查看: 6023|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 大家覺唔覺瑪奇小左好多人??

我覺[[onion_56]] [[onion_78]]
回復

我不覺
反而最近瑪奇版人流多了很多^^
回復 支持 反對

-w-指我嗎???(拖
現在是上學時候
假期會多返D人
回復 支持 反對

不覺
我係安ser 之前g4~g8 果時 多人時都係ser full 其他ser mo野
e家 1ser full 加 2~3個ser 擁擠
對一隻出jo幾年ga game 玩家人數唔單止mo下降 反之有升 已經拍晒手掌了
回復 支持 反對

差唔多
可能會小左小小
回復 支持 反對

我由出GAME開始一直支持.....可惜係....心理上接受唔到(7日重生.)

不過我可以話瑪奇係NO.1既GAME@@!!!!
回復 支持 反對

點解接受唔到7日重生........你想一日重生?
回復 支持 反對

比起以前
現在算多的了...
自重免費之後啊...(ry
回復 支持 反對

大佬隻game出左幾年了
回復 支持 反對

講比大家知 好多老手都對7日重生不能接受 本人也是
不計重生費
就game公平性去睇已經有問題
人地舊玩家o係本來o係前三年多一直三星期重生 "慢慢"地"培養"角色
三年之後 如果那玩家暫時不玩一年 剛剛瑪奇推出1星期重生一次
那別人玩3年才到的境界 你一年不就追到了嗎? 公平?
瑪奇一直改板 已經十分優待新人 生活技練得比之前易
改做 淘金 扣更多的減敏裝 扣成功率水 扣成功率溶爐 羊毛包 做布的手套等等
已經對別人之前辛辛苦苦升成的生活技 不公平了

除了不公平現象 第二個原因是 影響隻game ga生存時間
重生3倍快下 ap獲得能力正比下的快也近3倍
升技除了要經驗上100 重要的還是要ap
安ser已經見到上7000lv以上的神人 加上探經 生日ap
ap也快9000吧
瑪奇技能不升段 全升到上限也用不過7000ap
那便像其他game一樣 大部份人開始頂lv了 便有壓力要開放更高lv
瑪奇也是 開始會更多人ap多得沒技升
難度瑪奇不理他們 不開新技能?
開始不多人頂ap時 可能壓力不大
但明顯開技消ap的速度遠不會及3倍重生下的ap增長
最後只會不斷有人 玩mo可玩下 暫停不玩
好運的 會回來 不好的 可能就那裡流失了

我是開瑪奇半年便玩 本人升lv不是太努力
可是比我努力多去升lv的舊戰友們 朋友們.......... 大多沒玩
在3星期重生也有這個問題 一星期重生不是更嚴重嗎
回復 支持 反對