暗術討論區

原帖由 ngkongshun 於 2007-2-6 19:15 發表
我e家係20lv~~我想壓等...不過唔知道壓等有咩用~=="幫幫手

ngkongshun,

壓等的目的是,打好武功的基礎 和 賺技點,
以備將來成長的路,更易走。
回復 支持 反對

咁點樣壓等架~??不明白
回復 支持 反對

原帖由 ngkongshun 於 2007-2-7 17:48 發表
咁點樣壓等架~??不明白

HELLO! ..... ngkongshun ,

你好!
你是新手嗎??

那應該學會看回之前的post吧!
因為之前的post有說過相關的問題??

anyway,我也會教你的。

壓等意思是,你要在某一個等級(LV)內玩,不可升級。

例如:
你是33LV,想在這個LV內壓等,那你就打到經驗值(EXP)快到 95%時,
自行死忙,死到得番約 10%左右,之後又繼續玩,不停做這個遁環,
之於點死??你可選擇被怪打死、被人開紅殺死、去攻城戰邊玩邊死、都得!!
直至你覺得被動技能升得七七八八了、武功層數覺得ok了,
後就不用再這樣死,一直升LV去了,不要望番轉頭了,唔老禮嫁。^^

希望可幫到你想知的壓等問題啦!

** 記住,得閑就看下以往的post對你會有幫忙!

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
↖幻滅♂ray + 2 幫助會員

查看全部評分

回復 支持 反對

暗點先會miss架....@@
我而家23lv壓等.....全敏.....只不過簡唔中miss下
miss係咪計敏架??定係用白馬ge時候先會miss@@
thx~
回復 支持 反對

原帖由 noal 於 2007-2-9 11:05 發表
暗點先會miss架....@@
我而家23lv壓等.....全敏.....只不過簡唔中miss下
miss係咪計敏架??定係用白馬ge時候先會miss@@
thx~

hello....noal,

暗器的miss,不是看敏的數值,
而是看你的白馬招式層數。
大約在7層後,會有少少高率出現。
回復 支持 反對

請問 我果個 而家28lv

血內防打住暗技木法都15 護體13 組合15 強化4 仲有40萬技能點

能力
力15
體27
敏150
心24

裝 17+4*37
防身勁鞋+4*12敏
防身勁裝+5
防身精武帶+3*41防
15級手套*33
攻484~518
防用了金鐘369

七月11層
吐納8
金鐘8
太清7

白馬天羅都1

其他裝 33*37暗
防身白狼甲+4
33*52手套
鞋頭未買

如果練落去要點樣配點 同埋 邊方面要改
同埋30級想練陣法
賺錢方面而家唔計打到寶 2日150萬

本來想係17等壓 但係岩岩係墨香有老婆 想同佢一齊升 佢33級刀槍雙修有破暈真技

所以想同佢一起升

而家爆何首烏打食鬼  如果再壓我都係33級壓 或者唔壓 但技能點小到喊 =.=

回復 支持 反對

我想問下全敏暗 29 lv 600攻算唔算高?
回復 支持 反對

回復 #27 LYM 的帖子

唔算高,我覺得係一般偏低 =="
回復 支持 反對

原帖由 LYM 於 2007-2-15 21:48 發表
我想問下全敏暗 29 lv 600攻算唔算高?

SORRY!
我對攻擊力這一課無詳細探討過,不過也是這句........

只要你可在 2-3 下打得死有 110 技點上的怪,那就已經好好了。

.... 在此祝你 : 新年快樂,身體健康,學業進步。
回復 支持 反對

冇人幫到我嗎 /.\
回復 支持 反對