打印 上一主題 下一主題
收起左側

(急) cm plx.

關閉 [複製鏈接]
容易記住 D 嘅咁姐!

再快咪又係要打!

妳係想講網上講乜都敢?
我同我識嘅人都無哩個問題,有咩都唔怕講 ...
hyuuga 發表於 11-5-2010 02:08

咁你咁講.講野都要用把口啦=.=
唔關事=.=現實中唔係乜都講得.咩都要諗清楚先好講
點為知岩同唔岩呢=.=唔係由你自己去定義的
=.=我唔明咩叫知都懶理.你指自己錯都唔理? 睇下邊方面囉
自己做錯野當然會改. 但諗法唔同我覺得冇咩問題-.-
電話卡? 我用儲值. 每個月最少比70hkd.先得100mins
你既廿蚊係hkd定usd啊?=.=
回復 支持 反對

用口點都快過打字吧?更方便同直接。
小妹妹對住同一個人,現實唔敢講嘅,係網上就敢講?
做錯嘢會改係好事,不過見唔少人明知都唔會改。
諗法睇下邊類,舉個例子:
"黑人都係壞人。"
哩種諗法好多人都有吧?不過其實大家都知係錯的。
有個更普遍,我有個2律師助手朋友甚至係法庭上遇過用嚟做辯護:
"靚仔/靚女唔會犯法。"
我嗰位朋友遇到嗰單強姦案,個疑犯嘅家姐就係話:「我細佬咁靚仔,駛乜強姦佢呀?掉轉頭佢引誘我細佬就差唔多!」
事實上係場上所有人都知個男嘅有做過,不過又係畀佢位律師打啲法律灰色地帶而走甩咗。
廿蚊美金,嘅係大概$160 HKD 有找。
我當$160 HKD 有1600分鐘,$1 HKD 有10分鐘,重要張咭無 expire day,唔錯吧?
回復 支持 反對

用口點都快過打字吧?更方便同直接。
小妹妹對住同一個人,現實唔敢講嘅,係網上就敢講?
做錯嘢會改係好事 ...
hyuuga 發表於 12-5-2010 02:44

-.-雖然用口快d.但我打字既速度都接近用口既速度
    如果現實中知佢嬲緊我.我會唔知點做-.-跟住係msn傾
    唔知點解打字既話我會經個腦諗講咩好. 現實就有個句講個句
    我唔覺好多人覺得黑人=壞人既囧..可能我入世未深
    對我黎講-.-越靚女越大機會犯法
    咁..講真-.-梗係幫自己個細佬咖啦..
    唔通話: 呀.係呀.係我細佬走去姦件豬扒 咁咩-.-冇可能啦
    現實根本就係咁-.-不過今日個天唔罰佢唔代表第2日唔會.
    你就唔錯囉=.=我每個月一定要入10CAD.唔入會CUT晒-.-
回復 支持 反對

有無咁快呀?定係妳平時講嘢慢?
一般講廣東話嘅速度,一秒都應該有4個字,慢嘅拖埋音都有3個,無咁快手吧?
典型例子,不過都係個方法。
呵呵!講嘢唔經大腦型呢!哈哈!
加拿大種族歧視好似唔嚴重,美國倒是好極端地好歧視或完全無。
以香港計,會咁諗嘅人上網就會知有好多。重會歧視內地嘅人同覺得白人就係好人同乜都 arm 嘅!(個 arm 字唔見有得打出嚟呢!)
咁我衰,我一定唔幫,最多乜都唔知,一定唔會踩人。
所以大義滅親係幾咁難能可貴呢!
望係咁望,不過唔知幾時。
有機會去到華人聚居嘅地方或返香港時,就搵下有無好嘅電話咭吧!
用唔用都十蚊,好搵笨呢!
回復 支持 反對

有無咁快呀?定係妳平時講嘢慢?
一般講廣東話嘅速度,一秒都應該有4個字,慢嘅拖埋音都有3個,無咁快手吧 ...
hyuuga 發表於 13-5-2010 03:23

唔係呀-.-我跟住自己諗既野黎打係好快
    其實我覺得差不多=.=我可能1秒幾囉
    打九方真係可以打得好快-.-雖然人地話最快都係倉
    如果要跟住篇文黎打-.-我就冇咁快
    -_-係呀...家陣努力學緊要經個大腦
    美國同加拿大真係差好遠-.-
    "咁諗"係指黑人=壞人定靚女=壞人先-.-?
    講真.我都唔係話想歧視內地人.但我見遇到個d都係咁
    "啱"=673..紅字黎..慢慢搵
    你估呢個世人上個個都會好似你咁..可以捨棄自己親人去求正義咩?
    係啦-.-大義滅親..求先打個陣諗極都諗唔到囧
    又冇叫你去等佢比個天罰-.-唔洗理咖 記住人在做天在看就ok
    下-.-我張電話卡係加拿大呢邊開咖...
    係囉=.=都痴線.儲值同月費冇分別囉LOL
回復 支持 反對

咩 program 都假,最快嘅一定係自己用得最熟最慣嗰個。
當然係指黑人啦!
靚女=懷人哩個偏見較少有。
有時對方係邊到黎未必有樣睇,我同我幾個香港黎嘅朋友因為唔會點打扮自己,所以好多人都估唔到我係香港人嚟。
其實乜人種都有衰人、壞人、好人等等,所以未接觸得某個人夠多時,都唔好咁易下定論。
我記得有科學家定心理學家做過實驗,發現第一印象有八成係錯的。
咦!我就係打673,重打咗幾次都唔見,今次有見喎!鬼掩眼定眼大睇過龍呢?
其實,護短嘅話,反而多數都係害咗佢,妳睇喎啲被種慣嘅人就知。
要佢承擔責任,對佢自己做過嘅嘢負責番,咁樣對佢嘅人生先係好。
詩琪姐嘅金句好記得喎!
搵到張正常嘅電話咭時就換咗佢吧!
回復 支持 反對

咁梗係啦-.-所以其實打字快到好似講野咁冇話冇可能.事在人為
=.=ok la..黑人我呢邊真係比較少..我同d黑人既fd都幾多野傾0.0
我覺得hk同廣州難分d-0-..大家都講廣東話...衣著差不多
但-.-我唔係話緊我歧視緊所有大陸人. 而係我遇到既(包括親戚)都係咁
所以請你未清楚晒所有野之前都唔好下定論話我未下定論ok?
已經唔係第一個印象囉=.=已經相處左好耐同好多次
明顯係眼大啦囧
咩護短啊-.-? 我係話好少人可以大義滅親
人在做天在看-.-應該早就有啦..點會係詩琪姐既金句-.-
no-.-係CA呢邊係咁..比間電話公間獨攬黎做..所以先咁慘
回復 支持 反對

阿拿大少黑人嗎?哩個唔講唔知呢!
廣州人同香港人雖然都係講廣東話,不過其實好大分別,到現時為止,我好似無搞錯過。
至於個分別係邊,偏偏又講唔出,可能係接觸得多,所以分得出吧!
無話妳下左或未下定論呀?
確係一早有,不過無乜幾可聽人講囉!
早排溏心搞到人人都拎哩句嘢嚟玩嘛!
可以嘅話,Canada 簡寫用CAN,用CA 我第一個反應係 California,大概對所有住過係美國嘅人都會吧!CAN 就會係國際性都係指 Canada,實唔會搞錯。
回復 支持 反對

令圖-,-cm.
回復 支持 反對

阿拿大少黑人嗎?哩個唔講唔知呢!
廣州人同香港人雖然都係講廣東話,不過其實好大分別,到現時為止,我好 ...
hyuuga 發表於 15-5-2010 17:10

-.-冇話CA少黑人.只係少人歧視黑人
    咁你又話咩人地好易誤會你唔係由hk黎?
    廣州人其實越黎越似香港人-.-當然似極也只有70%
    聽佢地講既口吻-.-同意思就一清二禁
    不過如果就咁講個look既話-.-就難d
    你上面個回覆講到我下晒定論咁囉-o-
    下-.-你少聽姐.我係hk成日聽到
    哇-.-溏心都過左好耐下囧...我個陣都唔太追
    下-.-咁點解email會寫@live.ca
    其實只係因為你住美國姐-.-..
    話晒加拿大都係一個"國"家. 而唔係好似california咁一個"州"
    講真-.-見到CA我都會諗埋canada多過california. 見人見志
回復 支持 反對