查看: 5598|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

♩~我是一個小茶壼 ((.....

* 感覺上同事實上都好耐冇係度開POST
   1`因為今個學期我冇Art堂 所以冇咩時間畫畫-__-
   2`因為我上學期好既作品比老師收晒.

過左3個月既今日先拎番1件`我個teapot

其實係咪有首歌叫"我是一個小茶壺" -,-? ((迷:是大蘋果囧

好鍾意呢件作品-v-
因為花左好多時間去磨滑佢...
由開始構思呢件作品 到整到成個面盆咁大 再慢慢修飾到佢家陣既面貌
真係好似睇住自己既bb出世咁xddd

上色真係比較求其啦-_-有好多位都油得唔太好
不過最令我無言既係..
個老師竟然問我篤屎做乜唔油紅色? 顯然地佢係唔知呢篤係屎-o-

評分

參與人數 1樂點 +32 收起 理由
[H]真.天龍神 + 32

查看全部評分

回復

原來小妹妹都有訓晏覺嘅習慣。

歌名唔清楚,不過歌詞係:
我是個茶壺~肥又矮呀!
我是個茶壺~肥又矮呀!
這是壺柄,這是嘴。
這是壺柄,這是嘴。
呠呠~!
水滾啦!沖茶啦!

應該無記錯吧!
唔係香港所有嘅中文幼稚園都會教嘅咩?

講翻個壺。
第一個感覺係:「咦!貨不對版嘅!」
又上色時,睇落好有圖騰 feel 的,原成後先知原來係個卡通樣嚟。
無記錯嘅話,個壺唔係轉出嚟吧?
壺形轉出嚟嘅相信會更靚,同時慳番打磨嘅時間。

頭髮真好心機。
畀著我實會用夠硬嘅掃掃佢出嚟。

唔近鏡都睇唔出喺牙嚟。
牙、膚兩種色唔知遠睇睇唔睇得出呢?

舊屎原來咁有質感。
叫妳用紅色係因為整體分色較美觀吧!
紅色嘅屎. . .唔. . . 有的。
帶血嘅屎。
到時真係要小心身體了!
回復 支持 反對

原來小妹妹都有訓晏覺嘅習慣。

歌名唔清楚,不過歌詞係:
我是個茶壺~肥又矮呀!
我是個茶壺~肥又矮呀!
...
hyuuga 發表於 1-6-2010 00:27

係呀-_-起碼訓2-3hrs

係啦係啦-o-就係呢首
我聽過未學過-.-同埋家陣點會唱..所以唔記得
不過就算你家陣打埋歌詞.我都唔識唱個音囧

下=.=圖騰囧?...不是吧..
我地冇得用轉轉轉-.-佢係就係有舊野比你放上去轉
但係手動-.-唔同其他電動...
仲有舊野一班得一個囧...要問佢借先得
不過用轉既-.-應該好考技術啦
我玩過=_=超....得人驚..掂一掂就變晒形
我初初係'初'd長條型既粉-.-
圍成一個圓型-.-慢慢疊高佢咁整

頭髮-.-我介到炆...
真係逐條介=.=但問題係深淺唔一樣囉討厭

d牙我冇上色-.-都唔知上咩色
因為上完色會反光好令..反正唔上色都白色- -v

-.-+係呀..我上色個陣..整到佢咁有質感咖
紅色係就係型d-.-..但屎嘛
係呀-.-我fd都話屙blood-.-就有紅色
嘔心到唔想提啦囧..都冇理由成舊紅色咖嘛
其實我覺得反而係pp流血囧.....
回復 支持 反對

不錯哦   蠻kawaii哦
但手柄那個(髮計)
有點過小呢   承不承受到茶壺的力噢?
看來只能欣賞  不能使用哦(微笑

看簽名   好像有看AB呢~
回復 支持 反對

不錯哦   蠻kawaii哦
但手柄那個(髮計)
有點過小呢   承不承受到茶壺的力噢?
看來只能欣賞  不能使用哦(微 ...
artsung 發表於 1-6-2010 05:26

thx-v-..其實成個teapot都係惡搞性質-,-
手柄承受到啊-.-我痴得超實
可惜倒水個位太低.個鼻太長-.-
一倒就會頂住左囧....要好垂直咁倒先得
本來都仲用得-.-點知燒完入面裂左囉

有呀有呀. AB萬歲!
回復 支持 反對

thx-v-..其實成個teapot都係惡搞性質-,-
手柄承受到啊-.-我痴得超實
可惜倒水個位太低.個鼻太長-.-
一倒就 ...
Janelle`:3 發表於 1-6-2010 19:29

期待下一個作品 (笑
回復 支持 反對

係呀-_-起碼訓2-3hrs

係啦係啦-o-就係呢首
我聽過未學過-.-同埋家陣點會唱..所以唔記得
不過就算你家陣 ...
Janelle`:3 發表於 1-6-2010 13:57

每日都午睡2-3個鐘?
佩服,佩服。

總有小朋友住附近同埋間唔中電視節目又會玩哩首歌,要唔記得返而難。

實物唔似,相似掛!

一開始用個轉係完全搞唔掂架!
頭兩、三次轉到佢高同成形都算係咁了!
無記錯我 N 年幾第一次用個轉嘅作業就係要轉到有7寸高。
當開始熟悉之後,就會乜都試。
因為用腳踢到佢轉嗰種較好玩,加上無乜邊個女同學踢得夠快,所以我當年都無用電轉,留畀啲女同學用。
雖然妳可能唔會再做,不過都畀個小貼士妳,就係用轉時唔係要用手,而係用身體的。

初次整啲髮紋都咁齊整,合格有餘啦!

Pat pat 流血流到成舊染紅重嚇人吧?

原來裂咗,怪不得應該係紅色啦!哈哈!
回復 支持 反對

每日都午睡2-3個鐘?
佩服,佩服。

總有小朋友住附近同埋間唔中電視節目又會玩哩首歌,要唔記得返而難。
...
hyuuga 發表於 2-6-2010 00:46

才不是-.-只係每次訓都訓2-3hrs
= =omg.我好少聽到茶壺呢首野囉
其實我覺得差好遠-.-應該係冇上色你睇唔清楚
冇呀=.=我只係用過3秒囧.....1~2~3~下個囧
我覺得踩個種好d=.=因為可以自己即時控制.易上手d
我唔明咩用身體囧.....
下=.=咁叫齊啊? 深淺都算-.-但有d彎彎曲曲...
囧....係入面裂囉好冇..關pp咩事=_=
其實篤屎原本係較泥黃色..不過燒完顏色唔平均
所以再上色=.=燒完就變成咁..唔夠sharp..
我覺得如果係篤屎上加多花仔應該幾cute-v-...
回復 支持 反對

立眼睇到 omg 重以為咩嘢事,原來只係咁,駛唔駛咁大反應?

用轉嘅話一定要轉得夠一定速度,如果唔係唔 work 的。
除咗當日位 miss 之外,我都未見過有其他女性踢到去所需要嘅速度。我記得佢係用雙腳齊踢的。
其實電轉先至係可以即時控制,因為佢就好似車嘅油門咁,踩大力啲就快啲,輕力啲就會慢啲。
用腳嘅反而較危險,聽當日嗰兩位老師講,佢地見過唔少人因為頭髮、鞋帶、衫褲等等攝左落個轉到,成個人被扯落去,頭破血流、甩牙崩鼻乜都有。
假如妳會再玩嘅話,我先話妳知。就咁講,無試應該都幾難明。
總算方向一至,唔會 overlap。
我估當日舊泥都重太濕,乾啲啲先整應該會易啲、靚啲。
屎上花?香啲咩~!
加隻烏蠅更應景。
正經啲,加朵花色調應該會平均啲。
回復 支持 反對

立眼睇到 omg 重以為咩嘢事,原來只係咁,駛唔駛咁大反應?

用轉嘅話一定要轉得夠一定速度,如果唔係唔 wo ...
hyuuga 發表於 3-6-2010 01:09

=.=咦.我睇番都唔知點解自己打左omg.
可能我係想打orz囧
我知呀=.=但都有分極快同快咖嘛囧
=.=係踢定踩呀? 踢咁神奇=.= 唔係單腳咖咩?
=.=哦...我一直以為你話既踢係踩...我鍾意踩而唔係踢=.=
不是吧=.=咁唔用腳用咩啊??
overlap也太誇張吧=.=其實要介唔難..半粒鐘都介到超靚= ='
你指乾d整會冇咁易裂-.-定點?
你冇聽過一朵鮮花插在牛糞上咩=.=?
烏英咁難整=.=咪搞...btw比你睇張相無聊試機影的LOL...

係呀=.=我就係想d色平均d先咁講
回復 支持 反對