打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新人一問~_~

請問 打緊怪個 陣 唔知佢用重擊定防禦 咁點好?
回復

幾本上UP技方法係,先風車1RANK>重擊1RANK暴擊1RANK>無限斬擊1RANK>精通格鬥1RANK>冶煉1RANK打鐵1RANK樂器演奏1RANK,防禦最後先UP

之後你用神之刃雙手劍做精武一係改做,跟住你就能夠一下重擊殺一隻怪,用風車都可秒怪一大堆怪,
幾本上隻怪無幾會用技能,重唔死用風車,等佢衝過黎,然後踢佢,如果旁邊無其他怪的話可重完用反擊等佢過黎,
一係重擊完,用火(用火打怪怪會到地就無機會用技),即刻再用重擊打佢,不過好危險,
你第一下重擊,重完,行近隻怪少少,如果你招風車1RANK行好少就夠,用風車踢佢,踢唔死,用防
給果玩一間間房,用重擊,打隻怪去牆,風車踢佢,再用重,如此類推打到作死為止
一係同重物一齊打怪,你用完重擊,即刻派隻重物去重擊,佢重完即刻到你重,係咁重做E個動作,隻怪一定屈得死
對住D打D有霸體GE怪(即係打佢佢冰冰聲,擊退唔到個D怪)係咁風車,可令佢出唔到技
基本上打到隻怪用唔到技就得,

想知到佢用咩技,就派隻重物打佢米個到佢用咩技囉

最幾本探險20LV,等級50先好重生,等級唔好UP太高,UP多D探險因為累積等級過左300打主線任務要打高級....
回復 支持 反對

防左既話佢會行得慢,重擊既話佢會好快黎打你
回復 支持 反對

我fd話有d勁怪識抄 防黎用重擊的 !
回復 支持 反對

幾本上UP技方法係,先風車1RANK>重擊1RANK暴擊1RANK>無限斬擊1RANK>精通格鬥1RANK>冶煉1RANK打鐵1RANK樂器演 ...
keithho1219 發表於 12-3-2010 01:47

信じるならシネ。。。
這種升技方法還真是棒極了
我相信一輩子都不用升樂器演奏了
打鐵要一知道要多少錢多少材料多少時間多少心機多少運氣
如果要一才打算點其它我佩服你的勇氣  但我建議你刪遊戲算了
另  Re樓主問題
防跟重的最基本分別方法就是閃光後走路跟閃光後慢行
AI比較高的會有「偽防禦」  閃光後慢行重擊
有一種看閃光的一瞬有沒有跑
如果在閃光後依然有跑才變成慢走的話就是重擊  立即慢行的是防禦
如果原地閃光慢行的話  請轉用風車對付  幾乎是無法分辨的
回復 支持 反對