打印 上一主題 下一主題
收起左側

某論壇list~4500蚊砌到HD5750???

CPU: AMD Athlon II X4 ADX620WFGI 620 CPU [AM3] BOX 盒裝 (4核心)
M/B:  GIGABYTE GA-MA770T-US3 AMD 770 M/B 2.0

RAM: A-DATA DDR-3 1333MHZ 2GB Ram  
HDD: Western Digital WD3202ABYS (320GB, SATA-2, 16M, RE3)
DVDRW: Asus 24B1ST/B+W
(ps. 如缺貨, 將轉用其他型號24倍速DVD 燒碟機.)
DISPLAY card:  Gigabyte ATI RADEON HD5750 GV-R575D5-1GD
Sound card: 8聲道高傳真音效晶片
網絡介面卡: 內建千兆(Gigabit)網路介面卡,提供超便捷網路效能
火牛: DELTA ActivePower 400W GPS-400AA-100A P.S.
Gigabyte CASE
(預設GZ-X8, 其他型號機箱可能需要加錢)

組合特色:
- 使用AMD最新的Athlon II 4核心處理器;
- 使用 ATi HD5750 DX11版作為顯示晶片 擁有40nm 線程技術
- 主機板介紹: 按我查看
- 支援千兆(Gigabit)網路介面,以及IEEE1394介面;
- 符合歐盟RoHS環保規範主機板;
- 8聲道高傳真音效晶片; 及
- 使用電腦玩家一致推祟最穩定火牛品牌Delta(台達), 作為本機的電源系統, 令到主機可以有最穩定情況下安心使用;

Total: 只需HK$4,430(連安裝費, 送Microsoft Wired Optical Desktop 500 (PS/2) 套裝價值$130)

升級至4GB Ram 只需加$370

有冇古惑野?
回復

果個論壇,我覺得可信性幾高
回復 支持 反對

唔抵..
以下係我出既一張list^^"

AMD Athlon II X4 620 (2.6GHz) [AM3] $770.00
MSI 770-C45 770 AM3 M/B $470.00
A-DATA DDR3 1333MHz 2G Ram $320.00
A-DATA DDR3 1333MHz 2G Ram $320.00
WD 500GB 5000AAKS 16M HDD $350.00
MSI DI-R5750 HD5750 1GB GDDR5 $1030.00
MSI SATA DVD Writer $190.00
Cooler Master RS460 460W 80Plus (Bronze) $440.00
Case: $200.00
Total: $4090.00 [暫未包括砌機費用]
回復 支持 反對

唔抵..
以下係我出既一張list^^"

AMD Athlon II X4 620 (2.6GHz) [AM3] $770.00
MSI 770-C45 770 AM3 M/B $470.00
WD 500GB 5000AAKS 16M ...
※暗雲之雷※ 發表於 26-11-2009 20:08

呢粒u 好似冇L3[[mg_1_62]]
回復 支持 反對

呢粒u 好似冇L3[[mg_1_62]]
吉川李叉燒 發表於 27-11-2009 15:51

你#1個張list同我個張list既CPU係一樣

都係AMD 620!!^^"敬請看清楚^^"
回復 支持 反對

呢個論壇既負責人我認識. 我新機都係搵佢買.
其次 張List係包埋windows xp pro oem
事實上計清楚D 個價絕無取巧
而且佢唔用MSI有佢原因 事關塊板出事率幾高 而且始終無技嘉咁好
回復 支持 反對

MSI出事既底板主要係P45 CHIPSET..不過其實自己用緊~暫時未有問題

如果講用料~
技嘉個塊係US唔係UD
電容方面比較上差D

講真..
宜家320G同埋500G個價差DD~= =點解仲要出320G
回復 支持 反對

MSI 770-C45果塊都一般..

無咩必要執著是否全固態.

唔記得呢張LIST唔包WINDOWS XP.
套KB/MOUSE好似計埋落去
回復 支持 反對

電容同埋耐用性有直接關係...^^"

MSI有漢科5年保
技嘉有聯強3年保..

係香港..好似技嘉出名過MSI

不過最終都係睇返樓主點揀~~
回復 支持 反對