收起左側

[綜合討論] 新手1問:D'

我想開人類玩魔0r弓
我想知應該點樣養育佢!
e.g由咩技能升起, 打咩怪
仲有男角同女角有冇分別架?
弓同魔邊隻易練上去? 魔係拎杖?

謝謝您!;
回復

魔法係比有錢人玩

弓修練過程非常艱苦

新手就玩近戰啦
回復 支持 反對

魔法係比有錢人玩

弓修練過程非常艱苦

新手就玩近戰啦
keithho1219 發表於 17-4-2011 23:44

我也同意這說法...
不玩近戰也可玩鍊金

魔法很浪費AP ,
弓箭要強要做很多準備工作 (e.g 治練 , 紡織 ...
回復 支持 反對

對新手黎講 . . 可以 solo 賽中 既時候先再考慮吧 . . . .
不然你只會在初級很吃力。。。。。的說
如果你問我的話。。。魔法比弓手好學。。。
雖然消ap 不過魔法多數唔會miss . . .
主要練左冰矛先都得 . . . .因為你暴擊高
到後期有埋5改冰杖已經可以打大部份地城 (只限地城 影任不詳)
回復 支持 反對

如果你硬要弓魔2選1 我會叫你用魔
人角用魔比精靈用魔差不太多 弓比起來人角太弱
玩魔第一樣要注意的是你魔法來源
1:打城拔草自己做水 (雖然平,但花時間長用時兇)
2:當然是買><
3:就是先花一堆錢買角色卡 之後每月有vip 或禮物服務在星期一拿萬魔(本人就有30個)
那個方式好處是一星期最多可以有60枝萬魔 在你有服務時確保你有一定量的魔水供應
而且可以用星期日拿到的染賣掉用那些錢去買魔水or裝
當場那個方式一開始要花不小錢去開角
但往後就一個月650就可以了

不論如何 玩魔都要有花錢的心理準備
有魔水只是第一步也是花錢最小的一步
現在玩魔都是大法加混魔的
混魔用冰火 都好強 但是你要有不錯的魔技底加上一套雙套裝效果加冰火攻擊的裝
那個裝可不平唷^^
回復 支持 反對

現代的魔髮師沒有W罐就好像沒E罐的洛克人
一開始像生蝦亂跳
打到一半就像死狗
人類弓玩好看的
我的人類角副修弓
感覺還不及新玩累等不到500的精靈好用
回復 支持 反對

回復 3# leoyuen1995

鍊金不是都use較多AP嗎??
回復 支持 反對