查看: 12575|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

淘寶神手入 有野問

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽
回復

1)電話費比錢姐係電話卡當錢用。聯通電話卡唔好買…入落淘寶要收5蚊手續費。
2)支付寶卡係七仔買,入落支付寶到。申請左支付寶AC就可以用。
3)運費…睇下有冇超重,好似按kg收費。如果普通買衫既,同一間店買就唔係逐件計。
from wiki
集運提供了更方便的服務,若只是在某個網站或是某個店家買了數樣商品要寄回,直接運送的費用常常十分昂貴,因此發展出「在大陸有個物流中心幫你收貨暫存,合併後轉運回來」的集運服務。
4)唔知
5)Um..如果你唔係長期買家建議你搵人代購。
回復 支持 反對

其實無咩借到付款
第一步:擺野落購物車
第2步:同買家傾。
第3步:信用卡/支付寶比錢(淘寶都講得好DETAIL)
第4步:可以直接寄香港/集連(平+好用) 出名淘寶集運用戶名:夜貓菲兒 多竇
第5步:夜貓菲兒既集運 就揀運輸公司 本人建議全峰 第2日就到 多寶就煩D
你揀左去邊拎 要去到佢香港既分店拎貨 運費就拎貨比
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

1.姐係申請支付寶/淘寶AC果陣你認證既電話,係用聯通卡既(假如用聯通),就簡話費比錢,買一樣野就係你張卡扣 ...
simonAQAQA 發表於 25-12-2013 23:42

1)話費比錢…?你認證既電話係大陸既?
2)你申請左淘寶自然知點有支付寶的
3)係。搵人代購會好d…

你買果陣係個購物車列曬的。
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

Q1:淘寶買野比錢方式係米可以用電話卡比錢(好似係聯通 神舟7-11買到?)?其實點電話費比錢?
呢個你無視左佢喇
Q2:咩係支付寶卡? 姐係入落AC當點數咁買野- -? 7-11買到?入落邊到- -?係淘寶申請個AC 入落淘寶個平台支付寶卡又貴又虧 重點無得轉帳

Q3乜鬼服務費 運費之類係米逐件計?(D人講咩集運?點解啊?_?)
運費就睇你要用邊間快遞 順豐逐件逐件同你計 每件都36蚊樓上
不過最好去OK拎貨喇LOL
Q4:咩係借記卡-.-
http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E5%80%9F%E8%AE%B0%E5%8D%A1
Q5:有咩注意-.- 有冇咩比錢方式平D 咩比錢方式又貴D- -?
自己FB SEARCH淘寶代充 十幾間彈哂出黎 自己睇下邊間收得平咪搵邊間幫你充
例牌都係銀行入數比條友之後幫你充值
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對