打印 上一主題 下一主題
收起左側

我真係覺得自己係痴線既 ;口; Yo!

關閉 [複製鏈接]
對於你個夢想..我有少少意見想講
有時候..夢始終係夢..正如我對我既女神既感覺一樣(你那個是王子吧)
女神始終是女神(王子始終是王子)
始終都是遙不可及..但若然一觸碰到的話..
可能又不是那味兒吧..甚至..女神會變 ...
*JIMI``]] 發表於 17-1-2010 18:50

其實我知道架, 因為係夢所以先特別美好
因為現實做唔到所以先係夢
即使係現實做到, 都唔可能同夢一樣

不過有D人呢, 成日嫌3嫌4, 又嫌自己既另一半呢樣唔夠好果樣唔夠好
成日諗住自己可以搵到夢中果一個
又唔睇下自己咩身世-.-
你選擇人, 人都同樣選擇緊你
所以先至有港女既出現

其實同邊個係埋一齊, 都各有長短架啦(意指優點缺點)
都一樣會有果D問題出現,
有D人成日郁下要分手
咁辛苦, 唔好拍拖囉, 囧~~

你抵讚MA~HAHA
讚一次架炸
拿, 多數好男人, 又唔拍拖, 一定有暗病(逃)

哈哈, 我見過呢句LOR!
係你POST係SKYPE, HAHA
果個POST勁好笑

因為人生缺乏左愛情就好似彩虹少左一種顏色咁, 唔完整
有愛情, 會更完滿
不過都要同時維持到其他各方面既野

因為我覺得, 愛情既字典入面係無永遠呢個生字
回復 支持 反對

其實我知道架, 因為係夢所以先特別美好
因為現實做唔到所以先係夢
即使係現實做到, 都唔可能同夢一樣

不過有D人呢, 成日嫌3嫌4, 又嫌自己既另一半呢樣唔夠好果樣唔夠好
成日諗住自己可以搵到夢中果一個
又唔睇下自 ...
牙翎 發表於 17-1-2010 23:50

well...so dream is just a dream
we should come back to the reality..

無錯..所以我一直都無拖拍 haaaa!
因為我仲未放開自己...仲係太挑剔!
有要求 先對自己有個交代麻!

愛情..um...我又唔覺得係必要既..
宜家我用音樂黎代替緊愛情既空虛同寂寞囉..
但係中間既difference就要自己去bear..
係有個差距架喇..但都無計..
唯有習慣(我就慣晒lu...)

睬睬睬!! 我有cancer都未到有暗病 haaaa!
回復 支持 反對

支持支持
Happy New Year!
回復 支持 反對

well...so dream is just a dream
we should come back to the reality..

無錯..所以我一直都無拖拍 haaaa!
因為我仲未放開自己...仲係太挑剔!
有要求 先對自己有個交代麻!

愛情..um...我又唔覺得係必要既..
宜家 ...
*JIMI``]] 發表於 17-1-2010 23:55

沉睡中的主角怎會怕寂寞~
想要幾多P都無問題

我諗你係未遇到岩FEEL既姐, 有時就算條件都幾岩自己
但係無FEEL...一樣唔得
時機未到姐, 讀住書先囉~~

依家既我就有係D覺得有FEEL, 對方條件唔係太差, 等我適應左對方係鐘意我呢個事實
我就會考慮下自己個狀態岩唔岩拍拖, 如果無乜大問題
我就會拍

但係如果自己無FEEL, 對方條件幾好都係無用的...就算對方係對自己好好-,-
只會換來, 你是好人..囧!

教BIO個MISS同我有一次傾計,
我話有D傷痛, 經歷一次就已經夠,
MISS話, 但係人生中既傷痛又豈止一次呢?
所以我已經學會幸福只係EXTRA既, 唔係必定會有,而傷痛係一定會有, 抱住咁既心態去拍拖
之後MISS就微笑, 可能覺得我傻

或者我咁諗係會好過D既, 無咁大希望, 都無咁失望掛, 如果我真係做得到

愛情, 唔係必要, 不過如果有, 人生就會多份另類既甜蜜~
工作學業上既成就, 俾到一種甜蜜你
家人朋友都俾到幸福甜蜜你
愛情更加不在話下啦

如果你一試過有愛情, 你就又要花好長好長既時間去習慣
人係好難習慣寂寞
但係就好易習慣戀愛, 有個人陪

哈哈, 好難講架WO
絕種好男人但係唔拍拖, 一係有暗病, 再唔係就係唔鐘意女仔...即係BL-.-
回復 支持 反對

沉睡中的主角怎會怕寂寞~
想要幾多P都無問題

我諗你係未遇到岩FEEL既姐, 有時就算條件都幾岩自己
但係無FEEL...一樣唔得
時機未到姐, 讀住書先囉~~

依家既我就有係D覺得有FEEL, 對方條件唔係太差, 等我適應左對 ...
牙翎 發表於 18-1-2010 00:13

w0w...小翎你已經諗到玩幾P..曳曳囉 haaaa

um...岩feel又點..我岩佢唔岩 佢岩我唔岩囉 a_a
所以..都唔到我控制...同埋..我份人又吝嗇 haaaa
又挑剔 又麻煩 又要自由 但又想有人管下啵..

咁我都明白..歌都有得唱喇..
莫若你話選擇人 人亦能選擇你 麻..

我自己就諗野悲觀開既..所以一早就傷透心
睇穿睇透晒..對於一切現實都化晒..
所以都無咩寂寞到傷心呢回事

haaaa 我反而係lonely慣..
萬一要我拍拖 可能仲唔慣..

我宜家又未有咁強烈既需求既~_~...
但我一定唔會BL..haaa!
回復 支持 反對

女人? 成橦樓都係姑娘...
只係有邊D係睇得上眼
而又睇得我上眼既姐 haaaa...太麻煩喇
(你講緊好似JIMI咁好既男人缺貨緊呢..haaa!

lol....可能你呀嫂中過招 xd!
宜家好少好女人架喇 /___\ 正如小翎所言吧!
對呀..x' ...
*JIMI``]] 發表於 17-1-2010 15:38
佢就係中過招先同我講 lmao
少唔代表冇嘛. 睇你點睇咖姐
最煩就係要就學期假期=.=
有得抵? 我個團d人都係6k-7k左右ja ;(想睇相到時xg睇囉囧
回復 支持 反對

佢就係中過招先同我講 lmao
少唔代表冇嘛. 睇你點睇咖姐
最煩就係要就學期假期=.=
有得抵? 我個團d人都係6k-7k左右ja ;(想睇相到時xg睇囉囧
Janelle`:3 發表於 18-1-2010 02:45

咁佢真係唔好彩 lol...
少先顯得值錢呀麻? haaa (值錢野通常都落唔到我手上 orz..)
咁又係既..學校假期=報貴團...
回復 支持 反對

w0w...小翎你已經諗到玩幾P..曳曳囉 haaaa

um...岩feel又點..我岩佢唔岩 佢岩我唔岩囉 a_a
所以..都唔到我控制...同埋..我份人又吝嗇 haaaa

咁我都明白..歌都有得唱喇 ...
*JIMI``]] 發表於 18-1-2010 00:31

哈哈, 你明白我既A_A

又挑剔 又麻煩 又要自由 但又想有人管下啵..<<完全可以用梨形容我
俾人管果陣又要曳, 想反抗-.- 想自由
自由果陣又想有人管
人就係咁麻煩-,-

或者可能一開頭以為夾, 點知一齊耐左先知根本唔夾
就算性格夾得埋, 大家個理想或者人生觀方向唔同, 都已經可以引起好多爭執

陳百強既等, 超好聽

我就係因為極度悲觀, 所以先好開朗
物極必反, 個個都話我開朗好動
但係最心底既我係好宅XD
總之鐘意靜態, 但係響人地面前就動態到爆HA

你咁多假設架~~
點會有人習慣寂寞, 只會習慣係一個人行動姐~
寂寞係一種感覺, 除非你秒秒都係咁寂寞LA
莫非真係秒秒都充滿寂寞?!
咁大件事0口0!!

哈哈~唔知架, 可能遲D.....HA
回復 支持 反對

哈哈, 你明白我既A_A

牙翎 發表於 18-1-2010 12:44

haaaa...知你呢方面需求大喇...
做咩咁大食先? haa 又肚餓?

um...我都係咁..所以簡單黎講
就係想搵個人可以治到我 lol..
最緊要都係夠醒..咁我先最鐘意..
不過做到咁 真係1D都唔簡單呢..Orz

好多時候..我都會聯想一下同對方既路係點行法..
所以我會飛埋一邊自己諗諗諗..
最後既結論 就係諗到連開始都無 haaa! yo!

係咪聽我節目多而識既先首歌 a3a..?

um..我唔否認你呢種態度既..
因為我自己都係一個內外極不一既人
我外表會要求自己做到好talkative..
好似好positive咁..but..u know...sighhhh
所以我會搵好多野俾自己做..
用工作黎壓死自己..壓到自己無氣透就最正喇..
只有咁 先至可以令到我自己唔會亂咁諗野..
做做做做做...(終於明白細細個個時睇處女座點解係個工作狂)
(原來係逃避既好方法!!! {拇指} )

um...我記得係米米個xg度睇過一段野..
後黎我自己都copy左俾自己睇..如下:

一個人久了,會懶得戀愛
一個人久了,朋友會越重要
一個人久了,會越來越喜歡聽歌
一個人久了,電話會常常忘記帶
一個人久了,就會養成一個怪癖
一個人久了,對愛情會越會越挑剔
一個人久了,除了寂寞點外還是蠻開心的
一個人久了,會慢慢變得成熟起來
一個人久了,會比以前更重視更愛父母,更重視親情
一個人久了,對所有的節日大多沒什麼期待
一個人久了,聽到看到別人一對對的很甜蜜,心裡多少還是會有些介意
一個人久了,會喜歡買很多鞋子,帶自己去很多很遠的地方
一個人久了,會覺得無拘無束自由自在天寬地廣
一個人久了,愛情會變得越來越不重要,取而代之的是錢和事業
一個人久了,愈越來越理性,越來越現實
總之,一個人久了,是很幸福的時光......
即使有一點點無聊和寂寞
但是游走在自己的街道上,什麼都可以無所謂 沒有任何束縛
即使很多人都在疑惑
你,為什麼沒有告別一個人的時光
因為
一個人久了,會上癮的...

所以..我宜家上左癮la...haaaa
回復 支持 反對

咁佢真係唔好彩 lol...
少先顯得值錢呀麻? haaa (值錢野通常都落唔到我手上 orz..)
咁又係既..學校假期=報貴團...
*JIMI``]] 發表於 18-1-2010 11:49
係=.=我都好驚.不過我有fd陪A_A 同埋應該有tutor
um-.-我指既點睇係 有半杯水定得番半杯水既睇法
同埋睇你點睇好女人啦 -.- 大陸個d得個靚`
最多咪有氣質.但有時有d野都係扮出黎?
我求先聽風show快活人.
佢話有單國際性新聞. 有個中國女官員.生得好靚.
咁去第2個國家參加d展覽`朝早係酒店度食自助餐
佢行埋去 徒手拎起d 1件件既野食 咬一啖再放番落隻碟度
話呢d野點食 我有比錢咖!   咁-.-~
囧了-_-
係囉-/\-我呀媽之前成日趁我番學報平團去旅行
有次試過1年去3-4次=.=~~~
回復 支持 反對