打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

BlackY 同Yooh的那個....該不會是Dynasty的續集吧

近來的新曲好似已經同我脫節=.=

都唔知首新曲有咩咁吸引....除左個封面

加上太貴了!太貴了!太貴了!

(因為很重要所以要說三次)
回復 支持 反對

段位LV7 96% 飲恨而終...

最尾嗰首我打都未打過就初見殺

對大量扭VOL的表示苦手,最慘的係關鍵的時候總係冇人同你MATCHING
回復 支持 反對

下次再打應該就會過,加油^^

我覺得香港之所以較難match到日本同好,似乎系因為SDVX唔會選ping值高既人l ...
XJX 發表於 3-11-2013 23:58

見到lv8有CIRNO BREAK已經唔駛諗

不過LV7第二首我搞到我得番5X%,嗰種同押好容易出事

卒之都係捱唔到,尾段好似要係咁分工所以不停MISS
回復 支持 反對

【SDVX II 】 True Blue 【EXH】

同苦草同一個effector....
回復 支持 反對

似乎有誤解?
苦草effector系SHOUTICE(RB苦草譜面製作人),True Blue effector系PHQUASE(SDVX大部分高 ...
XJX 發表於 27-11-2013 01:05

定係我睇錯ILLUSTRATOR(汗
回復 支持 反對

八段的課題曲望落去好似易左?

定係我喺jubeat玩得多而產生的錯覺呢...

===========================

XJX大的ICON係咪SPADA的那個....?
回復 支持 反對

新段位:
十段有在下最唔擅長既金縛

P.S. 玩新歌時記得留意BPM,有兩首變速,而且min/max speed差好遠。 ...
XJX 發表於 11-1-2014 01:42

其實有冇得暫時切換BGM的數值方便去調較HI-SPEED呢?

例如BGM120~180都算係容易

但重點係成首曲長期180,俾我整的時候卻係SHOW 120

短時間的心算實在麻煩
回復 支持 反對

雪女好難(/ _ \")
回復 支持 反對

不停咁加新曲我呢D唔係成日玩的真係唔知幾時先有可能解哂D曲

仲未計個d INF譜呢
回復 支持 反對

似乎只係單方面傳歌入SDVX III, 沒新歌移植去Rb嗎?
回復 支持 反對