多資源呢樣野應該係代理商自己衡量, 佢今個暑假都係兩隻新game. 但係好明顯有另一隻宣傳好勁.
新game本來就應該要多D人搞, 等到隻game run得好先再cut人我唔會怪佢.
我自己認識一D台灣玩家已經走返去玩瑪奇同其他版既瑪英,
瑪奇轉蛋有幾多烈士去玩, 佢營運到幾耐呢D唔洗我講, 但好明顯港台瑪英已經失去先機

5.你連佢更新既step同埋需要時間都知道, 我真係無你咁好想像力

事情唔係非黑即白, 我話隻game無資源你就話要一堆人去做,
我質疑你話佢更新果度你就話人地10個鐘訓教.
回復 支持 反對

回復 15# 我係new手

第五點我恥笑中
自己計番數都知啦
有埋公告=(
回復 支持 反對

回復  我係new手

第五點我恥笑中
自己計番數都知啦
有埋公告=(
Demon1023 發表於 7-8-2012 23:08

我所講既更新係由內部測試開始, 唔係你所講果10個鐘.
回復 支持 反對

維護時間長唔緊要,
冇身後事先係最重要,
不過更新更到呢+都更唔到就唔多好。
回復 支持 反對