查看: 37156|回復: 55
收起左側

[影圖分享] [往事只能回味] 溫鑑良回憶錄 (已更新第一章)

早排凌晨等睇世界盃鳩流流冇野好做,:lol:拎番D天龍相出黎望下,覺得幾過引
咁岩見天龍呢隻GAME又好似就黎收皮,決定POST D相上黎寫下回憶錄,亦都可以比以前玩家回味下,新既玩家亦都可以睇下以前既天龍係點
:sleepy:
(由於小弟初期唔識影相,所以大部份初期既相都係來自小弟以前女友既AC)

基本上90LV我都係同我女友玩緊單機,詠春堂係我早期自己開既幫會..
唔好以為我地咁好心機去刷版,我份人最憎就係掛機同升LV,所以我用左一個最懶既方法,就係入去打年獸,一個月都唔洗就人手上左92LV.
圖中既大戲時裝係我既最愛,早期既我跟本唔想上石,基本上身上一粒石都冇,成日都無喇喇比D蛋散殺我,不過呢D蛋散會留係我既仇人LIST,當我極速升上92LV之後就會搵佢地:lol:

刷棋咁多年獸我點會放過:victory:

做幫任呢D咁無聊既野,我係一定唔會做:sleepy:

不停既刷反:sleepy:

話咁快就76LV:victory:

任何有年獸既地方我都唔會放過:lol:

88LV:shutup:開始打定5符
對話中既一手傷紫我自己對佢印象幾深,一來個名幾型棍:o,二來身上全5石,但係一路KEEP住89LV,同無幫會,幾有性格,算係早期既星宿勁人之一:lol:

我以前女友向彩姬請教星宿上石既要訣,將來會同呢位人仕打生打死:sleepy:

講左咁耐,我終於出場,一見到小弟就92LV,無計,升LV升得太快:$
其實本身我係一名熱愛和平既人仕,亦從來冇諗住上石打交,
不過事源有一次小弟路經鏡湖,見到咁多人打隻怪咁搞野,我又走去打埋一份,結果就係咁比人片死左,已經唔記得係邊位人,剩係記得係殺神既人
咁岩有位賣野比我既朋友賣賣下野話有事要做,做完先賣得野比我..於是我就問佢洗唔洗幫拖
佢話: 打殺神喎,你會比佢地追殺架
基本上我當時對逍SER既幫會係完全冇認識,再者,殺神既人之前殺過我,我點可以唔報仇:@
就係咁樣,我就踏入左呢個江湖.:@

:sleepy:POST住咁多先,基本上打左咁耐都未正式開始,有人想睇我先繼續

第一章: 初入江湖

由於初期既相真係比較小,所以唯有打多D字黎補番...不過就算一張圖都已經可以講好多野
相信逍SER既玩家都會好奇怪點解我既好友LIST上面會有Godlike個名.
其實我同佢係好早期就已經係刷野果時識得, 對於當時冇石既我黎講,佢絕對係我眼中係一個神人.
亦因為大家都係外國生活既原因,不時都會搵佢吹下水..
不過可惜之後因為大家加入左敵對既幫派,就結下左好深既仇口,我同佢亦可以話由頭鬥到尾,大家係唔同既時期各有高低..
亦因為有呢位對手係到令我更加想整勁自己...可惜後期我冇法專心剩係搞我自己隻AC,冇法子換埋7石同佢真真正正打一次.
對於我黎講,真丹既血量係冇意思,即使最後我既血量比佢多足一倍我亦唔會覺得自己嬴左..
Godlike係我最尊敬既對手,佢令我既天龍時光生色不少.

小弟決定左打殺盟之後,一路都係拎住自己詠春堂個和平幫名黎打,一路都冇入其他幫..
逍SER既老手應該都重記得當時同殺神盟為敵既就係一個叫強值入侵既幫
呢個幫人就小到不得了,係大部份時間都係捱打居多..可以話係完全冇場升..
雖然人小小,但係個幫既人就好勁,以當時黎講吉穿褲浪同冥希呢兩公婆可以話係當時既神雕俠侶..
吉穿褲浪係果時係逍SER最高LV,同埋唯一一個有7石既人,冥希就係全6石既峨嵋..
係當時黎講呢兩條友絕對可以打嬴殺盟既一隊人有餘...
另一位不得不提既強值猛人,亦係我初期既偶像,就係圖中同我企埋一齊既幻神影刃.
當時佢係逍SER最高血既人,大約係二十萬..我果時就係以超過佢血量為目標所以先會上石上得咁快.
好記得有一次打門王,比殺神既人追殺,佢一個人係組頻到大叫話佢頂住,叫我地走先,果一刻我覺得少林好型棍.
雖然幫強值打交十次輸九次,但係個人覺得咁先好玩~

其實幫強值既日子唔算太長,可能因為太耐既關係好多細節都已經唔記得..
印像之後吉穿褲浪同冥希兩公婆冇再玩之後,強值就開始沒落..
而打殺神既人亦都小之有小,印像中只係得番幾個..
當時作為一個65石既少林,做到既野的確有限..
不停咁比人追殺,係呢到講下殺神早期幾位比較深刻既名..
回味一獲熟,史提份周,千葉又門,黑骨寅,雪碧,若智..等等
呢班都係當時比較貼近我實力既幾位,所以同佢地打可以知道我自己既進步去到邊,亦係佢地迫使我快速變強.
殺盟既明教比較多,而少林都可以算係近攻既王者,雖然上演唔到一個打十個,但係一個打三個既情景就有發生過;P
不過我亦都好尊重呢班對手,殺盟係我既眼中係一個好團結好有紀律既一個盟
雖然論單對單既個人實力可能比唔上我地(以前既年代),但係佢地打交果種唔放棄既精神係絕對值得天國盟等人學習.
幾好打都好,唔團結既,最後都係唔會夠人打.

強值時代就講到呢到,相真係唔多,就得幾張,記得既野都唔算多,有勞其他老手幫手講下,可能我有D野記錯左都唔定
歡迎以前既仇定,朋友係到留下言,大家聚下舊都好:lol:
有時間再打下一章,之後就係天國盟既開始,係我心目中係最百花齊放既年代,亦係我玩得最開心既時候:victory:
回復

又幾正!!! 諗返起都好懷念 以前刷棋有年獸打 要用果把咩劍(斬妖符?)先殺到
回復 支持 反對

支持
回復 支持 反對

以前打字冇限制幾好幾鐘意以前
回復 支持 反對

M年前既事
回復 支持 反對

幾耐之前事
回復 支持 反對

好耐冇見了溫生
回復 支持 反對

留名跟進