打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

講到弱項....連續的階梯我都幾苦手(尤其是密度高的),其次係トリル,即係兩個位不停交互禁

再之後當然係變則的VOL,以Bad apple的EXH為例,我打咁耐都唔明點解中段有個位

同時藍+紅VOL 直角扭之後就會MISS
[其實全部都苦手(拖]
回復 支持 反對

話說荃金的SDVX的框體已經變左SDVX II,即係由藍色變左粉紅色

所以upgrade一事應該好快可以完事
回復 支持 反對

SDVX II玩後感:

1.難玩好多,因為多左B制的長押同EX制的單押

2.好多新曲好正,尤其是東方的,Sakura Reflection都好正

3.解禁難左?雖然可以一次解哂成首歌(ADV+EXH一次過解,不過好貴)

4.新的扭卡機係順次序抽中,唔會重覆?

5.到底INFINITE要點解禁?

6.聽日連動的3首歌都喺「FLOOR」呢個file搵到,不過ADV的「Max Burning」好似好難(即便係lv12)

6.5目前應該三首野都可以玩到ADV定唔知NOV,無需解禁都可以達成連動的條件

7.櫻反又係我少數過到的lv14,初見真係好險,話說一向唔間高lv的我點解間呢首14lv黎玩係有原因的....
回復 支持 反對

本來以為好快就可以解禁嗰三首歌,點知都花左好少的錢已經可以全部解禁(對比過份的pop'n music x jubeat)
只要喺SDVX II玩60蚊左右已經可以全部解禁,每次玩完三首SDVX的歌,最尾會有條巴,由1LV去到3LV,每升一LV就可以解禁一首

每打一次平均會同你加30%,打3~4鋪SDVX就會開到一首

==============================================

btw,我都係講講Rb的兩首無條件解禁曲呢

每個難度的插圖都係按照SDVX裡面的形式(BSC對NOV/MED對MED/HARD對EXH),感覺好有特色

感想:插圖真係好美

==========================================

而3首歌曲的解禁順序應該係咁(LV都係跟住上)

不過好奇怪,我打算升到2LV,即係解到香港功夫大旋風的時候先去Rb一次過玩兩首歌,

但嗰時我剩係見到香港功夫大旋風,我去到3LV再去番Rb先一次過解禁Max Burning!!同埋TRIGGER HAPPY

前者有初見殺的部份,以LV10+黎講同GAIA相若,後者則以Ryu同4CTAKA獨有的效果音為特別???
回復 支持 反對

扣得多....加得慢,算係今日的心得呢

皆因我MISS數唔過5,完的時候都係得94%左右

真係加得好慢好慢好慢好慢...
回復 支持 反對

用10張圖講完我想講的野~~~

1. SKILL ANALYSER 段位認定

2. 喺上面呢個介面選你想挑戰的難度

3. POLICY BREAK開VALLIS-NERIA要儲的巴(呢度有兩場RB的份量

4. 特意記念而拍下的「覺醒」照,早知拍埋片吧(拖

5. 記住呢個EFFECTOR: SHOUT-ICE , 喚醒玩家本能的始作俑者

6. 分數係無意義的, 全首野可能得個頭同中間的三連發狂部份算係知道點禁...

7. 12LV初FULL COMBO,仲要係打緊段位的時候,相當令我意外

8. 目前我用緊的ICON, 這張稀有度特別高??? 另外台詞都ww (振り向き厨....( ゚д゚ )彡)

9. 坐喺度玩的好處係扭VOL可以睇得清楚d,冇咁易扭錯,所以我終於一雪前恥=A="

10. 這張圖......嗯......(文字注目
0. p.s. 打左好幾次段位,有兩個matching的玩家我就先加左20%的EFFECTIVE RATE, 冇matching就咁一個人玩就唔會加,結論係有matching的場況下你的ER就會加「matching的人數 X 10%」,換言之最多會加30%,分分鐘救你一命

另外另外,當你玩Rb去到一定的次數(儲滿條巴),你係需要喺SDVX再玩一局先可以解禁到PB的曲,買歌買卡下面就有PB呢個選項呢

我的問題係......同PB有關的那個ICON要點入手?
回復 支持 反對

奇怪
我打LV5的時候好像有感覺到有補血阿.....
===========
那個封面.....

阿黑顏雙V... ...
[H]mel 發表於 5-7-2013 15:49

當我知道佢的面具=佢的心情的時候我就不敢正視ww (其實係咪想講嗰首歌的ICON...
=================================

有冇人記得自己打完三首,過哂之後佢俾的%呢

好似100%以下就係failed先會見到的(廢話

至於上限係200%?三首全PERFECT ?
回復 支持 反對

換言之整個油尖旺
除了太荷跟mk88之外 又多一個地方有SDVX

不過大概不是新機吧
我玩的時候還看到螢幕中間 ...
Torchic╳小火雞 發表於 17-8-2013 09:18

話說今日打Rb都發現到類似的情況

有條頭髮痴左喺mon到,諗住抹走佢

點知抹唔走,先知道原來條頭髮痴左喺mon入面,嘛,都係唔影響個sensor吧

======================================

題外話(?)

呢幾日都真係幾大放送呢

一日開好幾首曲

U.N.那個因為15LV所以唔敢走去掂佢

玩ADVANCED都聽得出首野唔簡單.......更別說插圖吧
回復 支持 反對

我的焦點....已經去左DLS上面(ry

唔係東方的真係呢.....
回復 支持 反對

2ch都有人提到雙眼有「SDVX II」的字眼
仲有以下的呢張圖,唔知會唔會俾人檢舉呢OTZ.....明明就是遮掩了原圖的一部份吧...

回復 支持 反對