打印 上一主題 下一主題
收起左側

龜龜_浪出既新信長RPG第一日就俾人爆左喇...

經過左遊戲內時間3小時23分鐘40秒...
終於都爆左今日出既新信長RPG喇
龜龜_浪一定好唔開心
第一日出就俾人爆左
仲要係6人爆機,6個都LV7

講講陣容先,首先係1p(林木森),就係呢隻戰國獨眼龍
專「賣血」黎換攻,手段非常唔正宗既「伊達政宗」

跟住2p(安乂回憶)紅扑扑,夠哂熱血
無錯,就係有「戰國第一兵」之稱既「真田幸村」喇!
係後期全隊唯一一個近攻猛將!

再接住落黎既3p就係本人(香腸)
就緊係要用番同我有番咁上下身型既「德川家康」先襯得起我啦~

再落黎就係4p(名字),係遊戲入面,佢係經常同1p鬥高攻但永遠都嬴唔到1p既遠攻角色
無錯喇~就係大大份又高攻又射得遠既「島津義弘」

再之後既5p(個名好難打,算啦乜鬼野「離開以後...」),佢用既就係全隊升級最快,應該係全角色升級最多又最穩陣既兵
無錯,就係「蜂須賀正勝」!唔好睇佢咁既樣,佢可以話係3隻馬弓之中最強!

最後一位出埸既6p(<blue>程謀德),就緊係無左佢唔得
係戰國歷史上由平民出身,最後第一位短時間統一全日本既「豐臣秀吉」喇!

最後...當然唔少得由第一關開始就幫我地頂兵做任既8p啦...
無左佢連game都玩唔成,11
[

最後...豐臣德川聯合軍終於搶到「統一日本之塔」
成功統一日本了..

評分

參與人數 1樂點 +27 收起 理由
衰仔包@阿鋒 + 27 爆機 + rpg + 5圖後每2幅+分

查看全部評分

回復

不是吧
個兵種咁29
定神訣咁勁?
不過我印象中唔係打打下怪就時有時無咩?

如此一來我得用天地訣來爆機了
回復 支持 反對

信長咁易爆 6人爆有幾難~~ 冇29的話 絕對唔成問題
回復 支持 反對