打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 肥狗校場之死~

哈哈哈
回復 支持 反對

真係一笑置之
回復 支持 反對

哈哈真糸笑了
回復 支持 反對

多謝你證明左隻game已經完全失衡
6石天山輕鬆秒過百萬血

理智的玩家可以來分析下:
天龍2時代 :
6石平推大 ...
我是gm 發表於 19-9-2014 19:45

http://tl.uuu9.com/201411/1196812.shtml

你有冇留意國服玩家分享先?

首先,6石天山秒7石人已經唔係新鮮事啦.你去17173網睇都有人分享.國服原廠設計出天山原意就係高爆發力去殺人.呢個亦係天山特色.你冇呢個職業,呢隻game咪會悶囉.
其次,真元系統除左有屬攻真元,仲有體力真元.換言之你用真元加屬攻同時,你用真元都可以加體.你攻擊高左同時,你血亦多左去頂佢屬攻.
最後,你話"由於真丹出現 港服真元計埋寶石 使攻擊比國服有攻高的突破" ,我只能說真丹係加血而唔加屬攻囉.咁隻丐有冇食丹都好,血多過佢係事實(因為隻丐高石過天山),但都比隻天山秒,咁反映隻丐係虧囉- -

ps:識玩天龍呢隻game都知,抗天山一定唔會抗經脈,一定玩冰抗
回復 支持 反對

首先,6石天山秒7石人已經唔係新鮮事啦.你去17173網睇都有人分享.國服原廠 ...
x劍魂x 發表於 12-11-2014 18:18

睇到你咁講 真係好想同你瘋狂分析下 單屬同雙屬輸出既問題

首先同你講單屬同雙屬分別 姐糸一個加乘糸數1.5 一個加乘糸數1.3

再黎 就講下限 老母都知 龍紋現家已經可以去到-40下限或已上 呢個我拎完美武魂+8級龍紋下限黎比

所謂下限 以小弟所知 就係將已有屬攻再乘以下限數 如有40% 就等於該屬攻乘以1.4

以40下限為例, 單雙屬門派各1000屬攻

單屬輸出糸數:1000*1.4*1.5=2100

雙屬輸出糸數:1000*1.4*1.3=1820

呢度我無計外內攻 我只計基本糸數

2100-1820=+280輸出糸數 <------單屬門派優勝之處

再講港服真元糸統 無錯 港服真元糸統計埋石上去 睇落好似好公平 屬攻+多d 血又多d

但同時拉開雙屬同單屬門派距離既差距 你所講既血量增加 對於單屬門派黎講可能只需要打多2-3下 但丐幫,逍遙等雙屬門派可能要打多單屬門派1-2下

再加上單屬門派爆發技能強, 怒火連斬,移花接木 此2招單挑神技 你用黎同丐幫比我不敢置評 你話人多控技 事實你講得岩 但先手6石天山 有番咁上下屬攻要秒100萬血

同生5/10/12秒 點穴4/8/10/12秒   暗器5秒 強控3秒 呢個秒數要秒人我相信真係唔難 除非你手殘

不過你話人廢 都拎番d 可信少少既證據去支持你既說法 唔好單睇一條片就話片中2人 廢/勁 以上數據我未包含真丹數據 有錯請指出

結論:真元糸統只會將單屬門派同雙屬門派距離愈拉愈遠

仲有天山定位係暗殺/單挑方向 丐幫定位係平均/群戰 我講左咩自己諗下
回復 支持 反對

睇到你咁講 真係好想同你瘋狂分析下 單屬同雙屬輸出既問題

首先同你講單屬同雙屬分別 姐糸一個加乘糸數1 ...
12345685 發表於 12-11-2014 22:02

如果只用屬攻就判定真元令到單屬同雙屬距離加長,係一種偏見.
(平推情況下)丐屬攻唔夠天山高,真元因此而放大左呢個距離.同時丐血成長亦比天山多,真元亦放大左呢個距離.
呢個此消彼長既關係,相信原廠有好多測試先有呢個設定.只講一句真元係放大左屬攻同血差異.

其次,冇錯條片係得一條,但片中包含住幾場比武.換言之你唔係睇單一比賽去評佢.咁全部都輸既,難道仲唔可以作出評價?

最後,你話"再黎 就講下限 老母都知 龍紋現家已經可以去到-40下限或已上 呢個我拎完美武魂+8級龍紋下限黎比"之前,不如你問下你老母知5知先講啦.
回復 支持 反對

其實我想講天山d控技好虛。天山有苦天山知。
回復 支持 反對

如果只用屬攻就判定真元令到單屬同雙屬距離加長,係一種偏見.
(平推情況下)丐屬攻唔夠天山高,真元因此而 ...
x劍魂x 發表於 13-11-2014 14:33

如果增長左既血能夠抵銷真元同龍紋下限既輸出差距 只能說 少年你太年輕了 真丹事件擺明洗濕左個頭 要做番少少野去補番個差距 但同時又衍出左單/雙屬輸出問題

我諗只有雙屬同單屬門派先會清楚個差距

愈高石愈明顯

如果你話係單屬同雙屬輸出差距係偏見 就唔該你搵資料爬下173173 唔好係度同我廢UP

全6石單屬 萬5屬攻40下限UP 打10萬血都係2-3下  你真元可以抵銷到  

回復 支持 反對

首先,6石天山秒7石人已經唔係新鮮事啦.你去17173網睇都有人分享.國服原廠 ...
x劍魂x 發表於 12-11-2014 18:18

冇真丹的前提下 港服 攻擊:血量 比倒 比國服的高 (就算體力都計埋真元)冇真元 國服6體同7體的分別好少 61x11=671點體力(計埋件新裝)
少林多7萬血都冇 當然仲有差他方面的差距 可能十幾萬左右啦
正因為天山 所以國服冰抗一樣好瘋狂
一隻打手萬寶冰抗就可以抗死天山
因為琢刻符只有好耐一次的名動值先可以換倒
港服就好難抗死喇 轉盤抽的琢刻符多到掉
呢d係我港既港服比國服更加不平衡

如果國服發現血攻唔平衡 可以之後作出更新改新 例如出個神鼎+血
但港服d野 有時真係想講 搞到一塌胡塗
回復 支持 反對

天山單p皇者地位 冇人否定啦 殺手的設計
但群p天山輸出比的上丐幫?包括控制/攻擊
21秒移花完左都喺靠平推 輔助技能唔多

同埋隻game出左咁耐啦 仲睇唔透?
照你咁講武當最少血 最易被秒
少林最多血 頂得耐?所以???

如果技術分享影片/城戰熱烈打鬥片 都仲有得回下
呢類咁既貼 真喺得啖笑
有日你比人殺左你又喺垃圾?.?
果然神級網遊玩家!!!
回復 支持 反對