收起左側

[其他] [IIDX × pop'n × RB] みんなで宇宙戦争!!

我望到紅血了

不過從一個已經開晒既朋友口中所知
合體魔法(即係類似補水果個)同STUN值彼此係冇關係
唔會話扑暈左之後個合體魔法會扣得再厲害d

===========================

其中一個簡單攻略如下
1. 先把目標放到其中一部
  例如我先打RB 就去煲RB直至個帳篷比你扑暈左 就請收手
2. 然後襯帳篷暈左 去煲pop'n 直至你扑暈左黃色的ラピカ(黃牛)
3. 然後襯ラピカ暈左 去煲IIDX 直至你扑暈左黑色的pastel(黑老鼠)
4. 然後襯黑pastel暈左就煲RB 直至你扑暈左帳篷

接下來請一直重複第2、3和第4步不斷循環
大概這就是最省錢的辦法?求確認
回復 支持 反對

我望到紅血了

不過從一個已經開晒既朋友口中所知
合體魔法(即係類似補水果個)同STUN值彼此係冇關係
唔會話 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-8-2013 03:13

我有一位全解了的朋友也是這樣說

但是, 他強調當解了第五隻歌後才是解禁的一半, 最後的兩隻歌根本需要起碼多一倍的遊玩次數
回復 支持 反對

唔出奇既
第一首玩一鋪就開到
最尾果首好彩既話都要十幾鋪(係一邊十幾鋪

我朋友就無視MAGIC GAUGE顏色 就咁煲
大概花左七百蚊以上

我目前就已經扣剩紅血...不過三條都只係扣左少少
用左接近四百蚊

順帶一提
如果按照我上面所說的攻略(RB→pop'n→IIDX→RB...)
在VZ的話 順時針走著玩就可以了
而荃金和mk88就要逆時針走著玩
回復 支持 反對

初期用合體魔法所省下的金錢真係好多

不過去到後期就總係不給力,當然一般攻擊更加無力

合體魔法的作用就變左用黎大幅削減三隻怪的STUN值

打暈之後再來一下CRITICAL HIT,扣起上黎仲多過合體魔法

所以MIN PAY什麼的真係.....orz

亦因為咁,今日仲未打同Triple Journey有關的DDR & GITADORA

仲有唔知係咪去到後期彩虹制的出現機率下降了,成日都見唔到有....=_=
回復 支持 反對

我已經暫時放棄
打算等多一排少人d先推返個MAGIC GAUGE 再搞掂埋果三隻野

最多只係每邊開少兩首歌je
回復 支持 反對

會唔會係對上那個星期日所俾你的衝擊太大呢(汗

依家我三邊都扣緊紅血

不過都好似仲係好慢好慢咁....
回復 支持 反對

上星期日還好
最後轉場去mk88反而人較少

(其實VZ應該最少
回復 支持 反對

9月12日新增一個敵人, artist係.....

好消息的係LINCLE LINK終於CANCEL.....其實只係令到一部份的曲無需解禁

麻煩搵人再翻譯一下呢

反而CUSTOMIZE ITEM都幾有趣呢
回復 支持 反對

玩一鋪就解禁一首
不過只限LL第1彈的曲子而已

不過等下
就只有一個敵人 一首歌而已?
不過iconclasm會出現在宇宙戰爭上...嗯 完全合理
回復 支持 反對

貌似唔需要花太多的金錢就可以KO呢個BOSS

應該任何機種累計5次就可以令佢氣絕

魔法杖的顏色又要重新累積,即係玩足幾日先至有的紅色魔杖

部IIDX真係有d問題(*`^´)=3

====================================

pop'n music成功clear Lv38的曲, 係梅雪夜

坐緊度玩果然有好d的表現,同iidx一樣orz

遊玩次數

Reflec beat : 4回
IIDX : 1回
pop'n music : 2回
回復 支持 反對