打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 在日本的21天....(成日想放又唔記得orz)

老老實實,係日本真係唔太想搵平機打,因為8月既天氣實在太熱,頭一個星期最高接近40度我去都係去兩間,1間taito,1間位於秋葉原

先講講秋葉原果間

位置係akb48劇場樓下,想去係google map打akb48劇場就搵到{:15_773:}

5部ddr,4部rb,約10部jubeat

呢一間既特色係每部機都貼住幾時檢查過部機,可見佢地都幾有心機保養d機

正係見過呢一間係100yen

係2dx上貼左張list

係中古店經過見到

=============================================
而我去果間taito係位於高田馬場,一出車站就去到,係big box商場6樓

係日本大部份既機都係用呢d amp for玩家插耳機玩

至於香港唔用我覺得會係怕人偷左去{:15_748:}

同埋日本popn會有卡比玩家收集,不過無見過人會爆卡,要爆卡就100yen 1tune+1張卡

===========================================
總結:係日本打機真係好方便,我成日一放學即刻去taito打1,2鋪
最抵玩係gatadora,最唔抵係dea(係大鋪)
同埋d制真係好禁到喊出黎{:15_783:}
最後放埋呢張{:15_756:}

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 20 精品文章

查看全部評分

回復

小弟見到最後張圖只能一笑置之~
回復 支持 反對

深喉嚨緊縮(拖

============================

間taito點解好似殘左d

不過pop'n卡據說還真的是用來收集而已
好像後面還有些密碼之類的?忘了

呢個暑假真係多人去日本
回復 支持 反對

嗰部IIDX controller點解黑白制的配置好似怪怪的

黑白相間仲可以講得通,呢個就...
回復 支持 反對

元X可是14個鍵都是白鍵來的

不過掣可以自行換的吧...話說這個是非賣品還是怎樣?
回復 支持 反對

有某些pop'n card(閃card)後面有個code可以unlock特定角色的特別顏色
用paseli的話可以160p (通常) 跟返3 stages (或者4 stages, 視乎機鋪設定) + 1 張card

其實D閃卡有價有市的
通常每張大約2000 yen - 4000 yen不等
只要上日本的yahoo auction就會找到有關的買賣
回復 支持 反對

其實D閃卡有價有市的
通常每張大約2000 yen - 4000 yen不等
只要上日本的yahoo auction就會找到有關的買賣
Temp001 發表於 2013/9/9 02:57

竟然還真的有得炒
回復 支持 反對

竟然還真的有得炒
Torchic╳小火雞 發表於 9-9-2013 22:25

日本人好多野都抄得起...

仲要好高果隻QAQ
回復 支持 反對

Takuya先生m(_ _)m
回復 支持 反對

睇完 好想去一次 秋葉 玩下!
回復 支持 反對