打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 瑪奇係唔係技術 GAME

瑪奇絕對係技術game....上面有人話買多d點可以勁...我真係想問....用點買咩可以勁??
瑪奇要十萬個耐性...係難學易精既game...
同埋上面有人話心理戰多d...我就覺得果d都唔叫係心理戰...
因為玩得多係可以睇得出人地出緊咩技...而且仲可以掩飾自己出左咩技...等對手睇唔出...
隻game亦都要眼明手快...例如比怪圍既時候...要運用唔同方法解圍
如果你想玩隻game一個月就可以勁既...建議唔好揀瑪奇...1個月...絕對唔足夠...
想感受到瑪奇...最少1年...
最後想講...瑪奇絕對係一隻好game
唯一唔好既就係...佢成日"卡"...卡寵...卡銀行...等等(依個可能係公司問題)
都幾麻煩

仲想回應返#8
--------------------------------------
你是不是應為無限斬很屈機??
絕對不是...無限斬是可以破...只不過是比較難和要比對手早一步...反擊不就是可以破??
而且..在對戰中..幾乎沒有人會用無限斬...用無限斬來對戰...可以說是沒意義??
回復 支持 反對

瑪奇絕對係技術game....上面有人話買多d點可以勁...我真係想問....用點買咩可以勁??
瑪奇要十萬個耐性...係難學易精既game...
同埋上面有人話心理戰多d...我就覺得果d都唔叫係心理戰...
因為玩得多係可以睇得出人地 ...
kahohk 發表於 31-7-2009 21:45

追加一下
風車、穿心、火都可以破的說
PD也可以(不過血要厚一點
回復 支持 反對

追加一下
風車、穿心、火都可以破的說
PD也可以(不過血要厚一點
倩儀 發表於 1-8-2009 02:09

我現在因為我的回覆好像被無視了感到非常傷心啊(?
回復 支持 反對

我現在因為我的回覆好像被無視了感到非常傷心啊(?
[H]真.天龍神 發表於 1-8-2009 02:55

不是無視
是忘記了
本公主日理萬機!哼~(別臉
回復 支持 反對

不是無視
是忘記了
本公主日理萬機!哼~(別臉
倩儀 發表於 1-8-2009 02:57

是的是的是的是的...(跪
回復 支持 反對

買點買咩會勁?
買角色卡重生咁就會勁
唔知點用?好簡單一開始你1lv打怪升lv有錢ge話升到30lv重生一次,想省錢就50lv重生1次.

點解要重生?好簡單因為你升1lv就會有d點比你升技能,但係升得高lv好難升落去,升得慢技能點數自然少但係如果你要勁就要多d升技能ga點數所以一定要變番1lv咁樣易升左d能點數自然會多
好似擺連腿(屈技招黎,攻擊力勁又係範圍技可以一次打死好多隻怪),
精通格鬥(最幾本一定要升,升左d血同攻擊力都會勁)
重擊(勁ge話可以招1ko怪,)
暴擊(e個技能升得高,發動機率會提高,到時打隻多血怪打2 3下就一1下暴擊,打死隻怪會快好多)
e4招只係機本一定要升到最高,但係就咁升e4招都用左唔少能點,可能最少要累積等級200lv先有
所以買角色卡重生變番1lv升到30lv重生一次,1lv升30lv好易,重生6至7次就200lv到時d技能最少有1招會升到最高,或者4招技都9級以上.
重生左1次後要4個星期後先可以重生一次,
但幾本上你一開始1lv好快到25lv重生一次再升25lv d技以經升到咁上下,再重生一次到時可能唔雖要25lv就重生,
因為你d技都以組幾勁所以打高lv怪升到40lv再重生,下一次重生又可以再高lv d先重生,到下一次就可以50lv重生一次,到時你d技就會好勁跟住去打d高級地下城收集個d技能書頁收集齊又可以有招勁招用,到時e招又要升到最高,第2招又要升,到時非重生不可
所以係咁買點,係咁重生,就會勁,所以買點一定贏

最重要係唔識玩可以去 奇幻世界 度睇資料
回復 支持 反對

技術佔的部分不大

以上~"~
回復 支持 反對

一同人1on1,高下立分
打除變身神化外,全技戰,
FH無理由唔比用,對手估唔到你FH,cut唔到又破唔到技,就係佢水皮
就好似CC杖咁
--------------------------------------------------
技術不大,有點就贏,我笑了[[tyjp-5-18]]
又錯唔晒,你比GASH我,我唔打你比你WIN一次都得[[tyjp-5-14]]
回復 支持 反對

瑪奇既樂趣就係唔係一下打死d怪,一下泥死有幾勁?
我見過有人千萬套裝,比狼打到還唔到手
我又見過有人重擊上千但唔識n+1
現在意義可在?一下秒怪?
你識玩,新手有火有反唔駛高都玩得死巨像
你唔怕死,用箭賭那迷之99%一樣可以打死熊
但打平原boss,你有技術佢都唔會so你
你升到d技爆頂,又真係好多怪係秒殺,搞到真係冇咩技術,但好多人e家貝卡唔識打棒球(定唔需要?)
咁你諗下要唔要技術啦
至於買點會勁,某程度係o岩既,唔係黑橘點賺錢!?賺得錢一定要比番d回報你ge
回復 支持 反對

如今我近戰除了防禦及突擊外
全部近戰技能1級
我也不覺得自己有多無敵
不小心的話賽普還是會趴的喔
回復 支持 反對