打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 希望各位玩家可以對「潛能真丹」提供寶貴意見

回復 89# LXg123

其實有冇錢的玩家都要理 不過今次都幾難搞 (5樓有我既意見)
回復 支持 反對

對真丹平衡既另一重平衡睇法(測試 娥媚,逍遙各食10粒真丹)

對真丹平衡既另一重平衡睇法(測試 娥媚,逍遙各食10粒真丹)

本人與本人既女朋友 有兩個119 全5石 A/C

1個娥媚(食左10粒真丹 全加體力)

1個逍遙(食左10粒真丹 全加身法)

娥媚由23m血 變左 32M血

逍遙由3m5命 1m5閃 變左 4m1命 2m閃

係互相無抗死大家的情況下

以前 打10場有 8場逍遙嬴

現在 打10場 10場媚娥媚都嬴哂

原因係逍遙出哂一輪技就算中埋放大都殺唔到娥媚.

再同明教,天山,其他差唔多實力既逍遙打都喺

此娥媚a/c 得2m1命  5石黎講算好低,靠-血 就嬴哂所有,靠-爆發力既門派

少林本人無玩亦無拎黎做測試,不便多說. 但娥媚多左呢d血就一定喺勁過其他門派好多.

本人覺得本身呢隻game對閃避已經係設得好唔好. 5石紅寶+137 5石綠寶+74  少左成一半點解?

而家有埋真丹差別就更明顯. 之前d人講,娥媚係最屈機;而家只會更屈.少林就不再平論了 160m 血 唉~

本人對真丹是否設上限方面 意見不大,

不過相信有真丹既出現其實就同比錢買game既能力無咩分別(當然上石,強化果d都喺算比錢買能力既一種啦,但呢種喺大家接受既事實),仲要喺時間性.

即代表就算天龍3或者出唔會再有新玩家出現.

呢段時間食到真丹既人唔回扣或設上限,新既玩家如果新加入game,果時真丹落左架.新玩家無得食.永遠嬴唔到舊玩家.

果時會有新玩家肯加入咩,就算加入都只喺收a/c, gameone 你地點賺人上石錢呀, 你地自己諗下啦.

當然如果gameone 係想將天龍3當第2隻game黎做.唔喺好似而家天龍1更新做2咁既.又或者gameone 根本拎唔到天龍3既代理權.只係賺最後一筆既,咁就無話可說了.

最後本人想講既喺,請gameone 注重下門派方面既平衡,由其是出真丹後.提出少少另一種角度出黎.

評分

參與人數 4樂點 +5 Bravo! +5 收起 理由
benwan6570 + 1 ..
kelvin4leung + 1 佳!新一角度的意見
浪跡天涯002 + 5 + 1 有例可證。書面語更佳
天戀×Nakuz- + 2 ..

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 89# LXg123

多謝讚賞
最好接納意見之後有錢收lollol
回復 支持 反對

呢次粒真仙丹 最大問題就係  令到 門派失去平衡  任何門派的優勢已經失去作用  
回復 支持 反對

呢次粒真仙丹 最大問題就係  令到 門派失去平衡  任何門派的優勢已經失去作用   ...
天下無狗 發表於 31-12-2011 09:27 AM

向來各門派已經沒有特色  例如有多少明教潛能會加力 上黃寶虎眼   天山潛能加身 上身法會心??

對於真丹..本人覺得毋須退回  數據亦要保留

首先,就如以往抽蛋開出的4,5石  6-7星裝一樣 真丹還不是一樣以較少金錢令角色能力增加??我記得兩年前有一隻轉蛋,,開出不少4,5級減抗石  當時一個4級減抗石跌至1000元寶  足足比元寶店賣的便宜了6倍有多 這不是一樣對一早用元寶店正價購買減抗石的玩家不公平?? 但為何當時玩家都一直瘋狂搶購?又如今年開出的6,7星裝  令極品裝的價格下跌,,一群造裝備的生活玩家就會怨不公平...但其他玩家還不是照樣以低價收裝  把自己全身都換上極品裝備

其次,看到這麼多留言..我覺得玩家太自私 遊戲中某些玩家捨得投下金錢..其餘的就會覺得與自己差距太遠..不公平 說到底都只是為自己的利益作辯護..就好像現實中有人願意投進大量時間與金錢去溫書和補習..結果考到10A, 畢業後月薪過十萬,,年輕有為,事業有成...但一些眼紅的人就會怨政府不公平,,窮人只被富人欺 把問題矛頭直指社會狀況..其實要怪的只是他們自己  若果當初投入得多..到最後還不是與那些富人有相同下場?? 世上沒有免費午餐,,別人強 背後一定付出不少  這只是很簡單的因果關係 而且真丹亦恰恰符合以上邏輯

世界上所有事物往往都符合二八定律  就如世上20%人擁有80%的財富,,天龍還不是有20%人強,,80%人弱?? 其實這樣才是一個平衡

評分

參與人數 2樂點 +3 Bravo! +1 收起 理由
浪跡天涯002 + 3 見解獨特,言之成理
溫鑑良 + 1 金石良言

查看全部評分

回復 支持 反對

本回復回應樓上的那位香兒

通常食左仙丹食得多D人先會反對
樓上果位話食仙丹=上石一樣要比錢
石係唔係可以無限上死一種石? 係唔係比錢全身50幾粒可以打體石?
雕文係唔係可以打到100級無極限?
話人自私之前  都要講下道理
比錢大哂 咁一開SER 一早唔洗打石 我不停收圖就可以 點解咁辛苦又要升LV  又要強化 要上石 又雕文 又換裝 辛辛苦苦追到人地
到頭來黎一個『無限』的任食加點潛能

我之前做果D野有咩用

門派失去平衡呢點好明顯你係唔明 有錢 你可以做到有少林更多血量 天山更多的會心   明教更高的輸出
石頭升級由5級6級  點數加得合理  但金錢要花費好多   石位係有限定  

強都要有個限定啦大佬

買潛能 呢一個舉動  正服做得出 無人能夠接受

咁辛苦升LV 有咩用? 我問你 我一幾粒丹 我可能90幾級潛能多過你119幾倍 咁點?

努力白費

同埋圖係玩家定  元寶商店根本無 同埋16號完結
食左圖D AC 係呀 係好勁
無食果D AC=垃圾   重點會有新人再投放金錢落天龍    莫講新人 一班56石人(無食仙丹)都唔會再比錢

說明 唔好再用現實黎反映
現實 你窮你都要食飯   
呢到你窮可以唔玩 天龍得返你一班自認高人一等的食丹人士  可能等汁粒

最自私果個 係一定你
回復 支持 反對

:lol真丹呢D野又佢啦
不如出5孔俾人上石
回復 支持 反對

向來各門派已經沒有特色  例如有多少明教潛能會加力 上黃寶虎眼   天山潛能加身 上身法會心??

對於真丹.. ...
∼香B∼ 發表於 31-12-2011 10:16

你個比喻真係一流,其實樓上果位再認真睇下,跟本冇咩要再補充

香港人,永遠都想不勞而獲
回復 支持 反對

本回復回應樓上的那位香兒

通常食左仙丹食得多D人先會反對
樓上果位話食仙丹=上石一樣要比錢
石係唔係 ...
天下無狗 發表於 31-12-2011 10:25

:lol 佢好似一早放左ac喇喎,點自私
回復 支持 反對