樓主: leotang1994
打印 上一主題 下一主題
收起左側

~◙ 戀▧愛◙ ++"未經歷過,,也不知道什麼叫愛*

上集
係尼個時候

有人入左黎

正確d黎講應該係兩個人

....邊個呀??!

睇唔清楚...帶番副眼鏡先

睇真d @0@原來係丫怡同丫文

~陷阱.....

怡:既然你應承同我合作,,頭先做左第一樣野..叫丫臻黎..第二件事就係...將丫臻放

係丫琪隔離

文:[[尼個女人搞咩呀..]]((放左))

怡:尼度無你既事喇,出去等我[[其餘既野...就等我做]]

跟住佢將臻同琪對手互攬住相方既腰

怡:雖然你地咩都無做過,,但係係旁人去睇就第二樣野喇((望下幾點))睇黎主角就到

啦,,等我迎接佢....帶佢入戲啦

~門口~

君黎左

怡:君??你黎做咩呀

君:仲洗問..我梗係黎睇丫琪啦 [[咁都要問........]]((準備入去))

怡:下~你唔可以入去架((擋住門口))[[我越係阻你..你就越心急.. 咁樣我要既效果就

越好]]

君:行開

怡:唔得架[[入啦,,我準備左好多野俾你]]

君: ((推開怡隻手去開門))琪!!我黎....((見到丫琪同丫臻訓埋一齊))..左....

怡:君..丫琪同丫臻無架......

君:無野??一男一女訓埋係同一張床仲要攬到實,,尼d叫無野?

怡:你唔好亂諗啦....可能....

君:可能咩呀??.....可能佢地玩得累左..所以一齊訓係同一張床,, 係唔係咁呀??((走

左...同時..跌左d野...))

怡:好多謝你合作哦,,丫~文~((奸笑中))

文: ((望左丫琪度))琪...對唔住.....

怡:快d搬番好佢地兩個...之後當咩事都無發生過

文:[[琪.......對唔住.........]]((搬番好,,走左))

~兩個鐘後~

臻: ((醒左))個頭好痛><,,琪??醒下啦......

琪:做咩...嘩.........個頭咁痛既-----藥既副作用

琪:點解會咁既

臻:我都唔知呀,,正係記得食完個蛋糕之後就覺得好暈啦,,唔通..係個蛋糕??

琪:無可能...個蛋糕係娜整既,,而娜份人又咁細心,,所以唔係

臻:咁係咩呢..係邊度出左問題呀??((摀住個頭))[[一諗野個頭就更痛]]

琪: ((睇穿晒丫臻))算啦~我地既然無野就唔好諗喇

臻k~

琪:你番屋企休息下啦

臻:咁好啦~8((走左))

琪:...咦,,((見到地下有d野閃閃下))尼條.....係丫希個條....鏈((撿左起黎))

~君個邊~

君: ((內心掙扎中))

天使:或者佢地另有原因呢?

惡魔:唔洗審佢地實有野

天使:點解你唔試下了解下佢地點解呢

so丫君去左搵琪咁岩就係門口聽到......

琪: ((琪搵到條鏈就打俾丫君))

娜:喂

琪:娜!!我搵番條鏈啦((開心))

娜:鏈??丫希個條

琪:^^5,,我終於搵番丫希俾我條鏈((電話無電..cut左線))

君:邊個係丫希((衝左入黎))

琪:佢係.........

跟住會點???點點點點點點點點點點點.................==''''

睇睇...............
回復 支持 反對

上集講到

娜:鏈??丫希個條

琪:^^5,,我終於搵番丫希俾我條鏈((電話無電..cut左線))

君:邊個係丫希((衝左入黎))

賭注~

琪:佢係.........

君: ((見到琪條鏈))原來條鏈係妳架((cool))

琪:條鏈係丫希俾我架

君: ((尼個時候既丫君已經將天使講既野忘記晒))又多個男仔((冷笑))妳究竟背住我

同幾多個男仔有一手

琪:你講咩呀...咩一手呀...佢係我...

君:哼~夠啦,,條鏈有咩咁重要((搶左條鏈跟住扔左出去))早知係妳既...我就唔執

琪:你~你做咩呀....((跑左出去,搵條鏈))

娜唔知琪既電話無電,以為發生左d咩事

so娜就黎搵丫琪,但係一入到黎卻一個人都見唔到

娜:我想問下尼間房既病人係邊呀

護士:陳心琪??

娜:55

護士:哦,,頭先有個令仔既男仔入左去無幾耐,佢就好緊張咁跑左出去,我想阻止都黎

唔切

娜:哦,唔該晒[[好令仔??個個一係臻,一係文,一係丫君,,出面落咁大雨,個傻婆搞咩

呀]]

~醫院下面~

娜:琪~琪妳係邊呀((見到琪係醫院後面既花園度,好似搵緊野))琪~落咁大雨,,妳係

度做咩呀?

琪:我...我搵緊條鏈呀

娜:又話搵番ge((幫手搵))

琪:丫君....佢無端端入左黎...之後佢問丫希係邊個..又話咩一手...跟住..跟住佢就

扔左條鏈落黎

娜:丫君?依家落咁大雨,,妳無可能搵到架,等落完雨先繼續搵啦

琪:唔得呀..

~~~~兩日後~~~~~~~

娜:點呀??((自從個日之後,,琪就日日都黎搵,而娜都陪佢搵))

琪:仲未搵到呀...((失望))

娜:我都未搵到呀.....繼續搵啦,,實搵到既

琪:算啦~唔好再搵喇

娜:但係妳隔左咁耐都搵得番條鏈,咁就證明妳同條鏈有緣啦

琪:既然係有緣既,,咁遲早都會見番既

娜:但係...

琪:算啦,,住左院咁耐,終於都可以番屋企啦,,太好啦((今日丫琪出院..不過佢無話俾

其他人知,除左娜))

娜:琪..我突然醒起d野未做,,妳番屋企先啦

琪:咁...好啦,,88

~~丫琪番屋企途中~~

a:喂,令女自己一個呀,,不如一齊去玩

琪:唔想去

d:係咪咁唔俾面呀

琪:你好煩呀

c:去啦,,玩下姐,,睇妳唔似咁唔玩得哦

琪:我係玩得呀,,但係本小姐今日心情唔好,,精精地就行開

b:唔行開呀,,除非妳陪我地去玩啦((搭住琪膊頭))

琪:放~開~你~隻~手~

b:死都唔放

琪:你唔好撩起我把火

a:令女唔好發火

琪:係你地攞黎架,唔好怪我,,你地想我用咩打

a:有條件

琪:好呀,,講啦

a:我地win左,,妳要陪我地去玩;妳win左,我地就俾妳走

琪:好似幾好玩咁哦,,勾手指尾---一講起玩,,丫琪就精神晒

a: [[尼個女仔好可愛^^]]好呀

d:四挑一

琪:驚你呀

a:唔好,,人地女仔黎架,一對一啦

琪:邊個先??一齊上?

a:我^^一對一

琪:又好((尼兩日第一次笑))

a: [[笑得好甜呀,,唔好以俾妳受傷,,咁唯有....就咁決定啦]]
回復 支持 反對

.....................過左一陣

a:我輸啦,唔好打,我唔夠妳打喇

琪:唔制牙>3<你讓我既

a:唔係呀,我真係唔夠妳打架

d:[[明顯就讓賽啦,,都唔知丫雨你搞咩架]]

琪:我最憎人讓我....咁啦,,一年後既今日,,我地係尼度等,再決一勝負,到時我一定唔

駛你讓架,,我會名正言順咁贏你架

a:好呀,,不過...如果妳唔黎咁點先

琪:唔會既

a:我話如果==''

琪:吾........

b:嫁俾丫雨囉

d:係囉

琪:好呀[[還掂我實到既]]

a: ((左紙筆))寫低啦

琪:=3=''寫未寫,,,如果我陳心琪係一年後既今,唔黎同...你叫咩名?

a:雨~亞雨...林亞雨

琪:淋下雨??((笑))

雨:==''係林~亞~雨~[[T^T咁都聽錯...]]

琪kay^^我唔黎同林亞雨決一勝負就要嫁俾佢,,你都要寫呀

雨:我林亞雨係一年後既今日,,唔黎應戰就要娶陳心琪,,咁得未呀[[佢真係好...得

意]]

琪:^^一年後既今日見啦~88~到時我一定比依定更強

雨:88~再見啦

~~講下丫娜做緊d咩先~~

其實娜佢要做既事就係去學校搵君!!!!!!!

娜: ((捉住君))你知唔知點解丫琪會咁重視條鏈呀

君:鬼知....我亦都唔想知個個女人d野

娜:個個女人.......條鏈係...佢係丫琪初戀男友送架

君:咁又點呀,,關我咩事

娜:關你咩事??虧你講得出....你想知丫希係邊個嗎?丫希就係琪既初戀男友...而佢

就係一次幫派仇殺度為左救丫琪.....死左....而條鏈就係希死前一日送架..自從希死

左之後都好少見到佢笑...直至佢預到你,終於見番丫琪笑,點知...你咁 hurt佢..仲整

唔見丫希條鏈..之後佢仲冒住大雨去搵條鏈,但係搵左幾日都搵唔番

君:琪.....原來..原來件事係咁....我仲對妳咁.......

娜:你要做d咩..你自己諗下啦

君:琪.......((跑左去搵條鏈))

~~點知撞到丫怡~~

怡:君?你去邊呀

君:我要去搵丫琪條鏈呀

怡:但係出面落緊大雨喎[[原來你仲忘記唔到佢]]

君:我唔理((沖左出去))

怡:[[係你迫我架....我係絕對絕對唔會俾你地兩個一~齊~]]

跟住怡會點對付尼一對可憐既情人

要十卜下我@~@+

-----------------------------------------------------------

我本來係尋日打左........

點知佢話我過左1萬字唔俾post............

我係回覆度打架.......又無備份.......搞到今日先再打過

今次post多左^^--------你地整日話post得太少,,so我打多左^^

今次要post兩次先post得晒^~^kaka'''''打到深夜............
回復 支持 反對

上集~
琪:最多兩年,,不過最少都要半年

娜:半年??咁耐

琪:都好過兩年呀

娜:咁又係..==''
意願己決~
~機場~

娜:妳唔諗住同佢地say bye啦

琪:唔喇~我驚我見到佢地會唔捨得呀

娜:....

琪:如果佢地想黎搵我既話,,唔好俾佢地黎

娜:咁如果我想黎呢??

琪:妳...就要諗下先

娜:搞錯呀><仲話best fd...

琪:夠鐘上機啦^^~byebye,,有咩就係msn or電聯啦,,88

娜:88.....

~學校~

文:點解丫琪無番學既,,唔係出左咩事呀??

娜:佢...

M:拿!!同學~我地尼班有個同學好榮幸可以成為今年我校同日

本學校既交流生,,佢就係陳心琪喇

君,文,臻:妳講咩話

M:陳心琪同學代表我校去日本做交流生^^今日飛左啦

~放學~

君:點解佢無同我講

娜:尼個問題我都想問你呀,,丫琪之所以去日本極有可能因為你

君:我........

文:咁佢有無話因為咩

娜:佢正係叫我唔好俾你地去搵佢

臻:下...咁點得架~[[我唔見丫琪一日都唔掂,,仲要咁耐..]]

君:唔好搵佢...

娜:連我都係呀T^T

君:我要去搵琪

娜:你認為有用咩,,你唔知佢讀邊間又唔知佢住邊

君:......

琪:仲有丫琪都唔想見到你

君: [[唔想見到~我~]]((自己走左))

文:妳咁講太過份喇,,佢地究竟發生左咩事牙[[唔通...係個件

事]]

娜:係咁既...個日係醫院...((下刪三百字))

文:原來係咁[[搞到仲以為係我....搞到咁]]

臻:但係都無理由要飛去日本做交流生架??

娜:我都唔明呀...=3=頭先個d我都係估估下

下集會講丫琪係日本d野
回復 支持 反對

上集~~

琪:近排kihei有無咩事呀,Vi??---kihei係以琪同希既譯名改既,,

而kihei係希爸爸傳落黎,but丫希係一宗仇殺中為左保護琪而上

左天堂,so依家kihei就由琪打理

交流生~~

琪:近排kihei有無咩事呀,vi??

v:天下太平,,一切良好呀^v^

琪:咁就好喇

v:其實尼d野妹都唔洗擔心牙,,妳呀~每個星期都打黎,,我地尼

邊有咩事又會通知妳

琪:咁又係((笑左笑又回復個cool樣))

v:[[做咩呢?ki好似有心事咁既]]係哦,妳今次番黎做咩?無可能

正係為左黎睇我((撥左下頭髪))

琪:省d啦你....

v:咁為左咩,,好講啦哦((吱丫琪))---丫琪最怕吱

琪:唔好,,喂>3<...我講啦我講啦

v:咁先乖架嗎

琪:其實我今次係黎番學架

v:=0=''下...下下下下下下下..

琪:5...

v:搞咩呀

琪:我黎做交流生~

v:哦=="why?((驚訝))

琪:係牙
回復 支持 反對

v:咁na呢??

琪:哦~原來有人掛住na,,你衰啦你

v:=='講啦,,plz!!

琪:佢唔黎

v:impossible~妳黎既話na就實黎架

琪:係我叫佢唔好黎

v:T^T點解...點解呀....妳咁狠心

琪:算啦vi~人地有左丫樂喇

v:樂??邊個黎架((憤怒))我要搵佢

琪:下....無用架,人地係真心相愛,而你尼d係一廂情願咋[[一廂

情願~我又何嘗唔係牙...我對丫君一直都係一~廂~情~願]]

琪:等....我都想...嗚嗚...
回復 支持 反對

[誰人u love,誰人u care..]((電話響))

琪: ((睇來電顯示))喂~

君:琪,,妳做咩去日本做交通流生牙,我好擔心妳呀

琪:你一直都呃緊我,,我唔要再聽到你把聲呀((cut線))

君:琪.....

[誰人u love..]

君打黎

琪: ((cut左線))......

[誰人u ..]

重覆大約十次.......

[誰人u love..誰人u care..]

琪: ((聽左))...

君:琪,,妳終於肯聽我電話喇,我唔理之前邊個係妳面前講我d

咩,,妳只要聽我一句.....續~
回復 支持 反對

上集講到~~
重覆大約十次.......

[誰人u love..誰人u care..]

琪: ((聽左))...

不自私便放手~~

君:琪,,妳終於肯聽我電話喇,我唔理之前邊個係妳面前講我d

咩,,妳只要聽我一句..相信我..我愛妳

琪: ((喊緊))我...都好愛你..但係我唔可以為左自己而令

你........你都係..唔好打黎...((cut左線))

君:令我咩呀...妳要講我先知架((握實拳頭))

~~~
天使琪:既然件事都解決左就唔好再諗,,妳都應該放手啦...唔

好再為尼d野而唔開心,,將唔開心既野忘記左佢

琪:55((喊得好大聲)) 鳴......嗚嗚..

天使琪:妳喊啦!!喊完就無野喇

~三日後~((轉番日文))

v:ki,,妳今日番學牙?

琪:係呀^^好期待

v:套校服....妳覑得....

琪:點呀@^@

v:套校服妳覑得好襯妳,, 好令^^

琪:真既^^((轉左個圈))

v:不過我諗na覑應該仲好睇

琪:魚^3^

v:[[睇黎妳都開心番,, 原來喊真係有用..]]---琪個日喊到大聲

到vi都聽到

vi回想~係丫琪未去日本前,娜打左個電話俾vi

vi:mo shi mo shi---咩事,咩事

娜:vi~

vi:na,,好開心妳肯打俾我T~T

娜:我有緊要野同你講

vi:係((認真))

娜:係咁既,,丫琪要黎日本,,你幫我搞掂d野佢啦

vi:係

娜:仲有ki好似唔係太開心咁,,你要幫我好好睇實佢呀

vikay!!包係我身上

娜:thank you''

v:咁妳會唔會黎呀???

[嘟..嘟..嘟.]((收左線))

v:==||算啦~總之我會好好咁幫na睇住ki架喇^^

~番現實~

琪:我番學喇((躬身))-----禮貌黎架

v:小心d牙,,洗唔洗我送妳番學呀^^

琪:好呀^^

v:等我車匙先^^

推左架車出黎,,推??無錯係推!!!

琪:下=0=||單.... 單車....

v:^^最好係尼架喇,,單車都係車,妳唔可以歧視單車哦

琪:^v^ok,,我坐後面

v:緊係啦,,等我尼個令仔司機送妳番學啦((拍心口保證))坐好

啦!!

琪:係^^

續~~
回復 支持 反對

上集~~
推左架車出黎,,推??無錯係推!!!

琪:下=0=||單.... 單車....

v:^^最好係尼架喇,,單車都係車,妳唔可以歧視單車哦

琪:^v^ok,,我坐後面

v:緊係啦,,等我尼個令仔司機送妳番學啦((拍心口保證))坐好

啦!!

琪:係^^

迷路~~

坐坐下....

琪:vi((見到d人行得好快))

v:嗯?

琪:點解d人行路快過我地坐

v:=~=''係咩....((我睇..))又好似...係哦...哈哈.

琪:==''[[無你乎..]]

v:我知點解喇 ((大聲))

琪:??

v:因為我都未開始踩 xD''

琪:...係哦..無發覺添[[好瘀牙>~<]]

v:聞唔聞到有陣~洛~味

琪:-3-聞到''

v:出發lu~喔~ho((踩得好快))

琪:牙>^<洗唔洗踩得咁快牙...爽呀~~

v:~yeah~wa~ho~~~((落斜中))

琪:踩得咁快,,恩住炒車呀..

v:妳同我定~~ar.......

琪:喂!!小心呀((見到前面有棵樹))

E~~~~~剎車聲

bom......

v:ki..妳無野呀嗎??

琪: ((仇視中))VI~~

v:k....k..i.......ki~((留冷汗))

琪:vi!!!!!!!

v: ((發覺唔對路))嘻....I am so SORRY((跑))

琪:你同我企係度><

v:NO~企係度未俾妳~打~

琪: ((追都條巷仔,,vi就唔見左))死人vi((周圍望下))尼度...唉呀~[[掛住追vi,搞

到盪失路...死啦..尼度邊個黎架,無番黎咁耐,,唔認得d路...]]

a:妹妹@@盪失路呀

琪:係呀==''[[睇唔出咩..]]

a:不如等我帶你出番去呀

琪:好呀^^

a:睇你尼身打扮,,妳係xx中既學生??

琪:恩

a:帶妳到學校呀

琪:^^

x:省d啦,牙叔~((拖住琪隻手跑))

琪:你做咩呀

x:救妳囉

琪:你~未個日係機場個個

x:係呀

琪:點解...

停低左..

x:頭先個個牙叔唔係好人

琪:你又知??

x:佢係尼度出晒名既大~淫~蟲

琪:但係..睇落都唔似...

x:有好多野都唔可以睇表面架

琪k,,^^咦((見到佢套校服))你...都係xx中既人?

x:係呀^^~上車((有車黎接佢))

琪:thx''^~^

~~~到左學校

x:到喇

琪:我先上去喇,,8~

x:8~^^

琪:頭先好多謝你

x:^^

...........

續~~~~
回復 支持 反對

上集~
x:到喇

琪:我先上去喇,,8~

x:8~^^

琪:頭先好多謝你

x:^^
緣份~
~課室~

[砰砰~砰]---開響炮d 聲

琪:牙..>< 做咩呀??

全:歡迎~

琪:[[咁既歡迎..都係第一次]]^-^''

[砰~砰砰]又黎多次

x:嘩呀><''做咩呀??

全:歡迎~

x:係妳?

琪:係你??

全:係呀,,你地同班呀~

M:歡迎兩位交流生

琪:你都係交流生

x:^^妳都係

M:自我介紹下,,男仔先

x:哦~大家好!我叫陳俊熙,叫我熙

琪:大家好牙^^我係陳心琪,叫我ki或琪^^

熙,琪:請多多指教!!

M:等我幫你地安排座位啦~ 琪同熙一齊坐係個度((拍住兩個

位))

熙:我地坐埋一齊哦

琪:係呀^^

~坐低左~

琪:你叫熙??

熙:唔係叫咩呢

琪:無...我覺得你好似我一個識得既人,佢又叫熙

熙:^^love is coulor blind~

琪: ((笑))^^真係你((中文))

熙:都話有緣實會再見架啦 ((中文))

琪:咁睇黎我系都幾有緣哦 ((中文))

熙:係好有緣((中文))

a:佢地講咩??

c:唔好問我..

b:佢地講緊廣東話

a,c:==''

M:上堂喇~

琪:你d日文講得好好

熙:邊係哦^^妳都講得好好牙

琪:我尼d半桶水咋^^

熙:咁我尼d未叫三分一桶水 ((笑))

琪:^^

a:你地唔洗嘈喇

b:你地兩個都講得好好

c:非常好!!

琪同熙互望係度笑..

~放學~門口

熙:一齊放學呀

琪:做咩呀,,驚我又盪失路牙

熙:^^都可以咁講既

琪:車~我先無咁水皮牙 -3-

v(唔知係邊殺左出黎))ki~原來妳真係係度((攪住))嚇死我

啦,仲以為妳盪失路唔見左

琪:放手牙 vi>3<我邊有咁水皮呀^_^

v:尼個係+0+?

熙:睇黎唔洗我送啦,8[[尼個叫vi既人..係琪邊個呀...]]
回復 支持 反對